Octavia 3 Фейслифт 2017
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Octavia 3 Фейслифт 2017
bondo, на колко години стана колата?Километри?
Проучи ли как ще й се отрази тунинга до 180кс, че ще се настриже доста мотора.
-
hvp800
Octavia 3 Фейслифт 2017
1,4 тси 150 кончета, си е доста приятен за каране автомобил. А в комплект с ДСГ понатупва доста автомобили от ВАГ групата.
Да се твърди обаче, че този мотор може да е бегачка, та дори и ремап, и боксове и бля, бля..... абе несериозно си е, отвсякъде.
Да се твърди обаче, че този мотор може да е бегачка, та дори и ремап, и боксове и бля, бля..... абе несериозно си е, отвсякъде.
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
- bondo
- Гараж: O3 1.4 TSI 2016
Octavia 3 Фейслифт 2017
Колата е на 20000км. и точно 1 година.ТТодоров написа:bondo, на колко години стана колата?Километри?
Все още се ровя тук там , но от това което чета, до сега няма изревали руснаци с по набухани 1.4-ки.
-
Sec8200
Octavia 3 Фейслифт 2017
VALDO, има ли в този форум клипчета от него време, или трябва да ровя в другия да ги видя?
bondo, към коя фирма са се насочили повечето руснаци?Прави ми впечатление,че те масово ги чипват от нови
bondo, към коя фирма са се насочили повечето руснаци?Прави ми впечатление,че те масово ги чипват от нови
- Stuci
- Гараж: APR Superb
- Обратна връзка:
Octavia 3 Фейслифт 2017
Пичове, имайте предвид, че ако са се случвали сакатлъци, често хората си мълчат, за да не почнат ебавките, че са се прецакали.
goAPR
- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Octavia 3 Фейслифт 2017
С Д-р Щайнбауер няма сакатлъци показва опитът ни до момента.Stuci написа:Пичове, имайте предвид, че ако са се случвали сакатлъци, често хората си мълчат, за да не почнат ебавките, че са се прецакали
Предлагат за 1.4 150к.с. модул и колата става 180к.с. и 288Нм
Рево гледам същите коне предлагат, дори до 200к.с. я дават, АПР нищо не предлагат за този двигател.
Отличен вариант ще е и Ревото изглежда.
С това тегло 1180 кг много нещо ще бъде опръскано яко, включително и Дизеловите РСки.
Говоря за тези с предното, а оная 4х4 къде е и въобще всички изпълнения до 200к.с. къде са 4х4, дори интрига няма да има.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
- bondo
Octavia 3 Фейслифт 2017
Да не спамя темата за последно искам да напиша за замервания които правих предишните седмици с vw passat b5 vr6 2.8 192 коня 4x4 и едно bmw e46 3.0i 231 коня (само,че с много къси предавки заради диференцияла който е ориентиран предимно за дрифтене..
Да започна с пасата.. 3 старта направихме, като 2 от тях бяха от 60км/ч и един от 80..
И трите опита пасата беше зад мен с около 1 кола разстояние,само на единия старт тръгнах да слагам 5-та и точно преди да намалим , почна леко да се изравнява.. щеше да си ме мине нагоре..
Бмв-то е на приятел и попринцип смисъл нямаше от тази гонка, но поради скъсените му предавки викам, айде то е ясно,че ще ме пръсне поне да си направя сметка с какви бмв-та с по-слаби двигатели мога да се подкачам.
3 старта от 40км/ч на втора и един от 80 на 3-та..
до 3-та скорост което при мен е 160 км/ч му стоях на задния калник и не можеше да се откачи от мен, обаче ,като сложихме 4-та и пича просто почна да си се отдалечава и нямаше какво да направя.. тогава си казах.. брей тука , ако имах едни 30 кончета отгоре , щеше да има интрига и оттогава сън не ме лови дето се вика.
Авера с Бмв-то е супер смаян как върви шкодата за 1.4..
