Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
intense написа: 02.08.2019, 10:50:30
Има ли разлика в стойностите при бензин/дизел?
ТFSI/TSI/FSI моторите на ВАГ ГРУП са си фабрично създадени да работят на температури между 108-113 градуса.
Затова е важно маслото да е хубаво и да е с ниска изпаряемост.При по-агресивно каране 118-120 градуса не са проблем.
2.0тди при ВРС октавия си държи 105-108 градуса.
Разлики в стойности е много относително, поради факта, че всеки си кара колата различно.
Освен това много масла са и за дизел и за бензин.
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Моята е 2.0TDI 140к.с. CFHC с някакво менте масло с което я купих(и смених след 1000км) без много напъване вдигаше до 100-102 градуса, след това сложих Motul 8100 X-CLEAN 5W-30 и при 34градуса външна темп, 4 човека, пълен багажник и пуснат климатик на магистрала със 150км/ч ми е вдигала най-много 107 градуса.
Малко излишно се филмирате.
Маслата в грейд 5w30 дори хидрокрека като коментирания Мотул остават стабилни много над тези 100-120 градуса. Обикновено точката на възпламеняване е над 220 градуса. Това абсолютно не трябва да бъде показател за качеството на маслата. Много по-важно е какво се случва с тях след многобройните "загрявания" и преход от над 6000км-след което точно този Мотул рязко губи вискозитета си примерно...далеч по-важни неща се гледат при избора на това масло дъвкано милион пъти вече...
Някой може ли да каже на кои О2 с макси-дот може да се вижда температурата ма маслото. При мен (2007) не съм я откривал сред опциите.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
zloQQ, А да я извадиш на дот-а с "VSDS"- например пробвал ли си?Само предположение от моя страна Дот-а ти с бели букви на черен фон ли е ,или обратно,защото и някакви странни комбинации фейслифт със стара версия на табло съм виждал.
zar написа: 04.08.2019, 12:06:23zloQQ, А да я извадиш на дот-а с "VSDS"- например пробвал ли си?Само предположение от моя страна Дот-а ти с бели букви на черен фон ли е ,или обратно,защото и някакви странни комбинации фейслифт със стара версия на табло съм виждал.
Черен фон с бели букви/цифри, ама има един друг вариант - пак на фейслифт, но е с по-“финни” знаци. При мен, всичко съм “чекнал”, но отметка за тази температура нямам. През Vag-Com не знам дали може да се направи нещо в случая...
zloQQ, Два вида са черно- белите ,като единият е с много подменюта(моя е такъв)т.е с по-малкия шрифт.Ти си със другия вид,който явно не позволява да четеш функцията или пък сензора за нивото на маслото не е комбиниран(чете ниво и температура).Нещо такова се случва явно при теб
Да. Ако някой вземе да се излъже да сподели инфо, ако сменя дисплея, дали ще го виждам т’ва показание или требе да се слага различен датчик, някой модул...ще е добре