мислят и ,че на задния диференц. е общо с халдексаuboy написа: 14.05.2019, 00:41:29 Някой не сменят маслото на раздатката, защото си мислят, че е общо с това на кутията като при О1 ама не е
Да представя новата членка на форума ....
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
stoi4evrs
Честито колега със здраве да си я караш.
- Октавияна
- Гараж: Skoda Octavia II, 1,9 TDI, 4х4, 2009 г. - да се влюбиш в Шкода
Честито и от мен и добре дошъл в отбора на 4х4-тоValeoG написа: 11.05.2019, 10:13:25Благодаря! Към момента е обслужена на 100%/уж според холандския NAP /, но дали са се сетили да направят това с раздатката и филтъра ...!? Ако беше зимата щях да мина да пробвам как е на Картала или по Самоводската чаршия нагоре към Вароша.![]()
![]()
"Хората са злобни в степента, в която са нещастни."
- ValeoG
- Гараж: Skoda Octavia II 2.0/140/4x4/BMM
Благодаря!
Относно обслужването ...днес Гиргина влиза за цялостно такова. По книжката се оказа, че маслото на раздатката и филтъра на халдекса са сменени веднъж на 60К км и оттогава не е правено. Ще бъдат сменени всички масла. филтри /+ на халдекса/. Ремък с ролки, накладки, дискове са сменяни и имат ресурс още 50К км. Ходовата част е обслужена февруари 2019г. Изненада ме, че са налични всички тонколони по колата....цели 8 на брой
Така де....като ще се радвам да е на хубава музика поне. Предстои още фолиране на стъклата и посещение при майстор за цялостна диагностика и пипване тук-там. Още не съм сложил амортисьорче на предния капак и щорички ..... ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Относно обслужването ...днес Гиргина влиза за цялостно такова. По книжката се оказа, че маслото на раздатката и филтъра на халдекса са сменени веднъж на 60К км и оттогава не е правено. Ще бъдат сменени всички масла. филтри /+ на халдекса/. Ремък с ролки, накладки, дискове са сменяни и имат ресурс още 50К км. Ходовата част е обслужена февруари 2019г. Изненада ме, че са налични всички тонколони по колата....цели 8 на брой
Така де....като ще се радвам да е на хубава музика поне. Предстои още фолиране на стъклата и посещение при майстор за цялостна диагностика и пипване тук-там. Още не съм сложил амортисьорче на предния капак и щорички ..... "Всеки му дължимото...уважение срещу отношение!"
- ValeoG
Благодаря Цвети! Името естествено го знам от твоята одисея с търсенето на колаШкодичка написа: 14.05.2019, 08:23:51 Честито и от мен и добре дошъл в отбора на 4х4-тоИ до Картала, и до Самоводската чаршия ще ти върви супер! И аз съм от Търново . За смяна на масла, халдекс, филтър халдекс и т.н. има писано много в темите за Октавия Скаут, както и в моята. Уж това на халдекса го водят вечно, ама не е. Само хубави моменти с тази хубавелка!
При моята на първо четене по време на пътя към сервиза има една вибрация идваща някъде отзад откъм диференциала. Получила се е само на 6та скорост при ускорение от 100 до 120 км/ч. При подминаването над 120 изчезва .
П.с. Не знам защо се е поличло това в мнението ми по-горе "Предстои още фолиране на стъклата и посещение при майстор ....." Речника на телефона ми е преименувал майстор явно.
"Всеки му дължимото...уважение срещу отношение!"
- Октавияна
- Гараж: Skoda Octavia II, 1,9 TDI, 4х4, 2009 г. - да се влюбиш в Шкода
Хехе, приятно ми е!
Одисея си беше, и то славна! Обожавам тази кола. А за "шматка"-та - много се смях
Auto-correct-a на телефона ти ги прави тези номера, вероятно!
Одисея си беше, и то славна! Обожавам тази кола. А за "шматка"-та - много се смях "Хората са злобни в степента, в която са нещастни."
-
noby_007
- Гараж: SKODA OCTAVIA III vRS 2.0 TDI (184 Hp) DSG 2014
VW Tiguan 2.0TDi DSG (190hp) 2019
SEAT Altea 1.6TDi (105hp)
LAND ROVER 90 2.25d (64Hp) 1983 "T.O.R." registred - Обратна връзка:
Честито колега. Безаварийни км! 
