Октавия 4 / Octavia IV - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Стандартната цена на O3 FL 1.5 TSI DSG Combi пакет Vision си беше точно към 51 000 лв. когато купих колата миналия септември. Цената на O4 1.5 TSI Combi пакет Edition (без DSG) е 51 500 някъде. Да, няма DSG, но получаваш важни функционалности като матрични фарове, няколко вече задължителни асистента (особено важен е този за предотвратяване на сблъсък), по-голямата навигация и една доста важна за мен екстра, която много ми липсва в момента - безжичен SmartLink + и безжично зареждане. DSG-то в O3 беше към 3 000 лв., така че реалното оскъпяване на автомобила спрямо моята О3-ка е 3 000 лв., но пък получавам доста повече екстри. Нека по-започнатите да кажат като излезна О3 и след това О3 FL в началото имаше ли такива отстъпки, на които сме свикнали да дават?
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Всеки модел в края на производството си има отстъпки и то доста приемливи.Моето виждане е че по-скоро е добре да се заложи на предния модел.И в този ред на мисли ,тези които заложиха на 03 фл. с отстъпките са в печелившия отбор.Защото "детските " болести на оригинала са вече изчистени и се получава един надграден и завършен модел на автомобила(понякога не липсват и разни дизаинерски недостатъци).nmnikolov написа: 15.07.2020, 10:12:12 Нека по-започнатите да кажат като излезна О3 и след това О3 FL в началото имаше ли такива отстъпки, на които сме свикнали да дават?
Dieselgate Team member
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
@nmnikolov, за безжичното зареждане да не се ядосваш, не може да насмогне на ютюб
...
-
nmnikolov
@zar, това е ясно, но аз говоря само и единствено за сравнение на цените. След известно време ако пуснат подобни отстъпки, то реалното оскъпяване няма да е никак голямо спрямо моята О3-ка, която купих.
@Rangel, аз youtube не гледам докато шофирам
На мен ми трябва единствено да си вържа телефона със SmartLink + през Wifi и да си ползвам Android Auto. За тази цел безжичното зареждане съм сигурен, че все ще успее да зарежда телефона...
@Rangel, аз youtube не гледам докато шофирам
На мен ми трябва единствено да си вържа телефона със SmartLink + през Wifi и да си ползвам Android Auto. За тази цел безжичното зареждане съм сигурен, че все ще успее да зарежда телефона...- zar
Ако следваме досегашната им политика ,съм съгласен с теб!Макар ,че политиката им напоследък е леко извратена и непредвидима(поне по моите наблюдения).Очеваден факт е и че по-старите им модели държат много по-висока и трайна цена на вторичния пазар.Защо лиnmnikolov написа: 15.07.2020, 10:46:43 След известно време ако пуснат подобни отстъпки, то реалното оскъпяване няма да е никак голямо спрямо моята О3-ка, която купих.
Dieselgate Team member
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Много повече екстри имат включени базово, за това са по скъпи. Колегата Николов, много добре го е написал.
За мен при Октавия 3 рс, най-дразнещото е шума от гумите навлизащ в купето. Особено при едрозърнест асфалт! Вярно, че с 19 е много по изразен, но пак не е ок. Дано при 4-ката е оправено.
Много много ми е дразнещо това, особено като сляза от Тигуана с големите балони
Там не се чува пътя, както и околните автомобили. Не знам как са го постигнали, но е космос в сравнение с ок3. Дано 4-ката да е обезшумена по-добре.
За мен при Октавия 3 рс, най-дразнещото е шума от гумите навлизащ в купето. Особено при едрозърнест асфалт! Вярно, че с 19 е много по изразен, но пак не е ок. Дано при 4-ката е оправено.
Много много ми е дразнещо това, особено като сляза от Тигуана с големите балони
Последно промяна от bega4kata на 15.07.2020, 11:13:12, променено общо 1 път.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
@nmnikolov, айде пак форумни полицаи
. Споко, слушам музика, с платен ютюб премиум, работещ на бекграунд и заключен РАЗБИРАЙ ТЪМЕН екран
.
