Внимание! Кражба на скъпи части.

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Внимание!

Мнение от tuningmania »

До "dimibo" - Благодаря за Жокера. Пак казвам - Дано не се стига до там. Дано няма Кражби. Защото просто не е Честно - може един с Незаконни Пари да е закупил Автомобил а друг може Здравето да си е Дал за тези Пари. Иначе, относно Крадците - Половината от това, което им пожелавам ако ги стигне, тежко им.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Внимание!

Мнение от todor87 »

BlackPearl написа: 27.08.2019, 15:04:15 Мисля, че на Супърб са с 3 , а не с 5? Тоше?
"3Q0 907 572 *", като буквата на края е важна, неговия най-вероятно е бил с "С".
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Внимание!

Мнение от BlackPearl »

Ако не стане по каско, да го взима. Ти ще го избоцаш с компа. [smilie=music.gif]
[smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Внимание!

Мнение от todor87 »

bega4kata написа: 27.08.2019, 18:11:06 Така си има риск нещо да ви откраднат скъпо.
Ти за това ли свали капачките? [smilie=search.gif]
Аватар
veiankov

Шкода Новак

Гараж: Superb 2.0 TSI, 272 BHP
Обратна връзка:

Внимание!

Мнение от veiankov »

bega4kata написа: 27.08.2019, 18:11:06 Изобщо не ми се занимава със съдене със застрахователи.
Имат си клаузи в договора и са си вързали гащите.
Какво си мислите, че като сте си купили нови коли и имате каско, трябва застрахователя всичко да ви покрива. Няма как да стане. И вие носите отговорност и си поемате някои рискове.
Не си купувайте нови коли и да ги държите пред блока и да ги спирате къде ли не. Така си има риск нещо да ви откраднат скъпо.
Застраховката не решава всички проблеми. Просто помага относно някои понякога.

Генерално съм напълно съгласен с голяма част от нещата , които казваш. Както и ,че ще се постарая да го укрепя занапред. Предишната ми кола беше А6 и там бях наясно ,че ги крадат за 60 секунди и се бях погрижил да са хванати с допълнителни пластини и тн. Просто при Шкодата специално знаех ,че е зад капачка, закрепен в собствен държач и останах с впечатлението ,че процедурата по принудителното му отнемане ще трае по-дълго.

Това, с което не съм съгласен (или може би не искам да съм съгласен), е фактът ,че като си купиш нова кола и трябва да седиш, и да мислиш, какво да закрепиш, как , къде , защото някой насилствено щети го отнеме. Тук изходът ми е ясен, терминал 1 и 2, но все пак не мисля, че това е идеята. Защо дискусията въобще отиде в правене на измами , не ми е ясно, но измами не съм правил никога, няма и да правя, камо ли пък свързващи новата ми колица и возенето на 4месечната ми дъщеричка вътре. Освен всичко друго дистроника помага и за автоматично спиране в случай на катастрофа, което би спасило живота на мен и семейството ми.

Не съм чул още от застрахователите, чакам си бележката от районното оправление за злоумишлените деяния, но каквото такова. Че ще си го направя, ще го направя, просто според мен ако така се случват нещата се губи цялата идея от каското.

Живи и здрави, не исках да предизвиквам такава грандиозна дискусия, просто да предупредя хората ,че дори и в не "премиум" марките, явно сме застрашени от този проблем.
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Внимание!

Мнение от todor87 »

Аз, като знам как се сваля да не мислиш, че съм го укрепил... [smilie=pardon.gif]
Добре е, че споделяш.
Това е идеята.
А относно разразилата се дискусия мисля, че ще е полезна за доста колеги.
Успех с решаването на проблема и, ако нещо в процеса те съмнява или притеснява, пиши/питай, да помагаме с каквото можем. :)
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Внимание!

Мнение от PRO »

veiankov написа: 27.08.2019, 19:43:03 според мен ако така се случват нещата се губи цялата идея от каското.
Много правилно заключение!
TSI Team
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Внимание!

Мнение от tuningmania »

До "veiankov" - Много полезна дискусия предизвика. Дано повече Колеги я прочетат..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
SKODILAK

Škoda Фен²

Гараж: O1

Внимание!

Мнение от SKODILAK »

PRO написа: 27.08.2019, 20:24:47
veiankov написа: 27.08.2019, 19:43:03 според мен ако така се случват нещата се губи цялата идея от каското.
Много правилно заключение!
В днешно време кой плаща? Всичко е направено да те цоцат, колкото могат [smilie=sarcastic.gif] Па ти ходи разправяй, че нямаш сестра. В такъв свят живеем за съжаление. Иначе колега всичко най най хубаво ти желая и успех с казуса!!
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Внимание!

