Не светва плафона

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
OStoichkov

Шкода Новак

Гараж: Scout '08 tdi BMM,
Ex s8 d2 ABT
Ex 4.7 Grand Cherokee wj quadra drive
Ex Allroad 2.7 Biturbo Manual
Ex A4 1.8 t quattro 300bhp
Etc....

Не светва плафона

Мнение от OStoichkov »

Здравейте, на октавия скаут на дясна врата не светва плафона, индикатора, огледалото при отваряне. Вратата се заключва..... Микропрекъсвач?
HerpaMoTeH

Škoda Фен²

Гараж: VW Touran 1.5TSI

Не светва плафона

Мнение от HerpaMoTeH »

На голфа имах проблем с бравите, защото не ми се индикираше, че са отворени и се оказа, че е масов проблем с бравите на ВАГ между 2004 и 2010.

Ако си в София ти препоръчвам https://mikrondocev.com/ . Рециклираха ми бравите на двете предни врати и ми излзезе около 240 лева. Даже дават и гаранция 1 година.
OStoichkov

Шкода Новак

Ex s8 d2 ABT
Etc....

Не светва плафона

Мнение от OStoichkov »

Колега, нова брава е 60-тина лева, а в микрон доцев работят олигофрени, пет пъти жила им нося пет пъти по-къси или по-дълги ми ги дават. Питам за идея за проблема, не за реклама на сервиз!!!
HerpaMoTeH

Škoda Фен²

Не светва плафона

Мнение от HerpaMoTeH »

OStoichkov написа: 24.09.2020, 15:39:23 Колега, нова брава е 60-тина лева, а в микрон доцев работят олигофрени, пет пъти жила им нося пет пъти по-къси или по-дълги ми ги дават. Питам за идея за проблема, не за реклама на сервиз!!!
На голфа в Бош сервиза в Дружба се пробваха да сложат нови брави за по 250 лева бройката (ОЕМските бяха по 500 и) и не успяха, защото бяха специфични и ми казаха, че ми трябват оригинални. Намерих си брави втора ръка(по 80 лева бройката), от който само едната работеше, другата даже беше по зле от моята, защото и не заключваше. Моето решение беше при Доцев и след рециклиране на микроключетата не съм имал този проблем.

Иначе да при тези години микроключетата се развалят доста често. Ако намериш брави за по 60 лева бройката, които да работят и да нямат проблеми - жив, здрав и дано да станат.
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Не светва плафона

Мнение от joro_kem »

б@си нервната тема... питаш, не ти аресва мнението, плюеш и пак питаш. не ми се вързват нещата. особено с тезата за рекламата. отиваш в ЕТ, заръчваш, плащаш и си патрон. ОЕМ или квото му казват в хай-енд средите [smilie=pleasantry.gif]
OStoichkov

Шкода Новак

Ex s8 d2 ABT
Etc....

Не светва плафона

Мнение от OStoichkov »

Около. 70лв е афтърмаркет брава, нова. Микропрекъсвачите са по 2лв, но мен ме вълнуваше дали някой се е занимавал с отстраняването на проблема и в какво се корени.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Не светва плафона

Мнение от Цецо75 »

Ами в микро-ключетата се корени най-често, то е ясно. Просто се износват от употреба.

А дали при теб е така - трябва да провериш сам, ако не ти се ходи по майстори. Другия вариант е да имаш прекъснат кабел в гофрирания маншон. Но най-често са ключетата.
Бееееее.....
HerpaMoTeH

Škoda Фен²

Не светва плафона

Мнение от HerpaMoTeH »

За да си сигурен дали са ключетата си отвори вратата, при която не светва и виж дали ти излиза съобщениe за отворена врата. При мен за предните врати не светваше предупреждение на таблото и не светваше плофона съответно.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Не светва плафона

Мнение от zar »

HerpaMoTeH,
OStoichkov написа: 24.09.2020, 14:18:25индикатора
Той май го е споменал колегата това ,или поне аз така го разбирам [smilie=pardon.gif]
Dieselgate Team member
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Не светва плафона

Мнение от zzankov »

За Доцев мненията са противоречиви. Брави читави има в Али експрес. 240лв за рециклиране на две брави ми се вижда доста. Микрето е даже под 2лв. Не е едно в брава,но все пак...
carmania

Шкода Новак

Не светва плафона

Мнение от carmania »

Здравейте, колеги,!
Не намерих друга тема и за това ще използвам тази.
Проблемът е следният, при заключване на задна дясна врата с механизма за малко дете и после при отключване, и отваряне не свети плафона и индикатора на таблото. Докато не се наложи да я заключа нямаше проблем. Става въпрос за октавия скаут и фабия.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”