Проблеми с Octavia IV??

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
milencv

Škoda Фен

Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от milencv »

Mitko написа: 24.10.2021, 16:14:39 Аз пък отскоро имам някакво тропане от багажното отделение. Все още не мога да го локализирам. Чува се като пластмаса да е разхлабена и да се удря в купето. В бришкода има тема за пластмасовите стоперчета ( нямам идея как се казват), които са отстрани на багажника и се сгъват и разгъват. Мазах ги със силикон, ефект 0. Подозирам амортисьорите на Ел багажника, защото доста мърдат като ги барам с ръка и да не би да се удрят в купето при каране. Ще я водя в ЕТ като сменям гуми, но като знам как ще го локализират този тропот, нямам много надежда.
И аз това потропване в багажното го имам. При натискане на спирачката има някакво масивно движение отзад - все едно е нещо лабаво.
Първо бях заподозрял резерваната гума - ама не е тя - много добре е стегната.
Интересното е че още като карах тестовата кола на Еуратек - го имаше същия проблем. Тогава обаче - като отворих багажника - имаше нек'ви кашони пълни с нещо си и го отдадох на тях.
Ама иначе похлопването в моята кола е абсолютно като в тестовата - явно е нещо типово.
Ако хванеш какъв е проблема - пускай по едно инфо.
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от Манев »

Да не е като при тройката проблема с пълния резервоар дето горивото се "плискаше" вътре?
milencv

Škoda Фен

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от milencv »

Манев написа: 26.10.2021, 09:55:09 Да не е като при тройката проблема с пълния резервоар дето горивото се "плискаше" вътре?
Хм ... за тази възможност хич не се бях сетил. Ще пробвам как е при полупразен резервоар.
Mitko

Шкода Новак

Гараж: Оctavia Mk4 1.5 DSG e-tec

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от Mitko »

Не съм намерил такава зависимост с количеството гориво. Трака нещо като пластмаса, така го чувам аз. Все едно, единият стоп има парче пластмаса вътре, която се движи при преминаване през хоризонтални неравности, като промяна във вида асвалт. Чува се най добре при ниска скорост до 50 кмч.. [smilie=music.gif]
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от NRG »

Имаше на други модели, недостатък със закопчаването на задния ред седалки. Навиваха някаква мъхеста лента на скобата и утихваше. Другото беше, някъде в средната колона, нещо колана тропаше. Може да пробвате да пуснете задните седалки и да видите, дали се чува при пуснати седалки.
bozhidar_avramov

Шкода Новак

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от bozhidar_avramov »

milencv написа: 25.10.2021, 22:13:50
Mitko написа: 24.10.2021, 16:14:39 Аз пък отскоро имам някакво тропане от багажното отделение. Все още не мога да го локализирам. Чува се като пластмаса да е разхлабена и да се удря в купето. В бришкода има тема за пластмасовите стоперчета ( нямам идея как се казват), които са отстрани на багажника и се сгъват и разгъват. Мазах ги със силикон, ефект 0. Подозирам амортисьорите на Ел багажника, защото доста мърдат като ги барам с ръка и да не би да се удрят в купето при каране. Ще я водя в ЕТ като сменям гуми, но като знам как ще го локализират този тропот, нямам много надежда.
И аз това потропване в багажното го имам. При натискане на спирачката има някакво масивно движение отзад - все едно е нещо лабаво.
Първо бях заподозрял резерваната гума - ама не е тя - много добре е стегната.
Интересното е че още като карах тестовата кола на Еуратек - го имаше същия проблем. Тогава обаче - като отворих багажника - имаше нек'ви кашони пълни с нещо си и го отдадох на тях.
Ама иначе похлопването в моята кола е абсолютно като в тестовата - явно е нещо типово.
Ако хванеш какъв е проблема - пускай по едно инфо.
Привет,

Въпросът с тропането в багажното отделение е известен проблем и трябва да се сменят пластмасовите куки от страни на багажната врата.
Вече го смених началото на юли месец и най-разочароващото, е че вчера пак се разтропа.... И трябва за пореден път да ходя до Еуратек да го оправят.
Ако няма част, чакаш някакво време и се сменя точно за 30 мин. Много неприятен проблем за съжаление и ще ги питам отново нямали наистина решение на проблема, защото така до безкрай ще се сменят тези куки.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от nmnikolov »

Май и тук ще играе мъхестото тиксо ми се струва [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
milencv

