Покупка на нов Superb 2.0 TSI 190к. с.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- toraborat
- Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps
Как разбра колко скача времето от стъклата? Аз я поръчах лава Л&К + всичко без теглич и Колумб и ми дадоха 90 дни. Прогресивен волан е с един оборот на волана да завива, не с един и половина, може и да бъркам.
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Прогресивният волан е опция, която можеш да активираш и деактивираш. Като е активирана волана е двойното по чувствителен и като маневрираш вместо да правиш два оборота, правиш един и гумите са ти в крайна посока. На мен ми харесва не само за маневриране. Мисля, че само на магистрала бих го изключвал.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
А защо трябва да се изключва на магистралата? То би трябвало в зависимост от скоростта да се променя автоматично.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Прогресивния волан е рейка с променливо отношение по дължината. Идеята е, че съотношението ъгъл на волана / ъгъл на гумите не е постоянно както е в нормалния случай, а е прогресивно в хода на волана. Ако си представите нормалната рейка - имате една зъбчатка на кормилния лост и един винт хоризонтално. Като зъбите и на двете са равномерни по цялата дължина. На прогресивния не са равномерни (дали на едното или на двете - незнам). Като усещане - при малки ъгли на завъртане волана е по-нечуствителен (което е добре при високи скорости), а при големи ъгли става по-чуствителен (което помага при маневриране).
Нищо не може да се изключва, всичко това е механично заложено, ако колата го има. Би трябвало да се познава по това, че пълния ход на волана е по-къс от стандартния - на Кодиака е оборот и половина от средата до края.
През медията можеш да управляваш твърдостта на волана, но това е друг параметър.
Нищо не може да се изключва, всичко това е механично заложено, ако колата го има. Би трябвало да се познава по това, че пълния ход на волана е по-къс от стандартния - на Кодиака е оборот и половина от средата до края.
През медията можеш да управляваш твърдостта на волана, но това е друг параметър.
Последно промяна от Цецо75 на 01.10.2023, 10:57:21, променено общо 1 път.
Бееееее.....
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
ABBC3_OFFTOPIC
Ти ще ме съкрушиш, ако сега кажеш, че и турбото не се "включва" и "изключва" при определени обороти
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Taratajki, Някой ден когато волана стане потенциометър, а колелата завиват от електромотор - вероятно ще може да се включва и изключва... ама аз на такава кола се не качвам. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Бееееее.....
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Прави сте, че май и за магистрала няма смисъл да се изключва. Наистина май затова се казва прогресивен, защото колкото повече завърташ, толкова по чувствителен става. Почти сигурен съм, че може да се изключва.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Ами пробвай да го изключиш и кажи как си се справил
Бееееее.....
-
kevin1
- Гараж: Superb L&K 2.0 TSI 190
@toraborat, така ми каза продавача, аз се навих да си взема колата както заради отстъпката, така и заради срока на доставката. Според дилъра даже ще я доставят много преди тези 40 работни дни, защото колата се прави в момента. А като питах да добавим стъклата, каза че всичко почва от начало и ще е поне половин година...
Може и да ме е блъфирал, за да си взема вече конфигурираната кола, но няма значение
Може и да ме е блъфирал, за да си взема вече конфигурираната кола, но няма значение
- toraborat
И на мен единият ми каза, че са поръчали бройки, но без добавки. Другият си държеше че конфигурираната ще стане в срок и аз се навих за глезотиите. Те по някое време вече няма да ги произвеждат просто, колко да се забави...
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Ми колкото е максимума по договора
И ти връщат капарото с едно "извинете"
Не искам да те стресирам, ама Еуеатек са способни на всичко
- toraborat
Няма да ми предложат такава с телевизор с доплащане? ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
Niksan
@Цецо75, е прав, няма как да изключите прогресивното управление. То е заложено в механиката на рейката (проверено с дилъра, по схема в сервиза в ЕТ Дружба и от официална презентация на шкода, на която обясняват как работи). Може да се променя подпомагането на рейката (колко леко да се върти волана, не е задължително да е прогресивна, за да прави това). Но относно прогресивното управление или имаш или нямаш, не можеш да го включиш или изключиш или софтуерно да ти го активират.
Тук е обяснено добре с графика.
Аз също се интересувах от това. Реално не намерих нито едно лошо мнение за него.
Тук е обяснено добре с графика.
Аз също се интересувах от това. Реално не намерих нито едно лошо мнение за него.
- skertin
- Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI
Здравейте, аз също поръчах нов Супърб преди няколко дни, цвят черна перла в оборудване L&K. Като допълнителни екстри съм добавил - черен таван, активна TPMS, масаж на шоф седалка, виртуален педал, акустични стъкла, 2 спицов волан за DSG без подгрев, Амундсен. Според търговецът, който се води, че ми е познат, би трябвало колата да дойде до края на годината, а дано, пък да видим.
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
skertin, Тоя черен таван видя ли го на живо преди да поръчаш? В смисъл да седнеш вътре?
На някой хора им допада, ама аз в черна кола, с черен салон и черен таван се чувствам като в мазе без лампа, всичко се схлупва и почва да ми теснее иначе широката кола.
На някой хора им допада, ама аз в черна кола, с черен салон и черен таван се чувствам като в мазе без лампа, всичко се схлупва и почва да ми теснее иначе широката кола.
Бееееее.....