Skoda Superb 3 - силен резонанс/ вибрации при шофиране на паваж
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Peet
Привет Почитатели на Марката,
От 9 месеца притежавам Супърб 3 , 2.0 дизел 190 К.с
7 DSG 4x4 L&K и като цяло съм доволен от автомобила. В момента колата е на 25 хкм и от известно време при шофиране на паваж се появиха изразени Вибрации/ резонанс сякаш идващи от долната част на Таблото или някъде отвътре в него!/ не мога да определя с точност / Появява се само на пававаж и при скорост между 40 и 60 км както и при намаляване от по висока скорост. На асфалтов път този резонанс го няма дори и върху по лоша настилка с неравности ! Според мен не е проблем в окачването или друг механичен проблем а по скоро проблем в сглобката / арматурата/ на таблото!??
Някой да се е сблъсквал с подобен казус ? Ще ви бъда благодарен за вашите мнения! Иначе колата е страхотна но това е супер дразнещо за почти нова Лимузина от този клас ! Все още не съм запознал Еуратек с този проблем тъй като се надявам да събера първо мнения по този въпрос а при мисълта
За евентуално разглобяване или изваждане на таблото направо настръхвам !:)
От 9 месеца притежавам Супърб 3 , 2.0 дизел 190 К.с
7 DSG 4x4 L&K и като цяло съм доволен от автомобила. В момента колата е на 25 хкм и от известно време при шофиране на паваж се появиха изразени Вибрации/ резонанс сякаш идващи от долната част на Таблото или някъде отвътре в него!/ не мога да определя с точност / Появява се само на пававаж и при скорост между 40 и 60 км както и при намаляване от по висока скорост. На асфалтов път този резонанс го няма дори и върху по лоша настилка с неравности ! Според мен не е проблем в окачването или друг механичен проблем а по скоро проблем в сглобката / арматурата/ на таблото!??
Някой да се е сблъсквал с подобен казус ? Ще ви бъда благодарен за вашите мнения! Иначе колата е страхотна но това е супер дразнещо за почти нова Лимузина от този клас ! Все още не съм запознал Еуратек с този проблем тъй като се надявам да събера първо мнения по този въпрос а при мисълта
За евентуално разглобяване или изваждане на таблото направо настръхвам !:)
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Пробвай да натиснеш капака в ляво от волана, точното този, който опира в самата основа на волана. Между малката жабка и волана. Моя там скърца по павета. Натискам спирам, пускам почва.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Здравей колега ,
Добре дошъл!
Колега се беше оплаквал от подобен проблем, не знам до къде стигна с решаването му.
Аз, на Октавията имах по едно време една съвсем тиха вибрация, но изчезна.
Иначе,проверявал съм. Махал съм си бега, проверявал съм зад таблото и кормилния лост, кабели, пластмасите които ги обгръщат като водачи.
Няма уж.
Имат нещо "недогледано" явно там.
Поздрави!
Добре дошъл!
Колега се беше оплаквал от подобен проблем, не знам до къде стигна с решаването му.
Аз, на Октавията имах по едно време една съвсем тиха вибрация, но изчезна.
Иначе,проверявал съм. Махал съм си бега, проверявал съм зад таблото и кормилния лост, кабели, пластмасите които ги обгръщат като водачи.
Няма уж.
Имат нещо "недогледано" явно там.
Поздрави!

- Rangel
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Понже при мен иват такива автомобили на над 150 000 км,на всички суперб 3 и пасат 8 им дрънка нещо в таблото ,при натоварване на мотора.
Знам и реюавам проблема![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Знам и реюавам проблема
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
Peet
Ок съгласен съм не е S класа на въздух , но все пак
Не е и Дачия и все пак и е малко рано да се раздрънка на 25 хкм!! при това много внимателно карана но явно новите коли нямат нищо общо с W124!;))
Не е и Дачия и все пак и е малко рано да се раздрънка на 25 хкм!! при това много внимателно карана но явно новите коли нямат нищо общо с W124!;))
- Rangel
Сами, абсолютно точно! При натоварване на мотора става дори и на равен път. Не винаги разбира се.
-
Peet
Колеги , благодаря за мненията ви!
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Моят автомобил е О3 и може да не е много релевантно.
Но, следващият път, когато минаваш отново през павирана улица, се ослушай дали тези вибрации/резонанси идват от конзолата на копчетата на стъклата.
Когато го чуеш резонанста, просто си постави ръката върху копчетата.
Аз също си въобразявах, че идва от някъде ниско около волана. Оказа се, че е от оплътнението на конзолата.
Но, следващият път, когато минаваш отново през павирана улица, се ослушай дали тези вибрации/резонанси идват от конзолата на копчетата на стъклата.
Аз също си въобразявах, че идва от някъде ниско около волана. Оказа се, че е от оплътнението на конзолата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
VRS
-
Peet
Ок, мерси за инфото, ще проверя !
-
hugh
Колега как си реши този проблем, че при моята го има същото когато съм усилил музиката в повечко.slavkoff написа: 15.05.2019, 11:45:30 Моят автомобил е О3 и може да не е много релевантно.
konzola.PNG
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Ако колата е в гаранция, отиваш в ЕТ. В моят случай, това се случи. Казаха, че конзолата влизала в някакво легло и просто са го оплътнили с нещо. А нещото, с което са извършили процедурата, май беше от онези меките връзки, с които се обвиват кабели.hugh написа: 06.06.2019, 18:02:25Колега как си реши този проблем, че при моята го има същото когато съм усилил музиката в повечко.slavkoff написа: 15.05.2019, 11:45:30 Моят автомобил е О3 и може да не е много релевантно.
konzola.PNG![]()
От тогава, не съм чувал този паразитен звук. А музика си дъня редовно.
VRS
- veiankov
- Гараж: Superb 2.0 TSI, 272 BHP
- Обратна връзка:
И аз имах подобен проблем. Повозиха се в еуратек, човекът беше ок, знаеше си всичко. Резултати ще кажа след седмица.
-
Peet
Ок, сподели моля те дали е имало ефект и как са отстранили проблема! Предварително благодаря!veiankov написа: 11.06.2019, 08:30:20 И аз имах подобен проблем. Повозиха се в еуратек, човекът беше ок, знаеше си всичко. Резултати ще кажа след седмица.
- veiankov
- Гараж: Superb 2.0 TSI, 272 BHP
- Обратна връзка:
Някакви горивни уплътнения. Готово е. Всичко е 6 сега и не се чува нищо.
Болежка е на 272 коня обаче....
Болежка е на 272 коня обаче....