Škoda Фен

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от milencv »

milencv написа: 26.10.2021, 21:26:52 Манев написа: ↑26.10.2021, 09:55:09
Да не е като при тройката проблема с пълния резервоар дето горивото се "плискаше" вътре?
Хм ... за тази възможност хич не се бях сетил. Ще пробвам как е при полупразен резервоар.
Потвърждавам че проблема ми с "масивното движение отзад" след натиксане на спирачка си е баш точно това "плискане на горивото при пълен резервоар".
Има го само при пълен резервоар. Поизпразня ли го леко - проблема го няма.
Хубавото е че разбрах какво е - да не се чудя. Лошото е, че не е нещо което мога да коригирам/уплътня/изолирам - а си е конструктивна недомислица някаква.
Е то моето О4 е комби - ясно е че комби-тата чуваемостта изотзад е по-голяма.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от tuningmania »

До @milencv - Може да се напълни резервоара със специален дунапрен и няма да има плискане..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от Sec8200 »

milencv, не се занимавай с глупости...дразни за кратко после свикваш.

После ще дойдат шумовете от помпи, после скърцащите тампони, от закопчалката на задната седалка, резонанс от тръбите за горивото...
Дано нещо са оправили от тези в О4... тези горните се.оправят с някой хак или лев, но да преправяш резервоара не ми се струва удачно...а и дразни само като е пълен и в града.
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от Манев »

milencv написа: 21.11.2021, 09:48:12 Лошото е, че не е нещо което мога да коригирам/уплътня/изолирам - а си е конструктивна недомислица някаква.
Не ще да е конструктивна недомислица. Знае се отдавна, сега с 4-ката всякак наново са го правили резервоара - не е като на 3-ката.
По-скоро в някое от любимите напоследък "сейфти"-та.
Както се казва по-добре да се плиска и да чуваш шум, отколкото при незнам си какъв удър да гръмне колата или нещо такова.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от ИзтрЪпнал »

Шума от плискането в резервоара се чува и при други марки\модели в класа на октавия. А при тнар градски - фабия\скала е нормалност да го има даже :) .
milencv

Škoda Фен

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от milencv »

Sec8200 написа: 21.11.2021, 10:45:57 milencv, не се занимавай с глупости...дразни за кратко после свикваш.

После ще дойдат шумовете от помпи, после скърцащите тампони, от закопчалката на задната седалка, резонанс от тръбите за горивото...
Дано нещо са оправили от тези в О4... тези горните се.оправят с някой хак или лев, но да преправяш резервоара не ми се струва удачно...а и дразни само като е пълен и в града.
Ясно че не е болка за умирачка - ама в момента колата се движи леко и тихо - градско в лекота набира скорости - без да чувам двигателя (чак почвам да си мисля да не е спрял ;о))))))
Много се кефя на това.
И при тая перфекция - като натисна леко спирачка - и отзад малко след натискането - БУФ - все едно 5 дини в празен багажник, които се мандахерцат насам натам.

Само констатирам какъв ми е бил проблема, който дикутирахме в предишен пост. А иначе е ясно че това е "ала-бала" - и като се поразшуми колата хич няма да го чувам ;о))
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от Sec8200 »

milencv, да дразни в началото.

Аз нямам решение, тук ако някой се е борил ще сподели.

Ако не - следващата стъпка е да питате в briskoda forum-ите.

Но за мен всяка интервенция е допълнителен риск - било то обличане или пълнене.

С кеф да си карате О4ката
Аватар
Ивайло Иванов

Шкода Новак

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от Ивайло Иванов »

Предварително се извинявам за дългия пост!
Колеги, връщам се на започнатата от мен тема, за да споделя това, което ми се случи след като закарах колата в Еуратек (Дружба). Първоначално излезе майстор от сервиза, направи оглед (пред мен), по време на който му обясних моите притеснения. Каза, че това е нормално и дори ме заведе до друг автомобил със същия двигател и dsg (чуваше се абсолютно същия шум). С това проблема за мен беше решен, дори човека си описа в един протокол (на ръка), че въпроса е приключен. Така, но понеже бях отишъл за още нещо до сервиза ми казаха да я докарам другата седмица, тък като нямало време сега (беше събота). И така, аз отидох пак (буквално преди 3 дни), като за мое учудване не бяха вкарали в системата информацията, че проблема с шума вече е отстранен, и явно си беше останал висящ, и съответно трябва да се диагностицира. Взеха да ми звънят майстори през деня... а аз да им обяснявам, че всичко с DSG-то е ок... и за моее голяяяямо учудване в крайна сметка ми казаха, че са поръчали от Чехия обезшумител за скоростната ... :D
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”