Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Че то и да нямаш АСС, пак набива сама спирачки като спре някой рязко или се навре и водача не реагира,ако имаш фронт асист..Като първо и звуков сигнал има с червена сигнализация за опастност..А преди звуковия и червения дисплей, се появява на максидота 2 колички с удивителен знак между тях.Примерно ако караш с над 50 или повече близо до преднаната кола.Като разстоянието за сигнал за близост варира от скоростта.
Постоянно следи за опасност отпред и от страни ако излезе някой.
Степента на реакция и работа(разстояние) се регулират.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

ivand911 написа: Примерно - АСС си поддържа скоростта и като доближи до предната кола изключваш АСС или от спирачката или от бутона на волана.
Защо трябва да го изключваш? Колата сама си намалява скоростта и го прави плавно, без резки спирачки. Когато предният си увеличи скоростта, колата ти също увеличава до зададената от тебе скорост. При ръчни скорости имаш около 15 секунди при превключване от една предавка на друга, т.е. през това време темпоматът не се изключва даже и да си на нулева.
Сами, фронт асиста до колко км действа?
Аватар
ivand911

Škoda Фен²

Гараж: Fabia1 1,4TDI 80HP '06
Обратна връзка:

Мнение от ivand911 »

Заради това: "Don't use it anymore on my daily commutes to & from work where drivers regularly come across the aftermath of one accident per week and witness literally dozens of near misses. With so many vehicles performing last second lane changing and cutting in without warning while trying to turn the road into a demolition derby, the ACC just can't cope. In normal traffic, i.e. non-mindless video game track day conditions, it's great.... "

И това - "I have had my car for just 10 days and 1300, mostly motorway, miles and the ACC is perplexing me! When its good it is an awesome piece of kit. However it does have its niggles. I almost collected a car in my rear bumper when the system slammed on the anchors when another vehicle crossed the dual carriageway in front of me and promptly joined the slip road. The ACC thought it was still in the carriageway and tried to bring me from 70-30 as quickly as it could. This was not appreciated by the car behind! "

или това: "I personally hate ACC. It's far too restrictive even in the minimum distance setting and I'm fed up of starting to consider changing lanes to overtake a car in front of me on dual carriageways etc only for the ACC to slam on the anchors as it thinks we are going to get too close the car in front too quickly despite the lane change already being initiated. This has led to cars who have flashed me to let me out of the slow lane then thinking I am a complete tw4t for suddenly standing on the anchors for no apparent reason.

I'd rather have the option to turn the ACC off and run with old school cruise control. "

От тука: http://www.golfmk7.com/forums/showthread.php?t=2436
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

И с висока скорост действа. С над100-150
Не знам иначе с точност до каква
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

Най-вероятно разликата е в това, че фронт асиста спира аварийно, рязко, а АСС - плавно и също така ускорява по-плавно от обикновения темпомат. При аварийно спиране обикновения темпомат най-вероятно се изключва, но аз лично не бих го изпробвал. :)
Фронт асиста действа от 60 до 210 км/ч, а от 5 до 45 - сити имърджънси брейк..., а ква е разликата между двете - "ръководството" не уточнява [smilie=pardon.gif]
По Цариградско често карам "на една боя" от предния, с над 100, но от фронт асиста, освен двете колички на дисплея, друго не съм усетил.
ivand911 написа:Заради това: "Don't use it anymore on my daily commutes to & from work where drivers regularly come across the aftermath of one accident per week and witness literally dozens of near misses. With so many vehicles performing last second lane changing and cutting in without warning while trying to turn the road into a demolition derby, the ACC just can't cope. In normal traffic, i.e. non-mindless video game track day conditions, it's great.... "

И това - "I have had my car for just 10 days and 1300, mostly motorway, miles and the ACC is perplexing me! When its good it is an awesome piece of kit. However it does have its niggles. I almost collected a car in my rear bumper when the system slammed on the anchors when another vehicle crossed the dual carriageway in front of me and promptly joined the slip road. The ACC thought it was still in the carriageway and tried to bring me from 70-30 as quickly as it could. This was not appreciated by the car behind! " Бърка - АСС не спира рязко. Задействал се е фронт асиста или СЕВ

или това: "I personally hate ACC. It's far too restrictive even in the minimum distance setting and I'm fed up of starting to consider changing lanes to overtake a car in front of me on dual carriageways etc only for the ACC to slam on the anchors as it thinks we are going to get too close the car in front too quickly despite the lane change already being initiated. This has led to cars who have flashed me to let me out of the slow lane then thinking I am a complete tw4t for suddenly standing on the anchors for no apparent reason.

I'd rather have the option to turn the ACC off and run with old school cruise control. "Мрънкач - подава газ и дистанцията изчезва, а АСС си остава включен

От тука: http://www.golfmk7.com/forums/showthread.php?t=2436
Аватар
Martin Pashov

Шкода Новак

Гараж: Октавия 3 2.0 TDI 2014 г.
Румстър 1.4 TDI 2009 - първата служебка
Октавия 3 1.6 TDI 2015 г. - новата служебка
Октавия 2 1.9 TDI 2005 г. - на жената

Мнение от Martin Pashov »

BlackPearl написа:Така си е, но все пак грешката след 10минутна работа е поправима:

П.С: Май само аз карам моята в снежни условия....Гевезета! [smilie=pardon.gif]
Колеги а относно тези диоди които показват на клипа от къде могат да се ........... купят намерят някой знае ли?
Или да пиша на другото място?
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Мнение от VALDO »

Бегачката ще ти каже!
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Ледовете от superskoda . Иначе само лед крушари. ..bega4kata да каже.
Изображение
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T