MAY THE FORCE BE WITH YOU!
- lubomirov1985
- Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI
Честито и от мен колега. Много да те слуша и радва.
Бирата е божествена напитка!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
Със здраве да се возиш в новата количка и само безаварийни километри пожелавам!
- _v_
- Гараж: Шкода Октавия Скаут
Честито и от мене, колата изглежда много "стегната"!
Успех и безаварийно!
Успех и безаварийно!
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
- ValeoG
Малко развитие.... Бората остана в историята и дори остава заралийка
Обслужването на Гиргина мина без никакви забележки. Колата е била поддържана с оригинални части и много пазена. Халдекса и диференциала без забележки. Депфер с маховик също. Ходова част обслужвана, всички кори под пода са налице. Време е за малко подобрения
Някой с такова комби да е мерил размерите на багажника или да е обезшумявал същия !? Някакви насоки за купуване на материали от БГ!? Намерих такива в китайско, но нямам идея колко ще ми е необходимо като метри и широчина. Ще съм благодарен ако някой сподели опита си в тази посока.![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Някой с такова комби да е мерил размерите на багажника или да е обезшумявал същия !? Някакви насоки за купуване на материали от БГ!? Намерих такива в китайско, но нямам идея колко ще ми е необходимо като метри и широчина. Ще съм благодарен ако някой сподели опита си в тази посока.
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Последно промяна от ValeoG на 15.05.2019, 14:32:28, променено общо 1 път.
- zorozlatanov
- Гараж: Tesla Model 3 -Dual Motor
Renault ZOE 52kWh-Red
RAM Bike XC Twoo - Обратна връзка:
Честито и от мен! Още един заралия в отбора.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
https://www.avitel-bg.com/shumoizolatsiya-cat16 фирмата е стабилна, предполагам и материалите които предлага.ValeoG написа: 15.05.2019, 14:27:22 Малко развитие.... Бората остана в историята и дори остава заралийкаОбслужването на Гиргина мина без никакви забележки. Колата е била поддържана с оригинални части и много пазена. Халдекса и диференциала без забележки. Депфер с маховик също. Ходова част обслужвана, всички кори под пода са налице. Време е за малко подобрения
![]()
Някой с такова комби да е мерил размерите на багажника или да е обезшумявал същия !? Някакви насоки за купуване на материали от БГ!? Намерих такива в китайско, но нямам идея колко ще ми е необходимо като метри и широчина. Ще съм благодарен ако някой сподели опита си в тази посока.![]()
- ValeoG
Колеги трябва ми помощ!
Оказа се , че колата има болно място ....диференциал. Проблема се състоеше в нехарактерен шум при скорост от 100 до 120 км изразяваш се във вибрация, която се чува и усеща отзад. Отначало беше само на 6та скорост, но за 200км започна да го прави от 4та до 6та. Първоначалните съмнения за някакъв тампон, висящ лагер или нещо подобно отпаднаха. Вадя си извод, че макар колата да е с облужена на 100% ходова част и ремъци в оригинални части, то това е била причина за продажбата. Още повече, че нямаше как да бъде констатирано на място при покупката. Явно хората са чели дословно ръководството, че маслото не се сменя и ....аз съм с късата клечка. Някой с идея къде да намеря, от какъв друг автомобил може да се сложи със същия халдекс 2!?![help [smilie=help.gif]](./images/smilies/help.gif)
Оказа се , че колата има болно място ....диференциал. Проблема се състоеше в нехарактерен шум при скорост от 100 до 120 км изразяваш се във вибрация, която се чува и усеща отзад. Отначало беше само на 6та скорост, но за 200км започна да го прави от 4та до 6та. Първоначалните съмнения за някакъв тампон, висящ лагер или нещо подобно отпаднаха. Вадя си извод, че макар колата да е с облужена на 100% ходова част и ремъци в оригинални части, то това е била причина за продажбата. Още повече, че нямаше как да бъде констатирано на място при покупката. Явно хората са чели дословно ръководството, че маслото не се сменя и ....аз съм с късата клечка. Някой с идея къде да намеря, от какъв друг автомобил може да се сложи със същия халдекс 2!?
![help [smilie=help.gif]](./images/smilies/help.gif)
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Сигурен ли си, че не е каре на кардана?