Предупреждение на таблото за изгоряла крушка на плафоните за осветление на задния номер

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Kamen

Шкода Новак

Предупреждение на таблото за изгоряла крушка на плафоните за осветление на задния номер

Мнение от Kamen »

Здравейте, колеги!
Преди време, когато купих колата, смених почти всички крушки, които са с нажежаеми жички с LED такива. Очаквах да имам проблем при тези за мигачите, но за мое учудване и радост, там проблем нямаше- релето си цъка с нормална честота и няма никаква индикация по таблото за изгоряла крушка на мигач.
Проблем излезе там, където не очаквах. При всяко запалване на фаровете изважда предупредително съобщение за изгоряла крушка/ки за осветяване на задния номер. Това съобщение се изчиства при всяко гасене на двигателя до следващото палене на фаровете.
Колега с Шкода ми подсказа за оригинални плафони за осветяване на номерата с LED крушки предлагани в Еуратек - #000052110. Той си беше сменил заводските с нажежаема жичка с тези и колата му ги е прела без да вдига съобщения. Ходих в Еуратек. Правихме проба с въпросните плафони, но при мен пак излиза въпросното предупреждение.
Предполагам, че някъде в сервизните настройки на колата може да се маркира опцията да не изпраща предупреждение, когато "усети" понижена консумация на на ток в тази верига.
Бих искал да помоля да ме насочите къде биха могли да променят тази настройка ( в ЕТ не ми се ходи) или евентуално колега от форума да ми помогне. Без съмнение трудът му ще бъде овъзмезден.

Предварително благодаря.

Поздрави!
Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му.

Mazda 6, 2.0 CD, 121 к.с., '03г. - бивша,
Skoda Octavia ІІІ, 2.0 TDI, 150 к.с., '13г. - бивша
Skoda Octavia lV, 2.0 TDI, 150 к.с, '24г. -настояща.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Kamen, в кой град си?
Изписал си хиляда неща за нещо, което е супер елементарно и написано тук отдавна.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Kamen

Шкода Новак

Мнение от Kamen »

JORDITO написа: 14.03.2021, 11:09:01 Kamen, в кой град си?
Изписал си хиляда неща за нещо, което е супер елементарно и написано тук отдавна.
Да, пропуснал съм да спомена, че съм от София.
Извинявам се, ако темата е била дискутирана, пък аз не съм я открил. Мога ли в такъв случай да помоля за препратка към дискусията?

Поздрави!

Аватар
JORDITO

Почетен член

Мнение от JORDITO »

Kamen, писах ти на лично
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

Kamen, Имай предвид ,че след като деактивираш проверката за изгоряла крушка (с презумцията ,че си с ЛЕД плафони вече) няма д анабива грешка повече,но няма и да ти излезе предупреждение в случай ,че ЛЕД плафона ти е изгорял в действителност.JORDITO ще ти ги обясни тези подробности.Учудващо ,че ЛЕД от ЕТ въобще я набива тази грешка ,но пък се случва [smilie=pardon.gif]
Dieselgate Team member
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

Най малкото трябва да се прекодира.Аз не видях това действие да се е случило
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

За някои коли трябва препрограмиране на бцм-а като слагаш оригиналните ледове. В книжката дето върви с тях си го пише.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
JORDITO

Почетен член

Мнение от JORDITO »

Всичко е шест точки.Дойде колегата и свършихме работа.
@zar, На Октавия 3 няма такава драма. Прекодират се за лед и като изгори леда пак си светва.
Аватар
Kamen

Шкода Новак

Мнение от Kamen »

Искам да благодаря на колегата JIRDITO за бързия отговор и реакция. Както и той по-горе писа, свършихме чудесна работа.

Хубав и спокоен ден на всички!

Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Октавия 3 си подържа лед и затова минава с прекодиране. Октавия 2 не подържа лед. Там прекодиране няма, има забраняване на проверката за изгоряла крушка. Или лъгане с тока.
Бееееее.....
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Цецо75 написа: 14.03.2021, 17:10:08 Октавия 2 не подържа лед
Сигурен ли си? При мен май имаше някаква смяна на кодоровката от обикновените крушки на лед...ама не помня точно. Освен да е било само за дневните...ама пък там нямам опция май за други...
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Има за задния номер във VCDS, но отзивите са противоречиви.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”