Еуратек

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Еуратек

Мнение от Rangel »

Сега, като човек изкривил около 12 к-та дискове за 180к км на Лансъра, смея да твърда, че спирачната система на С3 е на много високо ниво! Единствено проблема със скапаната партида задни накладки, но го решихме този проблем по гаранция.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Еуратек

Мнение от skodko »

Шушонди пак преиграва и надува балона излишно. Ако дисковете не са криви или надрани както от дефектните накладки нищо им няма и по никакъв начин не пречат на спирането.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Еуратек

Мнение от Taratajki »

Rangel написа: 25.06.2020, 22:09:48 много високо ниво!
Ето. За мен, ти си институция в експлоатирането на С3, така че, няма какво повече да се каже [smilie=thank_you2.gif]
ПП; Биеш ме с 4 комплекта, ама аз на Октавия 1.Обаче,ако сметна и тия на Голф 4,сме наравно [smilie=sarcastic.gif]
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Еуратек

Мнение от NRG »

Напраоооооо се плаша като чета. Сигурно съм веерял с господ преди да си взема Октанията. За 5 г. и 120к никакви проблеми (като изключим една подмяна на водна помпа). Колата е пушка и дискове, накладки са и като нови, седалките не тракат, гориво проводите също. Взех даже да се притеснявам, че е много здрава [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Еуратек

Мнение от kalata »

Трай си бре, пу-пу [smilie=sarcastic.gif]
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Еуратек

Мнение от JORDITO »

Мине, не мине и хоп някой учуден за проблема с накладките. Как точно Еуратек и Шкода са виновни, че доставчика TRW е сбъркал сместа на накладките на цяла партида?
И @didoya, заключенията за кадърност на Еуратек, аз бих ги правил след доста посещения. При мен от 2003. Да имат някои фалове,но като цяло сравнение с други фирмени сервизи са ок.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
mariyan

ŠKODA MASTER

Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG

Еуратек

Мнение от mariyan »

JORDITO написа: 26.06.2020, 07:29:32 При мен от 2003
Аз съм от 2007. Започнах с Фабия 1. Нищо перфектно няма на тоя свят, но от ЕТ съм по-скоро доволен. Междувременно, покрай служебни коли, съм се сблъсквал и с други фирмени сервизи, включително и на премиум марки, и сервизното обслужване на Шкодите винаги е било едни от плюсовете в списъка при избора на служебни автомобили.
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Еуратек

Мнение от vankissa »

Не по темата със спирачките, но днес минах през ЕК в Надежда за активиране на дистанционно отключане/заключване през Skoda Connect.
За целта вчера писах на лизинговия им отдел и в рамките на около час получих два последователни отговора с разяснения за това каква е процедурата и покана да получа необходимия документ. Днес всички бяха изключително любезни, което ми направи много положително впечатление!
Аватар
mariyan

ŠKODA MASTER

Еуратек

Мнение от mariyan »

vankissa написа: 26.06.2020, 12:57:02 активиране на дистанционно отключане/заключване през Skoda Connect
Каква е процедурата за лизингов автомобил?
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

> Renault Captur TCe 154

Еуратек

Мнение от vankissa »

mariyan написа: 26.06.2020, 12:59:37 Каква е процедурата за лизингов автомобил?
> Пишеш на leasing@skoda-auto.bg какво искаш от тях :)
> Изготвят една бланка, с която на практика те уведомяват, че с тази опция трябва да се борави внимателно, и която разписваш.
> С въпросната бланка, копие от големия талон, копие на книжка и талон се отива в сервиза, където извършват активацията през, вероятно, някакъв WEB портал.
> Заплащаш такса от 8.26 [smilie=sarcastic.gif]

Принципно са платени услуги, тази (Skoda Connect) и локализирането на автомобила през GPS, струващи, според началника на сервиза по около 90 лева на година. Първата година са безплатни, та ще видя дали ще ги подновя след това - много ми се струват 200 лева за тия две неща...
Аватар
mariyan

ŠKODA MASTER

Еуратек

Мнение от mariyan »

vankissa написа: 26.06.2020, 13:08:27 Първата година са безплатни, та ще видя дали ще ги подновя след това - много ми се струват 200 лева за тия две неща.
Аз поднових лиценза само на Грижа-Отдалечен достъп (или нещо подобно). Беше с 30% отстъпка за 75 лв. Той включва:

Изображение

Инфотеймънт Онлайн реших да не го подновявам, защото ми е напълно непотребен. С отстъпката е 82.50 лв.

