Историята на един "препекан" Superb III
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Таратажки е много луд, видя един топъл (да не кажа "печен") и вика ще го засиля към Рево, ей така за забава
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Хлъзгав

Това, заедно с резкия/рязкия регион са силните постове от последните дни. Последното като го четох ония ден изплюх кафе върху клавиатурата.
Това, заедно с резкия/рязкия регион са силните постове от последните дни. Последното като го четох ония ден изплюх кафе върху клавиатурата.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Таратайки си е класа
. Любим ми е.
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Влизането в този форум и обедняването са реципрочни.
Колкото повече четеш толкова оовече харчиш.
Колкото повече четеш толкова оовече харчиш.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Това съм го пропуснал
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Един варненец направи забележка на един софиянец, че не се било пишело "резко" ами "рязко"
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Въобще не сте прави ![beee [smilie=beee.gif]](./images/smilies/beee.gif)
Не искам да го подведа, а да донеса душевен мир на човека![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Аз колко душевни терзания преживях, докато свърша тази работа.... Ама колата в гаранция, лизинг, умуване беше голямо. И след едно кафе време.....мир и спокойствие, и сега спя по спокойно![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
И се казва 'лъзгав, @Цецо75,![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Не искам да го подведа, а да донеса душевен мир на човека
Аз колко душевни терзания преживях, докато свърша тази работа.... Ама колата в гаранция, лизинг, умуване беше голямо. И след едно кафе време.....мир и спокойствие, и сега спя по спокойно
И се казва 'лъзгав, @Цецо75,
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Между другото, така поставени нещата, бъдейки на 95% сигурен, че Рево ще има, офертата с 20% надолу не е за пропускане, наистина. Ти можеш да си направиш рево-то и паралелно с това да си действаш другите неща - дискове, масла, амортисьори и каквото още там.
Мен ми е странно нещо друго. Нека по-запознатите да кажат. В официалната страница на REVO има споделени цени за софтуер на повечето коли. Не е ли тя някаква отправна точка, човек да се ориентира какво би му струвало да има даден софт или на локално ниво, нещата са съвсем други ?
Питам, защото по сайт хипотетично (няма да споменавам точните цифри) без отстъпка цената за определен автомобил е 2000лв. Питам в локален дилър на РЕВО и получавам цена 3000 без отстъпка, 2200 с прословутата отстъпка ?!
![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
Мен ми е странно нещо друго. Нека по-запознатите да кажат. В официалната страница на REVO има споделени цени за софтуер на повечето коли. Не е ли тя някаква отправна точка, човек да се ориентира какво би му струвало да има даден софт или на локално ниво, нещата са съвсем други ?
Питам, защото по сайт хипотетично (няма да споменавам точните цифри) без отстъпка цената за определен автомобил е 2000лв. Питам в локален дилър на РЕВО и получавам цена 3000 без отстъпка, 2200 с прословутата отстъпка ?!
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Цената в сайта на Рево е без ддс.
От тази цена, дилъра може да направи отстъпка по свой избор.
Не може да завиши цената.
Може да иска допълнително инсталационна такса или прочие.
От тази цена, дилъра може да направи отстъпка по свой избор.
Не може да завиши цената.
Може да иска допълнително инсталационна такса или прочие.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
@JORDITO:
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Оригиналът:
- YYakovliev
Оставих колата, чакам да се обадят с инфо за някви допълнителни неща, дето ги накарах да проверяват.
СЕГА, за РЕВОТО. От посещението ми днес разбрах за някои неща, които ще смекчат изпускането на тази прословута отстъпка от 20% до 12.12 в моя случай. Да не говорим, че за това дето ще правя, сумата от отстъпката не е толкова голяма, че да има чак такъв напън да го слагам сега. За по-големи суми за ремап си заслужава напъна, съгласен съм.
Д-Брос имат членска карта (или нещо от тоя сорт) дето е 200 лева на година, която можете да се закупи по всяко време и се издава веднага. Картата дава множество отстъпки, които са написани на сайта им какви са точно. Една от тях е 20% на РЕВО + безплатни смени на масло и филтри, преференциални цени на части и други. Тоест, аз понеже ще правя някакви процедури при тях следващите месеци, ще се спестят пари с тая карта така или иначе. Поради тая (и не само) причина си карам по графика, дето съм си го разписал за колата.
Отделно и преди написах - искам да покарам още няколко месеца със стоковите настройки, да й свикна на вървенето, че после като сложа РЕВО-то да го оценя как си требе.
СЕГА, за РЕВОТО. От посещението ми днес разбрах за някои неща, които ще смекчат изпускането на тази прословута отстъпка от 20% до 12.12 в моя случай. Да не говорим, че за това дето ще правя, сумата от отстъпката не е толкова голяма, че да има чак такъв напън да го слагам сега. За по-големи суми за ремап си заслужава напъна, съгласен съм.
Д-Брос имат членска карта (или нещо от тоя сорт) дето е 200 лева на година, която можете да се закупи по всяко време и се издава веднага. Картата дава множество отстъпки, които са написани на сайта им какви са точно. Една от тях е 20% на РЕВО + безплатни смени на масло и филтри, преференциални цени на части и други. Тоест, аз понеже ще правя някакви процедури при тях следващите месеци, ще се спестят пари с тая карта така или иначе. Поради тая (и не само) причина си карам по графика, дето съм си го разписал за колата.
Отделно и преди написах - искам да покарам още няколко месеца със стоковите настройки, да й свикна на вървенето, че после като сложа РЕВО-то да го оценя как си требе.
- YYakovliev
Обадиха се от сервиза, акумулаторчето както и подозирахме с @Rangel, е за смяна. Поръчах същата Varta като оригиналната.
- YYakovliev
Прибрах си колата, всичко е 100% изрядно вече по електрониката. Бравата, акумулатора и сензорът за чистота на въздух са сменени с нови. Смених и задната чистачка, че предната се беше разскърцала. Първите впечатления от сервиза са ми доста положителни, гледат нещата в детайли, разпечатват логове от диагностиката и по тях се обяснява занапред на какво трябва да се обърне внимание.
Състояние на стария акумулатор:

При следваща смяна на масло трябва да се направи корекция на позиция на ангренажа (или нещо по веригата там..., до колкото запомних каквото ми се обясняваше), че нещо в момента бяга от идеалните норми. И състояние на дюзи:

Прословутия сензор дето се чакаше толкова време:

И новия акумулатор:

Шкодичката е обгрижена.
![kiss3 [smilie=kiss3.gif]](./images/smilies/kiss3.gif)
Състояние на стария акумулатор:
При следваща смяна на масло трябва да се направи корекция на позиция на ангренажа (или нещо по веригата там..., до колкото запомних каквото ми се обясняваше), че нещо в момента бяга от идеалните норми. И състояние на дюзи:
Прословутия сензор дето се чакаше толкова време:
И новия акумулатор:
Шкодичката е обгрижена.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
YYakovliev, Дюзите са с хубави показания
Честита ти профилактика!
Dieselgate Team member