Темата за моята кола - Superb II FL - sonnyer

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Темата за ... надявам се моята кола - sonnyer

Мнение от NRG »

Аз го казах и в предишното си мнение и в реда на мисли за градиране засегнах С3. Не мисля, че е някаква гигантска разликата между 60 и 180к. Още в зададения въпрос по темата, на всички става ясно, че по новото и по на малко км е за предпочитане. Човека още за първата казва, че почти се вписва в бюджета. Незнам как втората ще се впише. Не виждам никаква разлика между двете. Най основното е двигателя, който е еднакъв и в двете предложения. Фактора ПОЧТИ се се вписва, предопределя и избора според мен.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Аз пък бих избрал втората... 'Щото е наблъскана с екстри и НЕ Е седан! Тази задница на седан/лифтбек ме убива [smilie=bad.gif]
Лично за мен, второто поколение на Супърб е перфектен автомобил за семейството! Ако бях с 2 деца - нямаше да се замисля хич. От двете до които е сведен евентуалния избор, комбито е една идея по-сигурно с 4х4 - ако не друго, поне може да си караш по-спокойно на някои места, пълно с глезотийки като панорамен таван, DSG, самопаркиране и прочее. Лесния за поддържане салон не е за пренебрегване изобщо при наличието на дечурлига. 180К не са кой-знае-к'во, особено щом е поддържана съвестно. Тези двигатели са почти перфектни! Да, има повече неща за обслужване, разхода ще е около 10/100 в София, но...толкова! Не бих си взел кола в която, всеки път като се кача и да си мисля - ех, ако бях взел другата с прозрачния покрив, 4х4 и т.н., к'ъв кеф щеше да е. Поне за мен, колата вътре трябва да ми носи кеф. 16 години се кефех на L&K в Октавия 1 всеки пък като се качвах в нея! Сега ми е кеф също ежедневно с настоящия vRS. Та, моето предложение е - взимай т'ва, което, както пишеш, представлява перфектния семеен автомобил - за теб! Всеки път като се качиш - ще си нахилен, че си избрал тази, която ти е била на сърцето ;)
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Светлия салон е огромен проблем, но за мен детето ми е по-малкия проблем. Най-зле е моята седалка, дънките и разказват играта. Детето ми е на 2.5 г. и знае къде "тати не дава да се стъпва", на предната седалка има протектор и всичко е точно. С детето драма няма, не яде шоколад и сладолед в колата, най-малкото ако от нещо се задави, няма как да реагирам много бързо докато карам в трафика.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

За това(да не оставят следи дънките по светлия салон)хората са измислили препарати с които да се третират седалките :)
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

Благодаря на всички за мненията. [smilie=yahoo.gif]
Двигателя като двигател не ме притеснява толкова, защото мисля, че ресурсът му е доста голям и при правилна поддръжка може да стигне 500 000 без драма.
По-скоро, заради километрите, при комбито ме притесняват:
- dsg (по-скоро ще му се наложи някаква интервенция)
- haldex (има ли ресурс това нещо, няма ли, какво може да му се случи и как се оправя ?)
- ел. компоненти и упр. модули (kessy, самопаркиране, ел. покрив) и т.н.
Знам, че който има брада, трябва и гребенче, но идеята ми беше да намеря отговор дали наистина си струва тези неща да ме притесняват.
Външно и двете коли ми харесват. Комбито може би малко повече (защото винаги съм искал комби), но и седана при FL ме кефи. Вижте преди FL е трагедия.
Вътре обаче, не мога да си кривя душата ... комбито е друга бира.
Преди малко бях при седана - багажника с това двойно отваряне не отстъпва на комбито като пространство. Дори да отстъпва е минимално.
Салона е светло бежов, от плат. Има махагон, който не харесвам, но това се лекува. Няма управление на DSG, което винаги съм си представял, че е яко, но хората тук пишат, че супер рядко го ползват.
Тези дни се надявам да получа оферта и за двете .. после предполагам ще ми е по-лесно да се насоча. :)
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Аз съм с 2 ръце за седана - къде са 60к км - къде са 180к - 3 пъти повече .
Бежовия салон не е драма - предния ни Супърб беше (и още си е - зет ми го кара) - е с бежова светла кола (обърната напа) и няма драми. За толкова години се беше позацапал - но познат който се занимава с пране на салони точно за един ден го превърна в кукла - стана като нов. Струваше някакви 60-70 лв - изпра всички седалки, изсуши ги (колкото може де) и са като нови. Всички седалки и предни и задни са с подгрев и всичко си работи. Седана няма никак малък багажник, да - не е като комбито, но мен винаги ме е дразнело този тип товарене отзад комбитата да се товарят така че да не се вижда задния прозорец. А и на седана му се маха кората при желание и събира още доста багаж.
А и втората си има доволно много екстри. Навигацията при Супърб 2 - не е нищо кой знае какво. Звука не е хубав, доста е "скопена" откъм възможности и опции. Екрана е малък, абе не си струва парите. За няма 1000 лв - има уникални афтърмаркет навигации които във всяко отношение са много по-добри от Колумбус-а (за Болерото да не говорим).
Самопаркирането - съм го тествал само за да видя дали работи, след това не е ползвано никога. Бавно паркира и е доста тегаво. Нормален шофьор паркира къде къде по-бързо и кадърно. Перките за превключване на скорости от волана - и с тях така - пробвани само колкото да видя дали работят и след това никога. Та тези 2 екстри не са нещо което ще те тегли към първата кола. Единствено може да наклони везните 4х4 - но пак зависи.
Та моя избор в случая е кола 2. [smilie=pardon.gif]