Изображение
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

> Renault Captur TCe 154

Еуратек

Мнение от vankissa »

Хм...
Той пича спомена нещо за навигация, но при повторно питане прозвуча така все едно говори за паркинг локацията. Въпреки това ми говореше за две различни услуга за по 90 лева. А аз съм си поръчал колата без навигация :).
Сега разбирам, понеже не бях задълбавал, че е имал предвид Инфотеймънт Онлайн, който обаче при мен не е активен и няма смъсъл да е, щото съм с Болеро.
Care Connect: Remote Access ще свърши идеална работа. В момента ми излиза за 79 лева, но имам още 6 месеца време преди да се юрна да плащам :)

п.с. Въпреки, че очевидно се омота с online услугите, беше много любезен и демонстрира желание да ми помогне.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Еуратек

Мнение от Sec8200 »

mariyan, услугите със снимките в Akoda Connect ли са включени? Изглеждат супер яки.

Би ли пояснил какво е отдалечен достъп, към кой фийчър е модул, или каквото е там..
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

> Renault Captur TCe 154

Еуратек

Мнение от vankissa »

Тук са обяснени кое какво е.
Картинките са от Skoda Connect Shop-a, но трябва да се логнеш с акаунта си. Т.е. минал си през процедурата за регистриране на атомобила и създаване на профил в Skoda Connect.

На кратко - 3 типа услуги се предлагат:
> INFOTAINMENT ONLINE - това касае фабричните навигации, като им push-ва инфорамция за зарядни станции, паркинги, информация за трафика, пази маршрути и т.н. Плаща се на годишна база, първата от които безплатно;
> CARE CONNECT: PROACTIVE SERVICE - при аварийни случаи те свързва с пътна помощ, със сервиза или със 112 чрез обаждане - SOS бутона. При отваряне на въздушна възглавница има автоматично известяване без да те чака, предава данни за локацията на колата и не знам още какво - това е с 10 годишен абонамент включен при покупката на колата;
> CARE CONNECT: REMOTE ACCESS - тука са тези по-практични опцийки, като отдалечено отключване/заключване, известяване при отклонение от предварително дефиниран маршрут, при превишение на зададена скорост, при напускане на предeфинирана местност. Можеш да си пуснеш аварийните и/или клаксун при опит да се локализира колата на голям паркинг, пази й последната парко-позиция, ако имаш печка - можеш да я пуснеш през телефона и специално за новата Октавия - ще може да се пуска и климатика. Плаща се на годишна база.
Аватар
mariyan

ŠKODA MASTER

Еуратек

Мнение от mariyan »

Sec8200, в общи линии е облачна услуга, при която автомобилът е свързан със сървърите на Шкода и (основно) през приложението Skoda Connect имаш опция да комуникираш с него и да управляваш някои функционалности. Има и опции, които не са част от приложението, а са си функционалности на инфотеймънта/навигацията.

Стартовият екран на приложението изглежда така:
Изображение

Онлайн известие за аларма (Online atni-theft alarm) те информира за включване на алармата по e-mail. Един път съм получавал такава, когато на мивката я бяха мили при заключена кола и водоструйката беше активирала алармата. Препотих се докато отида да видя какво става.

Данни за движението ти дава история на база дългосрочно (100 часа), от зареждане и всяко отделно пътуване. Това е част от моята история на база 100 часови интервали:
Изображение

Позиция на паркиране показва къде се намира автомобила на картата, с опция да му включиш аварийните светлини и клаксоните.
Изображение

Статус на автомобила:
Изображение

Техническо състояние, където можеш да си настроиш автоматични периодични доклади, на определени километри пробег, например:
Изображение

Отключване/заключване:
Изображение

Както е посочил @vankissa, тук са и опциите за нотификации за превишаване на скорост, например ако я дадеш на син-тинейджър и не искаш да кара с повече от 120 на магистралата, а също и нотификация за влизане или напускане на зона, например ако си му казал, че може да я кара само в София.

Инфотеймънт онлайн ти дава възможност да комуникираш с навигацията. Въвеждане на маршрут/дестинации от телефона, например, което улеснява и можеш да го правиш докато си вкъщи. Можеш да изпратиш списък от POIs. Другите са облачни услуги, които са директно функционалности на инфотеймънта/навигацията. Получава данни за времето, трафика, ремонти на пътя, което работеше добре в Германия, но тук не става. В инфотеймънта можеш да четеш новини и подобни безполезни неща.
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”