Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Адаш, не мога да коментирам Юнака, ама за мен нещо дето се продава в опаковка от препарат за миене на едро, не е подходящо за колата ми.
В тоя ред на мисли, това как се продава, защото за да произвеждаш гориво-смазочни материали има куп регулации и сертификации, които малко се съмнявам Юнака да е покрил. Върху тубата, поне на снимкитe няма сертификационни знаци, което автоматически би следвало да задейства контролните органи... ако има такива де. Даже няма и адрес и телефон за контакт, което си е явно нарушение на законодателството.
Нещо друго да ви кажа. Начи на средното поколение комънрейли, по всеобщи наблюдения регенерацията на филтъра се прави ОСНОВНО по калкулирани стойности. Оказа се, че на масовата част от колите измерените стойности през диференциалното налягане са в киреча. Що това е така, обяснение нямам, ама изглежда е така. Та от тая гледна точка, май се оказва, че няма особенно значение какви добавки ще сипеш, щото компютъра си смята както си знае и не го е еня ти какво си налял... Не съм 100% сигурен във последното твърдение, но имам сериозни основания да смятам, че е така.
В тоя ред на мисли, това как се продава, защото за да произвеждаш гориво-смазочни материали има куп регулации и сертификации, които малко се съмнявам Юнака да е покрил. Върху тубата, поне на снимкитe няма сертификационни знаци, което автоматически би следвало да задейства контролните органи... ако има такива де. Даже няма и адрес и телефон за контакт, което си е явно нарушение на законодателството.
Нещо друго да ви кажа. Начи на средното поколение комънрейли, по всеобщи наблюдения регенерацията на филтъра се прави ОСНОВНО по калкулирани стойности. Оказа се, че на масовата част от колите измерените стойности през диференциалното налягане са в киреча. Що това е така, обяснение нямам, ама изглежда е така. Та от тая гледна точка, май се оказва, че няма особенно значение какви добавки ще сипеш, щото компютъра си смята както си знае и не го е еня ти какво си налял... Не съм 100% сигурен във последното твърдение, но имам сериозни основания да смятам, че е така.
Бееееее.....
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
В тоя ред на мисли,Бардал 6в1 за бензин пробвал ли е някой?
- Stefanov
- Гараж: Skoda Octavia I 1.8 20V
Octavia II 2.0 TSI Facelift
Не искам да разводнявам темата зареждам най обикновен ният дизел в Румъния от Петром и Омв и колата върви много по добре отколкото дизел + някаква закупена добавка . Все си мисля от тамощтния дизел да взема малко количество и да го пратя за проба на някоя Българска лаборатория чудя се какво ли ще стане
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Напоследък,започнах да си сипвам от "Петрол" и този с добавката и обикновеният им дизел.Колата си ги харесва и двете в сравнение с тези от други бензиностанции ,като разхода е същия ,но е по-пъргав и жив двигателя.Ще продължавам да сипвам ,да видим кога ще я развалят ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Dieselgate Team member
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Те цялата фамилия Мермерски са доктори и професори, но като знам бащата.....нямам вяра и на сина
Ето малко разсъждения по темата.
http://6nine.net/2018/06/24/vnimavait ... merski/
Познат ли ви е този "лечител/диетолог"

- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
- TSI-LK
- Гараж: TDI
В последните месеци сипвам на Газпром - първо дизел с добавката който е, сега бензин 100 октана.
Дори мисля, че на Супърб-а друго гориво не съм слагал.
Дори мисля, че на Супърб-а друго гориво не съм слагал.
-
VRS
Добавката е само една(Бардал-BDC)Лятото една капачка на 30 литра зимата две;)
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
С BDC-то в нафтата колата върви като все едно с унгарска или австрийстата нафта без добавки.
Нашата родна нафта винаги е в долната граница на законовото изискване, а доста често и под долната граница.
Просто такъв ни е манталитета, ако не разредим няма да сме ние.
Нашата родна нафта винаги е в долната граница на законовото изискване, а доста често и под долната граница.
Просто такъв ни е манталитета, ако не разредим няма да сме ние.
Günter Stg 1
-
Yavor Simov
- Гараж: Skoda Superb L&K 4x4 2.0TSI 272 ps
Шел V power racing 100.Най-доброто е май за момента ![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
-
slug
Добавки не слагам.
Фабията ми TDI e капризна към нафтата.
На сегашната се учим
Но все пак гледам,да има пяна при зареждането.
В EU,наложиха норми на 7 и 6 % биодизел.
До септември на Еко зареждах Авио дизел.
Появи cе в % и сега ги гледам ,отново измислени истории.
Досега съм зареждал на Газпром,Еко и Ромпетрол.
Критерии пяна
Фабията ми TDI e капризна към нафтата.
На сегашната се учим
Но все пак гледам,да има пяна при зареждането.
В EU,наложиха норми на 7 и 6 % биодизел.
До септември на Еко зареждах Авио дизел.
Появи cе в % и сега ги гледам ,отново измислени истории.
Досега съм зареждал на Газпром,Еко и Ромпетрол.
Критерии пяна
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Дизел - Шел В Повер и задължително БДЦ на Бардал.С Круиз нафтата също се представя добре.
Бензин - само Шел В Повер рейсинг и лятото октан бустер.100 на Еко е ок също.
Онзи ден заредих на Ромпетрол 100 октана, че с отстъпката ми идва на 2.20 и колата повече от 280 не поиска да откине
Газ зареждам навсякъде , но като че ли на Шел ми е най-добре,там разход не гледам.Не е инжекцион.
Онзи ден заредих на Ромпетрол 100 октана, че с отстъпката ми идва на 2.20 и колата повече от 280 не поиска да откине
Газ зареждам навсякъде , но като че ли на Шел ми е най-добре,там разход не гледам.Не е инжекцион.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
kograman
От Ромпетрол само 95 октана.Внасят си го директно от Румъния. 100 октана го купуват от тук.Ц-Е-Ц-О написа: 04.01.2019, 10:51:35 Дизел - Шел В Повер и задължително БДЦ на Бардал.С Круиз нафтата също се представя добре.
Онзи ден заредих на Ромпетрол 100 октана, че с отстъпката ми идва на 2.20 и колата повече от 280 не поиска да откине![]()
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- TSI-LK
- Гараж: TDI
Цецо, пробвай и Газпром 100 октана.
Аз от бургаския съм доволен.
А и след като си правил толкова опити, ще може да кажеш според теб как е!
Аз от бургаския съм доволен.
А и след като си правил толкова опити, ще може да кажеш според теб как е!
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Известно време, Толе, зареждах само там ама не ме кефи нещо, де да знам.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