Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Ей тука ще е разковничето...
Какво са ти сипали, дали... и така...
Между другото ВАГ вече(от доста време де) не предлагат 5W30, а 0W30
А компресията за мен не е измерена коректно
То това 0w30 направо ще го изпарява Аз умишлено взех дизелчето точно за да избегна TSI драмите от преди. Иначе точно по магистрала го дърпа, въпреки че не давам много газ (140-50), а стартовете от място са по-скоро рядкост отколкото да я карам постоянно в тежки режими. Може и да си въобразявам, но имам едно наум да вкарвам кола в официален сервиз 2 месеца преди да ѝ е изтекла гаранцията ... не знам в какво състояние ще я взема после ...
Като че ли повече клоня да го сменя с Bardahl или Мотул и да врътна 1000 км да видя как ще се държи преди да им я давам да човъркат.
Dajungle написа: 15.06.2020, 20:20:53
То това 0w30 направо ще го изпарява
Няма как да ти го изпарява, защото при 100градуса работна температура и 0/30 и 5/30 имат еднаква течливост.
Тук промяната е при студено палене да подкачва по-бързо.Разликата мисля беше между 4-6сек.
Dajungle написа: 15.06.2020, 20:20:53
Bardahl или Мотул
По-добре си карай с Шел от ЕТ.
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Цецонол написа: 15.06.2020, 21:15:06
Жокер въпрос - сигурен ли си, че ти е сменено маслото?
Защото чувам разни неща и то все по-често.
Това е добър въпрос все пак целта е тия коли поне гаранцията да си изкарат, че иначе за какво ги купуваме нови? Първата ми кола през далечната 2000г беше Mazda 323 1.7d, на 16 години и незнайни километри за 3-4 години каране НЕ е пипнала грам масло! Да не говорим че палеше с по-малко въртене от RS-a, който от ден първи ако постои 2-3 дни без да се пали и после върти 4-5 секунди минимум докато "подкачи".
Както палят японките, никоя друга кола не пали така. За претенцията, аз бих посетил ЕТ. Да я има регистрирана докато е в гаранция. После flush на мотора, и качествено масло.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Ужас Цонке, Минке иил там както беше. Ако съм аз, спирам пред ЕТ, вадя палатка от багажника и докато не си я оправят им казвам, че няма да се мръдна от входа.
kograman написа: 15.06.2020, 21:55:11
Както палят японките, никоя друга кола не пали така
Има, има - задномоторни Шкоди.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Dajungle написа: 15.06.2020, 21:46:01
който от ден първи ако постои 2-3 дни без да се пали и после върти 4-5 секунди минимум докато "подкачи".
Още с отварянето на вратата и сядането, вече е "подкачила".
4-5 секунди е пресилено, ако не вярваш засечи.
Нормално е при първо "студено" палене CR двигател да върти малко повече, технологично е така заложено
todor87 написа: 15.06.2020, 17:17:10
Колега @Kaloyan_vRS, е споделял, че Кастрола от ЕТ го харчела доста неговата, докато с Равенола няма проблеми.
@Kaloyan_vRS,
Калата имаше сериозен харч на масло с ОЕМ.
Миналата година преди тура наляхме VMP-то и за почти 5000км не мръдна.
С неговото каране като цяло, под литър за 8-10к си е супер
Dajungle написа: 15.06.2020, 19:16:46
След смяна 3 пъти по половин литър за по-малко от 2000 км.
Затова, като решиш да сменяш на 10-12, го сменяш при различен от ЕТ сервиз.
С истинско масло и задълже ОЕМ маслен филтър.
За да си сигурен, че е сменено и да знаеш какво има вътре.
За да имаш база за сравнение.
Отивай и ги взривявай.
После - флъш на мотора, пълна синтетика 5/30 и почваш да следиш.
Аз съм правил с това: PRO-TEC ENGINE FLUSH - 375M
Ама, съм срещал различни мнения. Някой казват, че за да е качествена промивката собственика не трябва да присъства на процедурата Сипва се в маслото, и после с тухлата на педала на газта за 1ч, после се точи, налива се друго за промивка, след което пак се точи и се налива новото.
Аз лично оставих колата да работи на място 30минути, след което се вкара да се сменява.
Someone's opinion of you does not have to become your reality