Форд
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Форд
@The Hooligan
Върти ми се в главата, че брат ти беше споменал веднъж, че си имал проблеми с турбото на предишния Фокус.
Имаш ли информация за проблемна партида или години на производство.
Жена ми кара фиеста 2012-та и се замислям дали да я сменя със следващия модел на няколко години. Тази стана на годинки, въпреки че няма още 60К км.
Върти ми се в главата, че брат ти беше споменал веднъж, че си имал проблеми с турбото на предишния Фокус.
Жена ми кара фиеста 2012-та и се замислям дали да я сменя със следващия модел на няколко години. Тази стана на годинки, въпреки че няма още 60К км.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Форд
Форд не са лоши автомобили, но след като попаднах на това видео за 1.0 екобуста, като механик от район Виница съм потресен.
Не съществува ваг двигател, на който за да му смениш ангренажен ремък трябва да свалиш двигател и цялата периферия включително и капака на главата
Това е олигофренщина!
Нормално е който не е механик, да не ме разбере.
Изводите са за вас
Не съществува ваг двигател, на който за да му смениш ангренажен ремък трябва да свалиш двигател и цялата периферия включително и капака на главата
Нормално е който не е механик, да не ме разбере.
Изводите са за вас
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Форд
Да, Фокуса който кара сега /моят предишен/ на около 130-140к км се случи няколко пъти за 6 месеца да запише грешки свързани с турбото.Драгомир написа: 18.04.2026, 11:21:33 @The Hooligan
Пробемът беше свързан с някакъв датчик, а не със самото турбо или маслото. От МотоПфое го смениха по гаранция. Това по-скоро е единичен случай свързан с дефектна част.
На мен ми е ясно, че искаш да ме провокираш с разни видеа. Ама, щом имаш претенции на разбирач не е лошо да се информираш първо.bega4kata написа: 18.04.2026, 11:43:22 Форд не са лоши автомобили, но след като попаднах на това видео за 1.0 екобуста, като механик от район Виница съм потресен.
Както стана ясно, само 5-6 години след пускането на мотора са направени необходимите подобрения, които улесняват този процес.bega4kata написа: 18.04.2026, 11:43:22 Не съществува ваг двигател, на който за да му смениш ангренажен ремък трябва да свалиш двигател и цялата периферия включително и капака на главата Това е олигофренщина!
И понеже споменаваш ВАГ /с което не си помагаш/
Така на ум се сещам за няколко епични мотора, като 1.4 тди 3 цил., който е тотален смях. 1.2 бензин, тотален смях., легендарния 1.8 тфси дето само в Надин могат да му помогнат., 2.5 тди душегуб и т.н.
И понеже за теб е мега олигофрения да разглобиш толкова много един мотор, се сещам за една НЕолигофрения на ВАГ дето за ремъци се сваля цялата предница все едно автомобила е претърпял челен удар.
Също се сещам, как беше казал, че не искаш да караш 3.0 дизел на ВАГ щото знаеш какво лайно е!
И т.н. и т.н.
И ако не си гледал разни други видеа, на твоя Мерц за щяло и не щяло се вади мотора.
Та финално можеш ли да ми кажеш кой малолитражен мотор е по-добър от този на Форд?
Недей търси! Няма да намериш
Прав си, не те разбирам!
Аз не искам да ви убеждавам колко страхотен мотор е 1.0 Екобуст, но със сигурност не е тази драма, която ти се опиваш да изкараш.
Ford Focus 2025 - НЕ ГОРИ МАСЛО
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
- The Hooligan
Форд
Първоbega4kata написа: 18.04.2026, 11:43:22 Не съществува ваг двигател, на който за да му смениш ангренажен ремък трябва да свалиш двигател и цялата периферия включително и капака на главата Това е олигофренщина!
На форд не се сваля мотора за ремък..тези са го свалили щото нещо ще го ремонтират.
Второ
На свички Ваг от 4ри цилиндъра нагоре се вади мотора за вериги и на всичките се сваля и капака на клапаните.
С изключение на р32 там ако е във Ваг се сваля скоростната кутия.
При Шкода е 3.6
Супер прехвалените вагове и те рядко минават над 200к
с едни вериги особено след 2010та
След кратко проучване си направих изводитеbega4kata написа: 18.04.2026, 11:43:22 Нормално е който не е механик, да не ме разбере.