-
nmnikolov
@Rangel, и аз съм така с youtube music. Явно е доста слабо това безжично зарядно на S3. На O4 може пък да са сложили по-мощно ![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Мен отпред много ми харесва - даже тази сивата снимка от Маджо, като я сравня с моята - тази ми харесва повече. По-модерна е, О3 има някакъв класически чар, но това изглежда по-динамично отпред. Въпросително е за задницата за мен - на клипове не ми допада, трябва да я видя на живо.
Иначе цените с тези -5к са ок. Стига човек да иска 1.5 бензин или 2.0 дизел. Не знам дали няма да се разочаровам, ако се кача от 2.0 дизел на 1.5 бензин и ще чакам другите двигатели - 200кс дизел или 190кс бензин.
Иначе цените с тези -5к са ок. Стига човек да иска 1.5 бензин или 2.0 дизел. Не знам дали няма да се разочаровам, ако се кача от 2.0 дизел на 1.5 бензин и ще чакам другите двигатели - 200кс дизел или 190кс бензин.
- zar
И на мен ми харесва отпред.На дизайн са я докарали колицата.Радва ме и това ,че се върнаха към целия фар отновоSec8200 написа: 15.07.2020, 11:17:57 Мен отпред много ми харесва - даже тази сивата снимка от Маджо, като я сравня с моята - тази ми харесва повече.

Dieselgate Team member
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Ето ти нещо от началото на 2018.
http://az749841.vo.msecnd.net/sitesbgbg ... 716120.pdf
http://az749841.vo.msecnd.net/sitesbgbg ... 716120.pdf
-
Манев
Дето има една приказка - "баба ти с матрични фарове само е карала"nmnikolov написа: 15.07.2020, 10:12:12 получаваш важни функционалности като матрични фарове, няколко вече задължителни асистента (особено важен е този за предотвратяване на сблъсък), по-голямата навигация и една доста важна за мен екстра, която много ми липсва в момента - безжичен SmartLink + и безжично зареждане
Аз съм привърженик на това "глезотиите" да са опции, а не да ти ги бутат стандарно и да вдигат цената.
-
nmnikolov
@Манев, баба ти се е возила на каруца. Ти що караш автомобил тогава? И никой не ти ги бута насила. Като не искаш матрични фарове сам си конфигурирай колата. А и в стандартните нива на оборудване матричните фарове изобщо не са включени. Ама да беше видял все пак ценовата листа, преди да пишеш ![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
-
Манев
@nmnikolov, ти май не схвана идеята.
Ама като си рекъл по ценова листа,по ценова листа. Гледаме най-ниското ниво (Active), дето даже не може да си го поръчаш.
Новата е самo с LED светлини - няма не искам, няма недей - плащаш.
Айде да кажем, че Lane Assist-а и другите щуротии по закон трябва да ти ги набутат - ЕС вдигат цената не Шкода
Отиваме на Ambition - това дето реално може да поръчаш
Директно ти влизат - двузонов климатроник, темпомат с ограничител, лети джанти - плащаш. Ама не ги искаш тези неща - плащаш ги.
Ама като си рекъл по ценова листа,по ценова листа. Гледаме най-ниското ниво (Active), дето даже не може да си го поръчаш.
Новата е самo с LED светлини - няма не искам, няма недей - плащаш.
Айде да кажем, че Lane Assist-а и другите щуротии по закон трябва да ти ги набутат - ЕС вдигат цената не Шкода
Отиваме на Ambition - това дето реално може да поръчаш
Директно ти влизат - двузонов климатроник, темпомат с ограничител, лети джанти - плащаш. Ама не ги искаш тези неща - плащаш ги.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Да, по-модерен вид има спрямо 03 която е морално остаряла. И в този смисъл, аз не разбирам защо си купуваш 03, който е модел на 10 години, а не вземеш 04 с малка разлика в цената, но по-добре оборудвана.Sec8200 написа: 15.07.2020, 11:17:57 По-модерна е, О3 има някакъв класически чар, но това изглежда по-динамично отпред.
Вие явно не разбирате, че ДВГ много скоро, ще са история. Очаквайте скоро и 1.5 да отпадне и само 1.0 да се предлага, а след това хибриди.
Ford Focus 2025 - НЕ ГОРИ МАСЛО