Ако движеше нормално бмв-то щеше да ме мине като спрял..
Искам да поясня,че не съм състезател, карам много внимателно, щадя двигател,окачване,колата се натяга 3-пъти в месеца.. някой път си я понастъпвам ,но не я изтезавам в никакъв случаи.. даже смело мога да твърдя,че все още не съм падал в дупка с колата, не минавам по павета.. Мога да обиколя цяла София, по-най-заобиколния път само и само да не минавам по разбити улици и павета, като на семинарията или Цар Борис 3..
Двигателя си го лигавя .. щадя и пазя
За това не смятам,че Щайнбауера ,ще ми навреди с нещо..
Ще го надувам от време на време да си правя кефа в граници и после пак на " нормал"
Ако бях ръчкатор, нямаше да е 1.4 колата която щях да взема .
Цялата идея на това нещо е да имам една увереност на пътя,че карам сравнително бърза кола,която може да ме измъква от ситуации и натоварена и не .. и 5 пъти в годината, като дойде някой рацер с подобна на моята мощност да му мажа филиите и после да мята колата в дерето![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Да започна с пасата.. 3 старта направихме, като 2 от тях бяха от 60км/ч и един от 80..
И трите опита пасата беше зад мен с около 1 кола разстояние,само на единия старт тръгнах да слагам 5-та и точно преди да намалим , почна леко да се изравнява.. щеше да си ме мине нагоре..
Бмв-то е на приятел и попринцип смисъл нямаше от тази гонка, но поради скъсените му предавки викам, айде то е ясно,че ще ме пръсне поне да си направя сметка с какви бмв-та с по-слаби двигатели мога да се подкачам.
3 старта от 40км/ч на втора и един от 80 на 3-та..
до 3-та скорост което при мен е 160 км/ч му стоях на задния калник и не можеше да се откачи от мен, обаче ,като сложихме 4-та и пича просто почна да си се отдалечава и нямаше какво да направя.. тогава си казах.. брей тука , ако имах едни 30 кончета отгоре , щеше да има интрига и оттогава сън не ме лови дето се вика.
Авера с Бмв-то е супер смаян как върви шкодата за 1.4..
Ако движеше нормално бмв-то щеше да ме мине като спрял..
Искам да поясня,че не съм състезател, карам много внимателно, щадя двигател,окачване,колата се натяга 3-пъти в месеца.. някой път си я понастъпвам ,но не я изтезавам в никакъв случаи.. даже смело мога да твърдя,че все още не съм падал в дупка с колата, не минавам по павета.. Мога да обиколя цяла София, по-най-заобиколния път само и само да не минавам по разбити улици и павета, като на семинарията или Цар Борис 3..
Двигателя си го лигавя .. щадя и пазя
За това не смятам,че Щайнбауера ,ще ми навреди с нещо..
Ще го надувам от време на време да си правя кефа в граници и после пак на " нормал"
Ако бях ръчкатор, нямаше да е 1.4 колата която щях да взема .
Цялата идея на това нещо е да имам една увереност на пътя,че карам сравнително бърза кола,която може да ме измъква от ситуации и натоварена и не .. и 5 пъти в годината, като дойде някой рацер с подобна на моята мощност да му мажа филиите и после да мята колата в дерето
- Пешо - Щангата
- Гараж: Ex О1 TDI 4х4
Octavia 3 Фейслифт 2017
Хубави резултати , но ако имаше и стартове от място
Според мен щяха по друг начин да стоят нещата
Според мен щяха по друг начин да стоят нещата
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Octavia 3 Фейслифт 2017
В6 Пасат си е тромава машина,а с 4х4 още повече.
Силата на този мотор е круизването по магистралите,там се чувства най-добре.
Силата на този мотор е круизването по магистралите,там се чувства най-добре.
-
Sec8200
Octavia 3 Фейслифт 2017
bondo, ти си хулиганин
защо не взе 1.8/2.0, когато те кефи да натискаш?
