kolyo b8 написа: 29.05.2020, 08:18:59
Ако не е тайна - какви са офертите и конфигурациите от ЕТ и Мицубиши?
Няма никаква тайни:
Mitsubishi Outlander Instyle 4WD - 62753 лв
Skoda Kodiaq Edition - 75230 лв
Skoda Kodiaq Scout - 77024 лв
В цената на Outlander-a има малко повече екстри (най-голямата навигация) и 4 аксесоара - ветробрани, гумена стелка за багажното отделение, предпазни лайсти за багажника и за вратата на багажника, включена е и екотаксата.
В цените на двата Kodiaq-a има добавени екстри за около 2000 лв, почти еднакви са, Edition-a има blind spot assist, който не е добавен в Scout-a. Рязах доста за да вкарам цените под 80 хил. лв., особено на Scout-a.
Впечатление прави че двата дилъра - Еуратек и Балканстар работят с Алианц, но условията, които Балканстар дават с Алианц са по-добри от тези на Еуратек в почти всички отношения - такси, каско, % лизинг.
Тука колегите явно карат с доста над ограниченията или с много над разрешения товар щом климатика им оказва влияние на поведението на колата. Другият ни семеен автомобил е Toyota Corolla 1.4 D4D 89 к.с. и климатика не оказва влияние (или е пренебрежително малко за да се усети) върху динамиката на автомобила.
След като направих водородно почистване на двигателя миналата есен, почнах да слагам Bardahl BDC и смених ОМВ с Ромпетрол колата си държи 140 км/ч по магистрала без проблем, с 3ма човека в колата, пуснат климатик и максимално количество наплъскан товар от село - картофи, моркови, ябълки, буркани с мед и зимнина, и т.н.
Знам, че Мицубишито е бензин и с по-лоша аеродинамика, но пък е доста по-ново и е 150 к.с., така че не очаквам да се справя по-зле от Corolla-та. Разходът, който имах аз на тестдрайва за 25 км в София Мицубишито при 10 км на околовръстно, 14 см по софийските булеварди и 1 км офроуд беше точно 8/100, според мен повече от доволно. Трябва да подчертая, че мен лично този параметър не ме интересува, тъй като аз бях склонен да "плащам" и почти двойния разход на 2.0 TSI.
Ако пък на някой цената на горивото му е толкова важна, на Аутлендъра може да се сложи газ.