Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Защото долните части на автомобила се цапат много повече от горните.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- pigoff
- Гараж: Tesla Model 3 LR RWD 2025
Skoda Citigo e IV 2020 - Обратна връзка:
Делението е по хоризонтала (до дръжките на вратите), а не предна и задна част.
Горната част включва таван, стъкла, преден капак, заден капак, фарове и огледала. Долната - останалото. Като за долната част е важно да започнеш отпред назад. Плакненето на гъбата да става по-на-често.
Използвайки една и съща гъба се получава следният ефект:
Наслагването на мърсотия и твърди частици върху гъбата отслабват значително ефекта на "обиране" на частиците. Така се съдира един лак. И след 5 до 10 измивания ще се наложи полиране, защото лакът на автомобила ще изглежда матов.
А колкото по-малко надран е един лак, толкова по-трудно е на мърсотията да полепва.
А иначе чистата втора гъба ще събере значително повече мърсотия от силно замърсените долни панели на автомобила.
А относно стъклата - само чисто нов клей бар.
Горната част включва таван, стъкла, преден капак, заден капак, фарове и огледала. Долната - останалото. Като за долната част е важно да започнеш отпред назад. Плакненето на гъбата да става по-на-често.
Използвайки една и съща гъба се получава следният ефект:
Наслагването на мърсотия и твърди частици върху гъбата отслабват значително ефекта на "обиране" на частиците. Така се съдира един лак. И след 5 до 10 измивания ще се наложи полиране, защото лакът на автомобила ще изглежда матов.
А колкото по-малко надран е един лак, толкова по-трудно е на мърсотията да полепва.
А иначе чистата втора гъба ще събере значително повече мърсотия от силно замърсените долни панели на автомобила.
А относно стъклата - само чисто нов клей бар.
- grafit4eto
- Гараж: Octavia III Combi FL
Привет,
Попрегледах малко темата и виждам, че всички общо взето предимно сами си поддържате екстериора и интериора, което при мен за съжаление не е опция. Интересувам се от полагане на защитна вакса за нов автомобил, някъде видях препоръка за ей този салон - https://gkautodetailing.com/%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b8/ и за сега мисля да се обадя там, но ако имате и други препоръки за София, ще е супер.
Попрегледах малко темата и виждам, че всички общо взето предимно сами си поддържате екстериора и интериора, което при мен за съжаление не е опция. Интересувам се от полагане на защитна вакса за нов автомобил, някъде видях препоръка за ей този салон - https://gkautodetailing.com/%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b8/ и за сега мисля да се обадя там, но ако имате и други препоръки за София, ще е супер.
-
Sabko
- Гараж: Шкода Октавия 3 FL - 1.5 TSI 150 к.с. 7 DSG
grafit4eto, Здравей, Аз се доверих на Георги от https://www.facebook.com/GKAutoPolishing и мога да го препоръчам като страхотен професионалист.
- lubomirov1985
- Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI
grafit4eto, Жорката е човекът за София.
Бирата е божествена напитка!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Ако искаш "защитата" да издържи по-дълго, е хубаво сам да си миеш колата. На масовите автомивки бързо ще свалят ваксата и ще повредят лека.
- grafit4eto
- Гараж: Octavia III Combi FL
Аз се притеснявам, че и аз ще направя същото. Доста съм некадърнаintense написа: 25.06.2020, 12:22:47 Ако искаш "защитата" да издържи по-дълго, е хубаво сам да си миеш колата. На масовите автомивки бързо ще свалят ваксата и ще повредят лека.
А и варианта да си я мия сама са мивките на самообслужване, там не съм сигурна как седят нещата, но има ли опция да ползваш собствен препарат евентуално?
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Има. Отиваш с кофата и собствени препарати, гъби и т.н. От автомивката ползваш с монети само изплакването. Ама е хубаво да ходиш в непопулярни часове, че ще правиш опашка и ще те гледат малко на кръв...
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Дайте насоки за няколко препарата, че от скоро се занимавам да си мия колата. До сега ползвам без контактно от един приятел с мивка на Netra. Мие, ама по предницата и ниско доло по вратите си остава кал и мушици. Мислех си да напръсквам с нещо по агресивно по джантите и предницата и да си карам с нетрана останалата. Също и препарат за гумите ще ми трябва. Бях взимал един в малка тубичка за мотора, но след време гумите седят като изгорели. Та приемам съвети.
- skodko
- Обратна връзка:
Е как очакваш само с безконтактно да падне цялата мръсотия? Трябва да е мега агресивна химия. За джантите си вземи iron remover от някой от детайлинга сайтовете. А за гумите седят като изгорели защото препарата който си ползвал е евтин, агресивен боклук. Аз лично в момента ползвам този на нанолекс, с едно нанасяне изкарва месец горе долу, не е агресивен и е 10 лв за 100 мл.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Братята избухнаха
Ако някой мисли да прави такова нещо,сега е момента.
Ако някой мисли да прави такова нещо,сега е момента.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
- skodko
- Обратна връзка:
Много приятно изненадан съм от продуктите на turtle wax в последните две години. По-високия им клас и hybrid ceramic серията са много добри продукти и на смешни цени за това което предлагат.
Днес пробвах rince wax, което е спрей вакса, която се нанася на мокра кола-пръскаш и изплакваш с водоструйка. След това в движение колата сама се подсушава. Цената е 19 лв за 750 мл и като цяло е смешна за такъв продукт. Ето ефекта.