Мнение от dimibo »

Изображение
И на други марки ги крадят, явно нещо рязко се е увеличил интереса към тези неща.
Günter Stg 1
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Внимание!

Мнение от BlackPearl »

Избягвам аз да коментирам и тази и другата тема за шофьорите, ама айде, ще драсна някой ред.
Не се крадат само у нас. У нас се краде най-изявено, защото сме най-големи търгаши.
П.С: Като излезе Корса ОПЦ , в Англия се счупиха да ги разбиват и да им вземат СЕДАЛКИТЕ РЕКАРО - 6к пари - стандартно оборудване.

- българите : Много хора познавам, които(нормално за нашите ширини) се познават или имат връзки със затрахователите. Вземат от блъснатите коли (като част 2ра ръка) счупени фарове и тн. и правят далаверите.
Имам познат с А6 с матрични 2015 или 16г. Взе си счупени. Сложи ги. Направиха със застрахователя врътка. Взе по експертна оценка 5-6к. Даде на застрахователния агент 1к и айде. Другата година го направи на а4 allroad на жена си.
Пей сърце, всеки гледа да пр..бе системата. И после даже се радва, че го е направил и се бие в гърдите!

Напълно е нормално, застрахователите да си гледат интереса.
И при дилъра и при застраховател е написано, че лизингополучателя / собственика ИМА ГРИЖАТА НА ДОБЪР СТОПАНИН. Да не цитирам нататък.

- сервизите ни: Търгашки. Повечето са в сивата икономика. Всеки прави всичко (немско, френско,японско и тн.).Всеки се покрил някъде.
Е, как да стане.
Нормално и за тях: Никой не иска да инвестира в база и кадри: Всеки си казва: Ей, аз мога си бачкам СИВО: Шия ги с части на 30-40% -печалба, щия си и труд и айде. Защо ми е да си блъскам главата и да излизам на светло. Такъв ни е манталитета.
Не че като си инвестирал и направил пак не можеш да се издъниш- и официалните сервизи има : Майка плаче, грамофон свири!
Всичко е навързано вече по веригата. Навън- защо се купува направо колата, без преглед? Защото на преглед ти режат главата и ако излезе нещо , сменя се всичко...... Ама там хората не са СИВИ като нашите.

За това, колкото и да е "тъпо", за съжаление , човек трябва да се нагажда и адаптира към средата.
Нова кола- ъпгрейдваш и "побългаряаш" тези неща. Ако не- НЕ си ги поръчваш тези "джаджени" екстри.
Иначе, нормалното продължение на нещата е типично за България. Всеки се спасява както може и търси "вратички".

П.С1: Преди се удивявах на приятелите като ми кажат : Аре бе, нали имаш каско.
Добре де: Стане гаф, чакаш 3 месеца, ходиш пеш (ако нямаш друга кола). Накрая ти кешат 70-80%. Такава кола не можеш да си вземеш отново.
Ето, както тук: Стане гаф, разкарваш се, оставяш колата, пак се връщаш, после до застрахователи, каско и денят ти е заминал.

Поздрави!
Изображение
Аватар
nrayanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005
Обратна връзка:

Внимание!

Мнение от nrayanov »

Абе какво има в тая джаджа, че ги крадат толкова яко? Последните месеци от ляво и от дясно чувам, че ги крадат. [smilie=hunter.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Внимание!

Мнение от BlackPearl »

И една статия от днес:
Не е само при нас: [smilie=sarcastic.gif]
https://autobild.bg/%d0%ba%d0%b0%d0%ba- ... yzBJDJE174
Изображение
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Внимание!

Мнение от JORDITO »

Докато китайците не пуснат дистроници по 50 евро и ще спре далаверата. И за чий чеп им е дистроника на Супърба, след като Исята го намери за 87 паунда без усилия. Тъпи наркомански парчета. Чудно на кой и за колко ще го продадат? Най-много във Враца да възстановят някоя тоталка с челен удар,нов внос и да им трябва. И кой "разбирач" на немските ще им го адаптира?
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Внимание!

Мнение от BlackPearl »

За 150-200 лева може да се намери.
Да не казвам, че сега като писа, ако питам моя човек (руснака) и той може да го намери със свален протекшън и всичко готово за поставянето му.
Ама , виж го, как взели и буксата- резнали кабела! Тяхната мама, ЕТ каквито са бастуни ще искат сега и нов кабелен сноп да пускат от-до!
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”