Темата за моята кола - Superb II FL - sonnyer

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Темата за ... надявам се моята кола - sonnyer

Мнение от sonnyer »

@PRO, не излизам от гараж. На външен паркинг е .. в 8 сутринта е доста светло, но те се включват. По-странното е и че срещу слънцето пак си светят и по някое време спират.
@Voyslav Filipov, когато е изгасена знам, но това, което написах е когато е запалена. Това второто не ти го разбрах. Позицията е на ауто.
@todor87, явно наистина седалката бъгва нещо ... за чувствителност нямам в менюто на колата. Забравих си кажела и ще видя след 2 дни в 09 как е .. аудито от подписа си има настройка в менюто на колата и доста адекватно се държат фаровете.
@ГЕОРГИ МИТОВ, и аз виждам, че при залез и сенчести места се включват и спират постоянно ... това със сигурност не е полезно за ксенона ... но пък ме
кефи да ми се пускат автоматично coming home светлините .. [smilie=search.gif]
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

sonnyer, сензора на фаровете е много чувствителен, моите ги палеше при слънчево време само да вляза на някоя улица с повече дървета, затова ги държах изключени.
@todor87, при С2 няма опция от менюто да се настойва чувствителността.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

todor87 написа: 30.08.2019, 21:20:07 Относно фаровете.
Нямам идея/не съм виждал да палят след запалване.
На Октавия 2 има възможност фаровете да светнат чак след сваляне на ръчната. "Северна Америка" или "Канада" беше нещо при кодинга. Това дали го има при Супърб?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

Това е само за дневните.
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Стрелям на сляпо за сензора на фаровете....

IDE08786-ENG115724-Assistance light functions-Lichtsensorempfindlichkeit,normal

Виж дали имаш такава [smilie=search.gif]
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Мнение от sonnyer »

Още не мога да стигна да направя Channel map на модула, защото последните дни са натоварени.
Вече имаме 2000км с колата. Доволен съм от от возията и поведението. Със сигурност пита за ремап на двг и кутия, но има време.
Този уикенд направих 1200км. Колата беше пълна на 85% и даде разход 7,2/100км като изобщо не е жалена при доускорения, изпреварвания и т.н. Мисля, че няма какво повече да искам от към разход. [smilie=yahoo.gif]
Единственото, което започва малко да ме притеснява е, че за толкова километри, все още не успявам да си наглася седалката и усещам умора/напрежение в долната част на гърба. Надявам се в скоро време да успея [smilie=pardon.gif]

Изображение
Последно промяна от sonnyer на 09.09.2019, 08:38:37, променено общо 1 път.
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Честита да ти е. По скоро свиквай със седалката. Супърба 2 има изключително много място за пасажерите, но не и за водача за такъв тип лимузина. Тесничка си е за шИфера.
При 3-та версия не мога да кажа как е, не съм имал.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Мнение от sonnyer »

Не бих казал, че ми е тясно. Аз съм с нормално телосложение - 1,80м. По-скоро нещо наклоните и лумбалната опора не мога да наглася.
Честно казано ми е супер странно, защото съм карал минимум 30 различни автомобила, освен това и преди съм карал тази кола - 2 пъти на преход по 800-1000км - болки или дискомфорт никога досега не съм усещал. [smilie=search.gif]
е видим .. надявам се скоро да си намеря позицията. Все пак идвам от стар Опел, а седалката се мести в 12 посоки. :)
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

В сравнение с Опел, седалката си е направо бизнес класа. Опел така и не се начуиха да правят седалки. Прави, все едно са сковани две дъски с плат. Те и двигатели не могат да правят, ама да не влизаме натам. Вярвам че ще си намериш удобно положение на седалката.
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Аз си бях надул ломбалната упора и постоянно ме измаряше при каране и ми тежеше на кръста. Сега съм е бутнал на дълбоко и с максимално изправена облегалка (до колкото е комфортно) се чувствам ок.
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Мнение от sonnyer »

@NRG, и аз установих, че от там май ми идват проблемите. Засега съм на прав път с нагласянето .. скоро се надявам да е перфектна. :)

Притесненията ми за ниски фарове се оправдаха. Нещо си бяха загубили настройката и след намесата на ЕТ Дружба, вече ситуацията е коренно различна. Доволен съм доста.@igeorgiev82, реглажа на фарове е безплатен преди колата да навърши 10 000км. или 6 месеца. Това ми казаха на мен и ми взеха 32лв. без значение, че колата е в гаранция като цяло.
Междувременно се сдобих и с оригинални секретни болтове, че да спя по-спокойно. [smilie=pardon.gif]

Някой запознат ли е със новия софтуер (от месец март) за Diesel Gate ? На колата ми не ѝ е правена сервизна акция R23A (или нещо подобно, забравих точно кода) и ми предложиха, но засега отказах. Приемчикът ми каза, че всички супърби, които са минали са много по-доволни след това. Никакви регенерации, по-добър вървеж и по-нисък разход ?! Каза, че дори и при останалите двигатели 1.6 TDI нещата се подобрявали. Сега съм в дилема ? [smilie=thank_you2.gif]
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

С кой код си на двигателя? Виж в темата на Цецо за неговият звяр. Моето мнение е, не си причинявай това.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

sonnyer написа: 10.09.2019, 10:12:53 реглажа на фарове е безплатен преди колата да навърши 10 000км. или 6 месеца.
Ами.......4 пъти съм ходил,след тези 6м.и четириъе пъти не съм им плащал и стотинка [smilie=pardon.gif] .Последния път бях на 26к км.
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Мнение от sonnyer »

@igeorgiev82, може да е от разликата във фаровете, че вчера ме питаха ксенон ли са, халоген ли са. Имали различни процедури за всички. Все тая - 32лв. не е много и важното е, че съм доволен. Написах го, за да знаят и други колеги.

@kograman, CFGB е кода.

Говорих си и с единия от търговците. Каза, че кара такава и си има всички ъпдейти. Доволен бил, никакви грижи.
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Карах го същият двигател. Не се занимавай с глупости. Прочети на Цецо раследванията.
Заключено

Обратно към “Superb II”