Тошко, човека пише, че все едно ще се срине кутията. Това ми е странно на мен.Ивайло Иванов написа: 19.10.2021, 09:47:53 При потегляне и включване на D се чува едно силно грумолене, което е еднократно. Имам чувството, че ще се срине dsg-то
Проблеми с Octavia IV??
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Проблеми с Octavia IV??
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Проблеми с Octavia IV??
Е колко да е нормално? Във всичките ревюта споделяха, че се чува мотора който превключва нещо по скоростната, но не и "грумолене" което "ще се срине dsg-то".
Като тествах О4 (TDI, 150кс, DSG) не чух нищо такова.
@Ивайло Иванов,
Този автомобил от ден 1ви ли е шумял така? На тестдрайв не сте ли ходили пред покупка?
Като тествах О4 (TDI, 150кс, DSG) не чух нищо такова.
@Ивайло Иванов,
Този автомобил от ден 1ви ли е шумял така? На тестдрайв не сте ли ходили пред покупка?
- Ивайло Иванов
Проблеми с Octavia IV??
Здравейте!
Ходих на тест драйв, но честно казано точно на това не съм обърнал внимание
. Интересното е, че когато спра автомобила на равно, не го прави, а само когато е под наклон. Може би е добра идея да посетя Еуратек.
Благодаря на всички за мнението? Надявах се да попадна на колега с подобен казус, въпреки че НЕ го пожелавам на никой!
Ходих на тест драйв, но честно казано точно на това не съм обърнал внимание
Благодаря на всички за мнението? Надявах се да попадна на колега с подобен казус, въпреки че НЕ го пожелавам на никой!
- Ивайло Иванов
Проблеми с Octavia IV??
@ igeorgiev82, колега, изгледах клипа. Нещата са подобни и при мен. Трави го само при първото потегляне и то когато е под наклон (както вече споменах). Например: тръгвам назад (от спряла кола - чува се шума), като включа на D, за да потегля напред, НЕ се чува?!!
Какво е вашето мнение...? Открихте ли нещо по въпроса или нещата клонят към сервиз?!
Какво е вашето мнение...? Открихте ли нещо по въпроса или нещата клонят към сервиз?!
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Проблеми с Octavia IV??
Филмираш се.
-
shpeki
Проблеми с Octavia IV??
Когато е под наклон се задейства задържането да не тръгне назад колата(не знам как се казва). Когато наклонът е малък не се включва нищо и колата може за момент назад. Не чувам задните моторчета да пускат спирачките и предполагам е по друг начин реализирано. Не би трябвало да чуваш шумове, а само нещо подобно да "отлтепване". Но не съм имал О4 и като нищо може да са изобретили нова глупост.Ивайло Иванов написа: 24.10.2021, 09:36:59 Здравейте!
Ходих на тест драйв, но честно казано точно на това не съм обърнал внимание. Интересното е, че когато спра автомобила на равно, не го прави, а само когато е под наклон. Може би е добра идея да посетя Еуратек.
Според мен е най-добре да отидеш в Еуратек и да кажеш, че има нещо счупено без да обясняваш, че разбираш от какво е или че си гледал клипчета в нета за голф8. И разбира се дори да не си сравнявал с друга О4 можеш спокойно да кажеш, че си тествал и там не е имало подобно нещо. Така би трябвало да проверят по-обстойно проблема.
-
5rar
Проблеми с Octavia IV??
auto holdshpeki написа: 24.10.2021, 12:35:42 Когато е под наклон се задейства задържането да не тръгне назад колата(не знам как се казва).
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Проблеми с Octavia IV??
До @5rar - А как се казва, по надолнище като спреш и пуснеш спирачката и Автомобила не мърда докато не се подаде газ?
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Проблеми с Octavia IV??
Hold auto
-
shpeki
-
Mitko
- Гараж: Оctavia Mk4 1.5 DSG e-tec
Проблеми с Octavia IV??
Аз пък отскоро имам някакво тропане от багажното отделение. Все още не мога да го локализирам. Чува се като пластмаса да е разхлабена и да се удря в купето. В бришкода има тема за пластмасовите стоперчета ( нямам идея как се казват), които са отстрани на багажника и се сгъват и разгъват. Мазах ги със силикон, ефект 0. Подозирам амортисьорите на Ел багажника, защото доста мърдат като ги барам с ръка и да не би да се удрят в купето при каране. Ще я водя в ЕТ като сменям гуми, но като знам как ще го локализират този тропот, нямам много надежда.
Иначе по темата с шума от кутията, единствено имам различни звуци ( като чукане) когато включвам на D или R. Но това се чува само в покой и просто кутията си сменя нещо. Нямам никакви шумове при потегляне.
Иначе по темата с шума от кутията, единствено имам различни звуци ( като чукане) когато включвам на D или R. Но това се чува само в покой и просто кутията си сменя нещо. Нямам никакви шумове при потегляне.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Проблеми с Octavia IV??
hill hold.tuningmania написа: 24.10.2021, 15:19:12 До @5rar - А как се казва, по надолнище като спреш и пуснеш спирачката и Автомобила не мърда докато не се подаде газ?
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Проблеми с Octavia IV??
Не се научихте ейййй.
Hill hold-държи колата няколко секунди и после отпуска спирачката и не работи по нанадолнище.
Auto Hold-държи колата на спирачка и буквално можеш да не си държиш крака на спирачката,освобождава се САМО ако подадеш минимална газ.
Hill hold-държи колата няколко секунди и после отпуска спирачката и не работи по нанадолнище.
Auto Hold-държи колата на спирачка и буквално можеш да не си държиш крака на спирачката,освобождава се САМО ако подадеш минимална газ.
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
Проблеми с Octavia IV??
1. HHC - Hill Hold Control или:tuningmania написа: 24.10.2021, 15:19:12 А как се казва, по надолнище като спреш и пуснеш спирачката и Автомобила не мърда докато не се подаде газ?
2. HHA - Hill Hold Assist
Действа нагоре, пробвано е, държи 2 сек.
Auto Hold се изключва автоматично при потегляне.
Последно промяна от blindbard на 24.10.2021, 19:55:48, променено общо 2 пъти.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
Проблеми с Octavia IV??
igeorgiev82, сега зачетох пак и се оказа, че си прав. HHC работи само по наклон нагоре, независимо от посоката на движение - напред или назад:

Малко изнервен ли си?
Грешката ми в горния пост е поправена, за да не обърквам потребителите.

Малко изнервен ли си?
Грешката ми в горния пост е поправена, за да не обърквам потребителите.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656