Преди всичко, предварително искам да кажа едно благодаря на хората тук, които са си играли да помагат, напътстват и да отделят от времето си за да споделят знания и опит тук в този форум. Не малко пъти съм вземал добро решение за предишната кола благодарение на хора, които са си играли да отговарят и пишат тук. Така че, благодаря ви - супер място за отговори, което помага да бъдеш по-сигурен на пътя и с по-малко главоболия при майстори.
Такааа - по темата, след известно чудене и мъдрене, и много искане, се реших на оглед на една сива красавица, която много ни хареса. Още като я видях реших, че не искам да гледам друга, много исках да е окей просто. Та, колата си беше супер, в много добро състояние, гледахме я дълго време, после ми разрешиха и да я врътна из автокъщата, имаше място да я понатисна леко.. и много, ама много ми хареса. Та последва бърза договорка за преглед в еуратек след няколко дни. Там я видяха хората и нищо нередно не намериха, напротив. Доста позитивни впечатления и пълна сервизна история от Италия. Последва, разбира се, бързо капариране и лудо туптене на сърцето няколко дни докато дойде момента за покупата, тъй като беше събота сутрин тази акция. В крайна сметка след няколко дни се оказах горд собственик на Октавия РС!!

Колата е внос от северна Италия, изглежда е карана главно по магистралите - пробег 180 040 км. Обслужвана е само в официален сервиз на Шкода в Италия. Няма следи от нищо нередно, освен леко омасляване от дюзите отгоре. Дисковете отпред са с лек ръб, но от ЕТ казаха, че са си окей все още, накладките са сменяни малко преди да е продадена. Ангренажа също е за смяна, но от ЕТ си казаха - 210 хиляди, също и от автокъщата ме посъветваха да чакам, но аз възнамерявам да си го сменя. Мисля си направо целия комплект и помпа. Освен това оня ден чух нещо да присвирва леко там долу вдясно и се притеснявам.
По колата няма забележки, вече сме и навъртяли с приятелката към 700 км. от 2-ри Март насам. Ама тепърва ще се кефиме де.

Освен че много се радвам да споделя тази хубава придобивка, ще съм много благодарен за всякакви съвети. Не разбирам от коли, лаик съм. Няколко неща, които не са ми много ясни:
1. Искам да попитам за ангренажа какъв е най-разумно да се избере, оригинален ли да бъде или бихте препоръчали нещо друго?
2. От няколко места, вкл. ЕТ ми казаха че ремонта на омасляването на дюзите не е сериозно нещо. Има ли нещо, което трябва да знам за ремонта му?
3. Дисковете отпред - пак от ЕТ ми казаха, че колата "щяла да си каже" като дойде смяна за това. Имате ли идея това как/къде мога да го видя в колата? И като дойде време за смяна, какви да предпочета? За спирачки знам, че не е лошо да се дават пари - има ли нещо, което е по-добро от оригиналния вариант в модела, или те са достатъчно добри?
Имам и още куп въпроси, но това мисля са най-главните и належащите неща. Ангренажа и омасляването на дюзите.
Извинявам се за дългата публикация и благодаря предварително.
Правилно си решил да не чакаш ангренажа до 210.000 Километра. Освен в "Еура Тек", можеш да го смениш и в друг Авто-Сервиз. Тук във Форума, ще намериш раздел, където има споменати Авто-Сервизи, които се справят добре с Работата си. Никъде в Автомобила няма да намериш информация, след колко време и/или Километри трябва да се сменят спирачките. Когато се износят физически, един датчик ще отчете този факт и ще предизвика активиране на съответна светлинна и/или звукова индикация. Въпреки това, препоръчвам самият ТИ да ги поглеждаш визуално няколко пъти годишно