Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
kograman

ŠKODA MASTER

Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Мнение от kograman »

Ц-Е-Ц-О РАНИЦАТА написа: 13.12.2019, 11:58:28 Относно кожата........
Като човек продаващ кожи и кожени изделия, говорим за естествена кожа - няма по-добро от крем за ръце - здраве, дунавски вълни и прочее.
С това, с което си мажа ръцете , особено зимата, го мажа и на колата.
Абсолютно не е оправдано да се ръсят стотици левове.
Почиствам с тоалетно мляко за сваляне на грим с краставица за смешни пари и после крем за ръце.
Имам и съм купувал и скъпа козметика като Магуайърс и прочее.....все тая.
Туй то.Мое мнение без да ангажирам никой.
Аз теб разбрах за тази възможност. Благосаря за което. На Алфата е естествен телешки бокс на 13-4г, и след минаване с дунавски вълни,стои матова и мека. На Супърба предполагам е имитация някаква, но и там ефекта е уау!
Трета седмица не са си променили матовият цвят, и са много приятни на допир.
И друго забелязах, не се мачка толкова седлката. Преди от детското столче, винаги оставаха следи, хем че подлагам хавлии под нея.

п.с преди слагах от скъпата химия
Someone's opinion of you does not have to become your reality
miroslav_r

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2.0 tdi AZV

Мнение от miroslav_r »

Ц-Е-Ц-О РАНИЦАТА написа: 13.12.2019, 11:58:28
stanley написа: 13.12.2019, 11:36:09 Да кажете как се почиства алкантара
Вчера изпрах моята на мивка - 16лв на седалка.Доволен съм и не се занимавам да търся и чистя с препарати.
Има и някакви спейове за сухо почистване, но не съм взимал

Относно кожата........
Като човек продаващ кожи и кожени изделия, говорим за естествена кожа - няма по-добро от крем за ръце - здраве, дунавски вълни и прочее.
С това, с което си мажа ръцете , особено зимата, го мажа и на колата.
Абсолютно не е оправдано да се ръсят стотици левове.
Почиствам с тоалетно мляко за сваляне на грим с краставица за смешни пари и после крем за ръце.
Имам и съм купувал и скъпа козметика като Магуайърс и прочее.....все тая.
Туй то.Мое мнение без да ангажирам никой.
Цецо, ти сериозно ли за крема за ръце и тоалетното мляко?
fancko

Škoda Фен²

Гараж: О3 FL 1.8 TSI 7DSG

Мнение от fancko »

Що не, нали е кожа.Щом става за човешка що да не става и за телешка или от каквото ги правят там седалките.
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Щото няма да може да ти пробутват същото на цена по 50лв...
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

miroslav_r написа: 13.12.2019, 13:34:21 Цецо, ти сериозно ли за крема за ръце и тоалетното мляко?
Абсолютно, имам и Ауди ОЕМ чанта с 8 препарата, няколко магуайърса и не ги поглеждам - освен за джантите и мушичките.
Крема върши чудна работа.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

fancko написа: 13.12.2019, 22:48:26 Що не, нали е кожа
Така де.
Мажеш си ръцете и кожата с определен крем, а не с химия.Телешкият бокс, който ти е в колата по същият начин
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Колеги, какъв препарат за стъкла да си купя - от онези нано-запечатващите рейн офф. Кое сте тествали?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.

Мнение от Simov »

Аз тук във форума прочетох за TURTLE WAX® CLEAR VUE RAIN REPELLENT. Нанасял съм го до сега само веднъж, така че не мога да изкажа конкретно мнение, но определено има разлика след третиране на стъклата.
Изображение
Аватар
SeVo

Škoda Фен²

Гараж: Octavia II 1.9tdi
Sandero II FL stepway 0.9tce

Мнение от SeVo »

Горния го ползвам от години. Лесно се нанася, опаковката стига за много пъти третиране на стъклата, цената не е висока (предвид, че ще го ползвате дълго време).
Карал съм на магистрала в проливен дъжд, скорост 100км/ч ... без чистачки (не го практикувайте, просто експериментирах).
Стъклото се почиства по-лесно ако е третирано с препаратчето.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Мнение от kalata »

Благодаря за светкавичния отговор. Знам, че ще има положителен ефект при дъжд и висока скорост. Как е при вас когато ръми или е от оная лепкавата мъгла, сещате се. Основно се притеснявам (има го при някои такива препарати) да не се получи едно леко изпотяване отвън. Разглеждах ревюта и тестове на разни такива "запечатки" и на много места го посочват като сериозен недостатък. Чистачките минават и след малко се получава едно замазване от малките капчици. Сега ще търся още ревюта за този търтъл, но ще се радвам и вие да споделите опит.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

На Королата на баща ми сложих "Glaco" на Soft99. Много добър резултат. Разбира се преди това много хубаво трябва да се измие стъклото.
Аватар
SeVo

Škoda Фен²

Гараж: Octavia II 1.9tdi
Sandero II FL stepway 0.9tce

Мнение от SeVo »

Колата нали се движи? Дори да остават фини капчици (под формата на "мъгла") , то те веднага биват издухани
Извини ме, но не знам струва ли си времето да търсиш/четеш ревюта за нещо което струва 12-15 лв.
Помоли някой от твоя град да ти даде да си намажеш стъклото, тъкмо ще си полафите.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Мнение от kalata »

SeVo написа: 21.01.2020, 09:15:24Извини ме, но
Не си загубих много време. Разбрах каквото ми трябваше. Благодаря ти и на теб за препоръката. Стана ми ясно още веднага, че всичко е ок, щом вече толкова време го ползваш. Поръчах си едно шишенце. Като дойде и третирам стъклото пак ще изненадам комшиите. Няколко от тях постоянно се впечатляват от разни дреболии и подобрения, които правя - по колата или в жилището.
наздраве
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

kalata написа: 20.01.2020, 18:01:59 Благодаря за светкавичния отговор. Знам, че ще има положителен ефект при дъжд и висока скорост. Как е при вас когато ръми или е от оная лепкавата мъгла, сещате се. Основно се притеснявам (има го при някои такива препарати) да не се получи едно леко изпотяване отвън. Разглеждах ревюта и тестове на разни такива "запечатки" и на много места го посочват като сериозен недостатък. Чистачките минават и след малко се получава едно замазване от малките капчици. Сега ще търся още ревюта за този търтъл, но ще се радвам и вие да споделите опит.
След третиране на челното стъкло с Rain-X и други такива подобни, които съм ползвал имам същите забележки. Когато караш магистрално или извънградско - ок съгласен съм, водата "бяга" сама от стъклото. В проливен дъжд е имало случи да не ми се налага да пускам чистачки [smilie=hunter.gif] ОБАЧЕ, ако караш в града с ниска скорост и леко ръми, чистачките започват да "прескачат" по джама. Самото стъкло сякаш става прекалено "сухо", ако мога така да се изразя. Зимата или когато е леко по-хладно през лятото/есента (челното стъкло е студено) се забелязва това замазване след като минат чистачките.
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.

Мнение от Simov »

Потвърждавам за това леко замазване след като минат чистачките, ясно си личи, дори след първото мазане (както при мен).
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”