Между другото ... карал ли си 1.8 180кс? Много ми е интересно как е в реалността, на графики има разлика от твоя след 4500 някъде.
Между другото ... карал ли си 1.8 180кс? Много ми е интересно как е в реалността, на графики има разлика от твоя след 4500 някъде.
- bondo
Octavia 3 Фейслифт 2017
Да ти кажа, много ме е яд,че не дочаках 1.8тси 180кс..ТТодоров написа:bondo, ти си хулиганин![]()
На мен историята ми с О3 почна още през 2014-та
Бях решил да сменям атмосферното лансерче за нова шкода 1.8тси, обаче исках да е комби.
Даже и тема си бях пуснал в стария форум
Отидох в еуратек тогава, нямаше налични за тест и в общи линии бях готов да направя поръчката, но в последния момент се отказах .. казах си по-натам , нов модел е, нека да поизчистят бъгове и тогава да се метна и след 2 години (демек миналата) почнах усилено да търся кола до 45000лв.
Първо се бях спрял на един базов тиуган с 2.0 тди и 110 конски сили .. вътре беше гол,като пушка,по-голям мъртвец и от лансера,но цената му беше адски приемлива..
След това се спрях на ауди а4 2.0 тди 177 коня комби от 2014 година, на 60000км.
Колата все още стои в мобилето дори и една година по-късно, само че от 42хил. без ДДС в момента са свалили на 37 джамбазите..
Правих тест драйв, много ми хареса колата ,вървеше по-спънато от шкодата в интерес на истината ама все пак беше и куатро..
Тръгнахме да се пазарим с човека,обаче ми се стори съмнителна работата , а и името на автокъщата "автомобили върнати от лизинг", подвеждаше хората,че колите наистина са върнати от лизинг, впоследствие се оказа,че това не е точно така и се отказах.
Впрочем ето го аудито http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... =&s2=&s6=1
Повече от 1 година мина и все още не са я продали..
Та накрая отидох в еуратек , просто да видя какво предлагат, без да се настройвам да купувам.. съвсем случайно минавах през Надежда и си казах, айде ще мина за 5 минути..
Дилъра при който отидох,беше изключително информативен..
Обясних му,че си търся кола, казах му,че искам да има сила и същевременно да не е лишена от важни екстри ,като автопилот и др.
Насочих го към 1.8 тси , с човека сглобихме един" brown topaz едишън" и ми направи и отстъпка към офертата.. Казаха ми,че сигурно ще си почакам до към юли месец, а тамън бях засилил лансера да го продавам и имаше потенциален купувач и си казах,че не мога да се лашкам цяло лято с джипа ми който даже няма и климатик, но вътрешно се успокоих и си казах, какво толкова в крайна сметка ще я поръчам и ще си чакам.
Точно преди да влезна в играта ,дилъра ми каза,че има и друг вариант.. имали наличен 1.4 тси в Русе с цвета който желаех, но с по-ниско ниво на оборудване .. Похвали ми двигателя, каза,че е напълно реконструиран и няма нищо общо с по-стария с веригата и 140кс.
Отново нямаше налични нито 1.4,нито 1.8 тси за тест..
Вътре в шоурума имаше една октавия комби с ниво на оборудване "селекшън", само,че 1.6 дизел и ми каза,че моята вътре ще бъде абсолютно същата..
Тази беше надградена с болеро 6,5 вместо суинг 5"
На задните седалки имаше подлакътник и в общи линии си беше прекрасна .
Директно му казах,да запазва 1.4-то
Направихме договор и 10 дена по-късно колата дойде..
Е оказа се ,че имаше неща за които се подведох, може би по моя вина.
Не четях между редовете , грешка която няма да направя пак.
Оказа се,че онзи селекшън в шоурума е бил с допълнително поръчано болеро, като видях сиунга се разочаровах малко , после се оказа,че седаните с това ниво на оборудване нямат заден подлакътник(което е адски тъпо, не логично и циганско), и нямам задни колони (това ме втрещи.. Ласнера ми от 2006-та година имаше 6 колони и буфер(свиреше брутално), а тази която без намалението което имаше струваше близо 39000лв, -НЯМА .