Днес пробвах rince wax, което е спрей вакса, която се нанася на мокра кола-пръскаш и изплакваш с водоструйка. След това в движение колата сама се подсушава. Цената е 19 лв за 750 мл и като цяло е смешна за такъв продукт. Ето ефекта.

- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Аз от скоро съм фен на същата марка!
Днеска за първи път имах възможност да покарам докато вали дъжд. Бях си "намазал" предното стъкло преди около месец с Turtle Wax Rain Repellent и първото ми впечатление беше, че когато падна първия сняг в София преди седмица и нещо като отидох да си изчистя сутринта снега от предното стъкло, нямаше абсолютно нищо замръзнало. С пълна лекота изчистих снега и всичко блесна буквално за 15секунди. На втория ден предните стъкла на всички коли около мен бяха замръзнали, докато при мен просто пуснах чистачките без дори да съм загрял колата преди това или да съм пуснал обдухването на предното стъкло и всичко блесна отново.
А за днеска, докато карах София -> Пловдив и си валеше постоянно, колите пръскаха отвсякъде и т.н. един път не съм пуснал чистачки! Плътно залепен зад кола с 140км/ч, задните гуми пръскат като ... аз си карам без да използвам чистачки, защото нямам никаква нужда!
Определено си заслужава!
Днеска за първи път имах възможност да покарам докато вали дъжд. Бях си "намазал" предното стъкло преди около месец с Turtle Wax Rain Repellent и първото ми впечатление беше, че когато падна първия сняг в София преди седмица и нещо като отидох да си изчистя сутринта снега от предното стъкло, нямаше абсолютно нищо замръзнало. С пълна лекота изчистих снега и всичко блесна буквално за 15секунди. На втория ден предните стъкла на всички коли около мен бяха замръзнали, докато при мен просто пуснах чистачките без дори да съм загрял колата преди това или да съм пуснал обдухването на предното стъкло и всичко блесна отново.
А за днеска, докато карах София -> Пловдив и си валеше постоянно, колите пръскаха отвсякъде и т.н. един път не съм пуснал чистачки! Плътно залепен зад кола с 140км/ч, задните гуми пръскат като ... аз си карам без да използвам чистачки, защото нямам никаква нужда!
Определено си заслужава!

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Някой знае ли дали тапицерията на седалките на Октавия 2 може да се свали (сравнително лесно), за да се изпере в пералня например?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl