Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

Мнение от nzlatev »

kograman написа: 12.01.2021, 12:46:23 В пуснатото клипче, руско говорещият споменава за 5литра двутактово масло на 60 литра гориво. На всеки му е ясно, че такива количества никой не слага.
2-3мл на литър е нормата. В един друг форум, на едно терано 100к км се кара с двигателно масло вместо двутактово добавено в нафтата. В съотношение 3-4мл на литър. Скоро му беше отворен двигателя за ревизия. Буквално свети отвътре. Никакви нагари или наченки на износване.
Това масло държи на 12-13 хиляди обороти на резачките разредено в бензин, където без смазка се износват за няколко рязания. На дизел който макс вдига 4000 оборота, и работи в диапазона 2500-3500 в 99% от живота си не виждам как ще остане без смазване.
Просто си разсъждавам на глас ...
Хайде преди да пишеш да го помислиш първо и/или изгледай клипа добре!

Резачките и съотношението което писа в началото - 5л масло на 60л гориво - са една тема! Там пропорцията е така! За да смазва трябва да е толкова! Колко често се почистват свещте на ревазките, за да работят? Да не говорим , че допуските са различни!

С тези 3-4мл. на литър?! Все едно пикаеш на дъжда, най-много да се оцапаш при доливането...

Във видеото е обяснено , че ползата е в добавките които ги има и в маслото и в горивото, като молибден! Проблема е, че в маслото има и други добавки и не изгарят както горивото и се отлагат някъде.
РАЗБЕРЕТЕ! Когато говорим за петролни продукти, перолно масло и бензин, петролно масло и дизел , то те се разтварят! Ако в гъсто масло налееш дизел или бензин, то ще се разтвори и разреди, вискозитета на петролният продук ще се промени! ОСТАВАТ само добавките, както е обяснено! Може даже да има цинк или мед! Оловният бензин също смазва добре, ама взеха да умират хора от него, и не само хора..

Модерните дизели, са с толкова чувствителна система , че някакво си масло в горивото, особенно нашето БГ гориво, което е около стандартите, е доста рискова комбинация!
Слагайде си свежо гориво, там където има повече оборот и вие се чувствате комфортно, сменяйте си по-често маслото на двигателя и си карайте автомобилите...
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Така. Първо, двутактово масло има толкова разновидности , че не може да се сложи под един знаменател. Като тръгнеш от бездимно, за извънбордови двигатели и растително като за начало.
Второ, ръшката говори колко да не заспи. Тръгва от количества и пропорция, преминава през какво ли не да ни обяснява как това не работи.
Трето, у мадър ръша масла и горива на практика не се контролират, и там не знаеш на какво ще попаднеш. Не случайно там нормите са пожелателни.
Аз споделих при мен как това нещо работи, и "проблем" който остана в миналото СЛЕД като слагам въпросната смес. Аз слагам растително бездимно двутактово масло на Хускварна.
Някак си, предпочитам да си вярвам на очите.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

Мнение от nzlatev »

kograman написа: 12.01.2021, 15:32:13 Аз споделих при мен как това нещо работи, и "проблем" който остана в миналото СЛЕД като слагам въпросната смес. Аз слагам растително бездимно двутактово масло на Хускварна.
Някак си, предпочитам да си вярвам на очите.
Е нали каза, че слагаш добавки и те са решили проблема? Или за теб двутактовото масло е добака?

Г-на във видеото е от Украйна, никъде не се споменава, че сравнява нещо от Русия, въпреки, че говори на руски.
Защо си мислиш, че в Русия не правят добри горива? Това , че могат да произвеждат и боклуци не изключва другото!

Маслата на растителна основа са с алкохол, ако горивната система не е съобразена с използването на био-горива (на алкохолна основа), то този алкохол ще прецака уплатненията...
Ако горивото и добавките не са със сходими съставки , то те няма да се разтворят и ще се разделят, т.е. едното ще плува над другото, рано или късно..

Това ,че в БГ все вярваме на очите, а не на сертификати, си ние до болка познато...
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Слагам добавка + растително масло или само растително масло(в зависимост дали съм взел добавката с мен). Ни една от двете коли не се разтекла по този повод.
Това че идват от Украйна, още по-зле.
Чакам да се разпадната уплътненията още, но както сам каза все едно да пикаеш в дъжда.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Я бързо да си признаете - кой е бухал универсален модификатор?!
Още му помня рекламата как танкът Т-72 или нещо такова, карам с тая хуйня и без масло [smilie=sarcastic.gif]
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Я съм карал/ и карам с BDC, AmsOil AllinOne, AmsOil Diesel cetane booster, RAVENOL Diesel Quality Stabilisator + синтетично двутактово масло.
sasho

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia 2, 1.9 TDI DSG

Мнение от sasho »

Аз слагам бдц ако усетя, че съм сипал кофти нафта. Може и плацебо да е, както се обсъждаше, но аз ще дам примери, на които съм бил свидетел.
1. Приятел с астра дизел му плащаха да сипва служебна нафта сипваше основно газпром без грешка. След обслужване и дщекатра диагностика по друга причина, смени работата и почна да налива марешки. След година отоде за дюзи и дпф, скъп ремонт.
2. Както и колега спомена, познат му замръзна от еко нафтата, само че на село.
3. Аз лично съм засичал ускорение и усещам тягата при евтина шел нафта и в пауър, като в пауър и ромпетрол са на едно ниво за мен с разлика-цената.
4. Омв и петрол като сипя квото и да е, върви спънато, освен там аеро ли авио ли е кво ли дизела ама избягвам.

Водех си екселски файл на разхода, като смея да твърдя, че карам сравнително по един и същ начин градско, в който файл имах на различни вериги различни показания за разходспрямо нафта при какви условия и трафик на предна кола и в началото на октавията. За съжаление лаптопа рече фъс и после ме мързеше да я правя наново. Най-нисък разход съм имал на ромпетрол и в пауър дизел при условия градско лятото - 6.9/100, не съм от най-спокойните шофьори. Затова според мен си има значение какво се сипва. Неслучайно лукойлски неща освен петрол не споменах, както и "вериги" от сорта на байпешопетролиум ддс оод или франчайзи. Не го казвам, за да споря, а споделям какво съм наблюдавал. :) Чужда нафта съм наливал само в Гърция на тяхното еко и колата вървеше, за разлика от нашето еко. Само че там клозетите са по-кофти
Аватар
PSG

Škoda Фен

Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19

Мнение от PSG »

kograman написа: 12.01.2021, 12:46:23 В пуснатото клипче, руско говорещият споменава за 5литра двутактово масло на 60 литра гориво. На всеки му е ясно, че такива количества никой не слага.
Тестовете са направени в отношение 200:1 - т.е. около 250гр. 2Т на 50л. гориво. По спомени гаражният фолклор някъде толкова препоръчваше. Преди години аз лично съм слагал за пробата 250мл./60л. на италиански TD100 мотор - предкамерно впръскване и роторно-дистрибутивна помпа Lucas FT09 с електронно управляем аванс и механична турбокорекция. Никаква разлика преди-след. На Вартбург съм се учил да карам, писнало ми беше от тея изпълнения, честно.
Иначе в клипа се споменава, че украинска фирма твърди, че ГНП-то би "усетило" разлика в смазването при отнощене 1:10. Това не вярвам някой да го е пробвал.

Погледнато реално, като се наплескам с нафта, после с 5 сапунки не мога да си измия мазньоча от ръцете. Не знам с 200:1 масло дали ще си ги измия по-бавно...Само си разсъждавам като прост тракторист.
ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Аз съм сипвал двутактово на старата октавия 1.9 PD и.... нищо [smilie=sarcastic.gif] Пак си тракаше. Аз я карах до 190 хил. сега още се кара, не я знам на колко е. Само нафта от читави бензиностанции, нищо друго. И за пробата два рвзервоара с двутактово. Веднъж BDC за зимата, голема работа било, и тя не запали точно този един път [smilie=sarcastic.gif] Цялата туба с таз чудна добавка я оставих на тате да си пали печката.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

sasho написа: 12.01.2021, 17:39:46 След обслужване и дщекатра диагностика по друга причина, смени работата и почна да налива марешки. След година отоде за дюзи и дпф, скъп ремонт.
Е това са пълни глупости. Що народ зарежда на Марешки даже и аз. То по тази логика пред сервизите щеше да има опашки.
То този мит с зареждането от различни вериги е като мит за новите 20г. коли на по 80хил.км с която една баба само за вюрстове е ходила.

Той Марешки не ги взема от едно и също място горивата като другитe, а ги бърка в аптеките.
Аватар
SlipX

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG

Мнение от SlipX »

И аз зареждах старата октавия само на Марешки и нямах проблеми. Сега зареждам само на шел и разликата в цената на горивата е минимална, странното е обаче че с шелската нафта минавам повече за по малко заредени литри от на Марешки. Затова съм склонен да си мисля, че колонките специално на Марешки в Добрич не показват баш толкова, колкото са ти сипали (то не че всички не са такива), но при него отклонението е най-голямо (споделям личен опит).
Аватар
kras4o

Škoda Фен²

Гараж: Superb Scout Diesel, 2021

Мнение от kras4o »

SlipX, или е това, което казваш за количеството или просто колите харчат повече с неговите горива. Но имам абсолютно същото мнение на хора, зареждали там -минаваш по-малко километри.
current: Изображение
ех: Octavia 3, 2.0 TDI.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @sasho -
sasho написа: 12.01.2021, 17:39:46 почна да налива марешки. След година отоде за дюзи и дпф, скъп ремонт.
Аз около 2 Години вече зареждам само на "Марешки" два броя "Skoda"-и. За сега никакви драми няма и не усещам разлики в шум/вървеж. Предполагам знаеш, в "Марешки" в Гр. София, колко отделни колонки за зареждане има - около 50. Когато и да съм ходил - поне на 40 някой зарежда. В Жк. Люлин, на другите бензиностанции, като минавам поглеждам, по 1-2 Автомобила най-много. Правилно е написал @Архимандрит Дионисий - при толкова зареждащи ако е имало Проблем, трябваше да има десетки хиляди оплаквания..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

kras4o написа: 13.01.2021, 07:29:56 или е това, което казваш за количеството или просто колите харчат повече с неговите горива
Следващия мит равностоен на посочения от производителя разход. Всички го гледаме, но никой не го постига. Смятай с какви горива ги правят тези тестове.

Мисля, че е почти невъзможно да израсходвам 2 резервара от различни бензиностанций при едни и същи условия, че да мога да сравня средния разход. Това си мисля, че е възможно само на стенд.
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

Аз мога да кажа за Марешки Люлин, понеже ми е на няколко стотин метра и основно там зареждам, та на Октавията и на Супърба като зареждам нафта от Марешки колите пушат повече черно, като сложа добавка BDC, колите не пушат.
Относно вървежа, ми върви по същия начин както и с обикновения дизел от ОМВ, Лукойл, Петрол. На Шел не зареждам вече от няколко години след като на резервоар от 60 литра, и при все пак няколко литра налични в резервоара, ми заредиха 65 литра, Шел Люлин.
Günter Stg 1
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”