п.с. Всичко зависи и от това какви ще са цените и на двете де, това е фактора който май най-много ще наклони везните. Сам каза, че ви предстоят доста хубави моменти - дете (дай Боже дечица :) ), жилище - а това са си все неща покрай които ще имате МНОГО разходи - но това са хубави разходи. Ако цената на двете е близка - кола 2 - ако е голяма разликата - кола 1.
Последно промяна от SimichOil на 11.03.2019, 14:51:56, променено общо 1 път.
fancko

Škoda Фен²

Гараж: О3 FL 1.8 TSI 7DSG

Мнение от fancko »

Пък като си избереш една от двете се обади да видим другата ;) .
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Мнение от sonnyer »

Задължително, ще покажа и двете тук. Надявам се едната моя, а другата ако иска някой да се възползва. ;)
До края на другата седмица или до края на месеца може би ще има развитие и крайно решение по въпроса.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До "sonnyer" - Относно Панорамния Покрив -
за максимално дълъг живот трябва да имаш ангажимент, да се почиства и смазва на определени места, по определен начин и с определени смазки. Там евентуални проблеми са скъпи. Лично за мен обаче - Кефа си заслужава. Почти същото е положението и с Автоматика - с правилна експлоатация и точните грижи, издържа прилични Километри. При много Градско Шофоране е голямо улеснение.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

sonnyer написа: 11.03.2019, 12:11:36
Тези дни се надявам да получа оферта и за двете .. после предполагам ще ми е по-лесно да се насоча. :)
Тука е ключа от бараката ;)
Аватар
nrayanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005
Обратна връзка:

Мнение от nrayanov »

Аз пък бих взел комбито, отгоре на всичкото е 4х4. ;) Малко по-скъпа поддръжка, но доста повече обем и сигурност.
Аватар
dulo

Шкода Новак

Гараж: Superb 2,0 TDI 170hp 4x4 6DSG Edition 01 2015; Superb 2,0 TDI 190hp 4x4 7DSG Edition 01 2018

Мнение от dulo »

И двете коли са добър избор. Мисля, че тази на 60К ще е с доста по-висока цена, така че, ако цената ти влиза в бюджета и за двете, можеш да избереш тази, която те кефи повече. :)
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Мнение от sonnyer »

Изобщо не съм подозирал, че от последното ми мнение в темата ще минат 5 месеца до някакво развитие .... в крайна сметка, сагата приключи. Повече детайли идните дни, че съм в движение [smilie=kiss3.gif]
Изображение
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Ееееее Бравооооо :-) Страхотно изглежда .... фейс :) Дай повече инфо

Хайде много безаварийни километри .... и само правилното гориво да сипваш ;)
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Все пак се разбра със шефа :)?
Заключено

Обратно към “Superb II”