Изводите са за вас
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Форд
1.4 тди кой от всички? Помпа дюзата е не по малко здрав от 1.9, минуса е че е много шумен. 1.2 бензин кой? ХТП, тси с верига, тси с ремък? ХТП е елементарен и поддръжката му е без пари. 1.8 последното поколение не знам дали има нужда да го коментирам, достатъчно примери за него има във форума. 2.5 тди 180 коня също е здрав и няма проблемите на 163 и 155 коня. А защото имам допир до фордовска техника в последното поколение на амарок виждам колко качествена изработка има( или по скоро няма). На 2.3 мотора масления филтър се сменя през ПОДКАЛНИКА, трябва да се навреш между него и гумата, удоволствие за всеки механик. Инстанцията в моторния отсек омотана само с пвц лента, за термозащити и т. н. не сме чували.. От потребителска гледна точка може и да не са лоши, но като машина е страшен ментак.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- NaskoG
- Гараж: ex Skoda Octavia 2 VRS tdi preface
ex Skoda Octavia 2 VRS DSG facelift
ex Skoda Octavia 3 VRS TSI
ex Audi A4 b8.5 3.0tdi Sline
Skoda Octavia 1.8 tsi 4x4 stage 3
Форд
На 1.4 тси и на 2 0 тси еа888 май си се сменят веригите без да се сваля мАторя.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Форд
В тоя ред на мисли - какъв ви е опита с пикапите (рейджър)? Говорим за настоящото поколение и това преди него. Въртят ми се едни глупости из главата, за нещо втора ръка, вероятно от зад океана... засега се удържам де.
Имат ли достатъчно прост и надежден бензин, който да понася газифициране?
Имат ли достатъчно прост и надежден бензин, който да понася газифициране?
Бееееее.....
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Форд
За всички споменати Тошето ти е отговорил.
Само за 1,2 тси не е, щото те пита кой
А те пита, щото са супер здрави. 105 коня с единия вал и воден колер са брутелно яки и приятни.
Следващия 1,2 тси е 1:1 с 1,4. С ремъка вече. БРУТАЛНО ЗДРАВ.
Само за 1,2 тси не е, щото те пита кой
А те пита, щото са супер здрави. 105 коня с единия вал и воден колер са брутелно яки и приятни.
Следващия 1,2 тси е 1:1 с 1,4. С ремъка вече. БРУТАЛНО ЗДРАВ.
GUNTER SERVICE

- NaskoG
- Гараж: ex Skoda Octavia 2 VRS tdi preface
ex Skoda Octavia 2 VRS DSG facelift
ex Skoda Octavia 3 VRS TSI
ex Audi A4 b8.5 3.0tdi Sline
Skoda Octavia 1.8 tsi 4x4 stage 3
- The Hooligan
Форд
Този дето му се разплитат балансиращите валове в картера през 50к км. Същият този дето му изпадна клапан в цилиндъра и изкриви биела. Беше на 101к и от ЕТ не признаха гаранция.
За вибрациите и шумовете да не говоря..
Интересното е, че след драмите които имахме с този мотор и се оглеждахме за нови автомобили, търговеца в МотоПфое каза "да ви дам да покарате новият 3 цил. мотор във Форд Фокус" .... ние се смяхме и тотално го отхвърлихме.
Обаче след няколко командировки с тестовият Фокус се убедихме, че е много добър вариант.
И така от 2015-та вече 7 Фокуса с 1.0 Екобуст
Мерси! Да си го карат.
Викаш последните поколения са Ок, ама за първите да помълчимskodko написа: 18.04.2026, 17:07:12 2.5 тди 180 коня също е здрав и няма проблемите на 163 и 155 коня
Обаче Самиту вади клип на мотор от първата генерация Екобуст и се изказва, като крайна инстанция..
А при Ваг няма подобни неща? Всичко е подредено отгоре и е песен?skodko написа: 18.04.2026, 17:07:12 На 2.3 мотора масления филтър се сменя през ПОДКАЛНИКА, трябва да се навреш между него и гумата, удоволствие за всеки механик.
Истината е, че на инженерите изобщо не им дреме дали нещо му е удобно на майстора. И това важи за цялото машиностроене като цяло.
Аз лично не разбирам схващането на повечето майстори, които се сблъскват с нещо трудно за обслужване, че е равно на - Боклук!
И се сещам за боксер моторите при някои Субару дето се вади мотор за смяна на свещи. Демек - боклучава работа.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Форд
Не се изказвам като крайна инстанция. Виж какво пише с червено под всеки мой пост.
Нито провокирам, ното се заяждам, нито зная кое поколение съм постнал. Просто ми направи много лошо впечатление!!! Много.
При Мерцедес (моя) можеш да обслужиш въздушен , маслен и купе, без да се наведш и отгоре. Мислено е, че нещо което често ще трябва да се обслужва, трябва да е достъпно и лесно!
За много неща е мислено при МБ. Това го прави различен, но това е друга тема.
Нито провокирам, ното се заяждам, нито зная кое поколение съм постнал. Просто ми направи много лошо впечатление!!! Много.
При Мерцедес (моя) можеш да обслужиш въздушен , маслен и купе, без да се наведш и отгоре. Мислено е, че нещо което често ще трябва да се обслужва, трябва да е достъпно и лесно!
За много неща е мислено при МБ. Това го прави различен, но това е друга тема.
GUNTER SERVICE