Та сега , ако можех да върна времето,щях да си изчакам и да се тупна с 1.8 който със сигурност върви по-добре и има повече хляб за ъпгрейд...
Но пък и 1.4ката ме кефари как си върви и харчи...
П.П. Усещам едно леко тъпчене точно преди червената зона, което сигурно при 1.8 го няма..
- Stuci
- Гараж: APR Superb
- Обратна връзка:
Octavia 3 Фейслифт 2017
Има го. Не си мисли, че и 1.8 (180к.с.) е бог знае какво. Карах такъв на Леон. Определено е много приятен за шофиране. Карах го преди да ремапна моя. Стори ми се, че дърпа доста повече от 160коньовия, но и Сеата по-лек от Супърба!bondo написа: П.П. Усещам едно леко тъпчене точно преди червената зона, което сигурно при 1.8 го няма..
goAPR
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Octavia 3 Фейслифт 2017
Че то и при 2.0ТСИ го има.
Не случайно моята графика (индивидуално за себе и говоря) , след 6400 някъде си тъпче, преди червената зона!![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Не случайно моята графика (индивидуално за себе и говоря) , след 6400 някъде си тъпче, преди червената зона!
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)

-
Sec8200
Octavia 3 Фейслифт 2017
Какво значи,че тъпче?И тези 6400 май са печатна грешка, макс не е ли 6500 прекъсвача?
Относно 1.8 не можах да намеря инфо защо е лимитиран на ръчна на 250нм???Къде ли не търсих, освен маркетингово друго обяснение не намерих, и тогава е малко по-ок,но само малко от 1.4. А реално двигателя в други ситуации май си е 320нм. Жалко, но с ремап си се отприщва..
bondo, кофти за липсите
Нищо следващия път, предоверил си се и са те подвели. А би ли обяснил за тази къща, че аз оттам Мазда върната щях да вземам и се отказах. Каква им е историята,понеже звучат яко ... малко км, върнати от лизинг...ауауа. Но аз като стигнах 35к за малко ползвана, отидох за нова...ебем им супер колите - за тая цена по-добре Шкода нова да я знам от първия ден.
Относно 1.8 не можах да намеря инфо защо е лимитиран на ръчна на 250нм???Къде ли не търсих, освен маркетингово друго обяснение не намерих, и тогава е малко по-ок,но само малко от 1.4. А реално двигателя в други ситуации май си е 320нм. Жалко, но с ремап си се отприщва..
bondo, кофти за липсите
- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Octavia 3 Фейслифт 2017
1. Стокова РС 220 има плато в конските сили на ДВИГАТЕЛЯ от 4500 оборота до 6200 оборота, там са 220к.с. по спецификация, после мощността пада.ТТодоров написа:Какво значи,че тъпче?И тези 6400 май са печатна грешка, макс не е ли 6500 прекъсвача?
След 5000 оборота се усеща как колата тъпче, в смисъл поддържа но спира да ускорява.
РС 220 на 6500 влиза в червеното. Кога е прекъсвача не знам, никога не съм пробвал.
2. Сега на Диното и при трите РСки показа плато от 5000 до 6000 оборота в конските сили на ГЛАВИНИТЕ. Тази графика обаче като се направи след като се сложат 6-8 процента загуби от трансмисията ще стане друга. Това плато, няма да е плато а ще катери защото при различните обороти загубите не са еднакви. При 5000 да кажем са 4 процента при 5500 са 5 процента при 6000 са 6 процента. Сега не тъпче колата.
Виж графиките на официалната сраница на АПР и ще видиш разликите в графиката по отношение главини и двигател. http://www.goapr.com/products/ecu_upgra ... 3_mqb.html
Low стейджовете най-го показват
@bega4kata каза: