Впечатления и препоръки за Карок
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- ssiliev
- Гараж: Octavia 1 FL 1,9 TDI ASV (1U5)- "Бабичката"
Karoq SL 1,5 TSI ACT DXD (NU7) - "Младежа" - Обратна връзка:
to4kata,
Гледайки ценовата листа, би трябвало да е реалната цена. Няма нищо задраскано и посочена нова цена. Пък и цифрите това показват. Преди три месеца, когато поръчах моя 1,5 TSI SL+, с намалението беше към 62К, а реалната му беше над 71К, както е сега
Гледайки ценовата листа, би трябвало да е реалната цена. Няма нищо задраскано и посочена нова цена. Пък и цифрите това показват. Преди три месеца, когато поръчах моя 1,5 TSI SL+, с намалението беше към 62К, а реалната му беше над 71К, както е сега
- ssiliev
Най-добре отиди на място в ЕТ и говори с дилър.
- R Dynamic LR5
- Гараж: 6M
to4kata, Има налични бройки от модела Карок, с ниво на оборудване Едишън, на сайта на Шкода България, на цени от 55 990 и/или 57 133 лева с ДДС за 1.5TSI 6M, което е със 7 031 и/или 11 427 лева отстъпка от първоначално посочената цена от 63 021 и/или 68 560 лева с ДДС.
https://stock-cars.skoda-auto.com/451/b ... ODc5OTk4Ng
-
to4kata
Благодаря много, явно ще трябва да се пита на място. На тези от сайта наличните, отгоре е посочен Edition, по-долу в опесанието пише Selection, нещо не е много ясно и тук.
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
to4kata, на първият линк, посочен от колежката, е ниво Edition. Другите два са Selection. Познават се по предните светлини. Матричните при Edition са двусекционни.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
-
maiden
Edition е измислено ниво на оборудване на Euratek.to4kata написа: 26.01.2025, 12:06:13 Благодаря много, явно ще трябва да се пита на място. На тези от сайта наличните, отгоре е посочен Edition, по-долу в опесанието пише Selection, нещо не е много ясно и тук.
Реално си е selection с добавени 1-2 пакета (преди беше Style с добавени 1-2 пакета). Тези с ЛЕД фаровете преди ги наричаха Vision. Сега са 2 вида Edition - със и без LED фарове.
На сайта на Шкода Чехия няма ниво Edition, преди имаше Style, сега Style е преименувано на Selection.
п.с. Извинявам се за глупостта с ледовете - те всички са с лед вече. Едните са индиректни - с рефлектори, другите са матрични с лупа (по-скъпите).
-
to4kata
Ааа да, аз реших, че Селекшън е доста постно оборудване, но като разгледах си включва почти всичко най-необходимо. Чак се изненадах приятно. Миналата година се заглеждах по Камик - отказах се, след това Октавия - същата работа. Все нещо не ми допадаше: таблото, плата по него, а при Октавия не можах някак да възприема и мекото за моя вкус окачване. Свиканал съм на по-стегнато (карам Форд Фокус мк3,5 в момента) и в Октавията се чувствах като в лодка, сякаш нямах връзка с пътя. При Карок всичко ми харесва като дизайн, само не знам окачването как е? Любопитството ми изпреварва евентуалните тестове.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
@to4kata Не я знам О4 колко е меко окачването, но ако очаквате от Карок да е по-стегнато, мисля няма как да се случи. Освен това и ще люлее повече в завоите. Може би топ версиите с многораменно задно окачване да са малко по-стегнати, но с малко.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
to4kata
Ами спомням си, че като гледах ревюта и тестове на Камик почти всички казваха, че е с твърдо окчване (пък и се чуваше отчетливо при неравности). Аз Камик така и не карах, само Октавията. Та реших, че и при Карок ще е нещо подобно, все пак са СУВ, разлика от O4.
-
maiden
Карокът е още по-гумен от Октавията. Най-вече заради гумите.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Доста по-твърдо(осезаемо) е от моят фокус(в описанието на профила ми го има). В завоите се държи много добре. Нищо общо с люлеене няма. Това е лично мое впечатление от 1 година шофиране по всякакви пътища. Не съм от най-мирните, но не съм и състезател.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
- ssiliev
Много по-твърдо/стегнато вози от Октавия (почти на 24 години). Един и същи маршрут изминат вчера с Карока и днес с Октавията, Еми Карока е много по-клатещ и по-твърдо приемащ неравностите(става въпрос за движение по черен път, на първа предавка и скорост около 5-10 км/ч. Иначе през легналите полицаи с 30-40 км/ч, Карока си минава туп-туп (лежерно), докато Октавията със същата скорост подхвърля и предница и задница ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Висок център на тежеста, балонни гуми, тясна стъпка и окачване от голф. Да се очакват чудеса от подобна комбинация е нереалистично.
СЮВ дето да не се клати има, ама струва барем двойно на Карока и то гол кат пушка.
Иначе за парите си Карока е доста приличен паркетник.
СЮВ дето да не се клати има, ама струва барем двойно на Карока и то гол кат пушка.
Иначе за парите си Карока е доста приличен паркетник.
Бееееее.....
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
И те се клатят
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Точката,ти не купи ли Октавия скоро?