AA Wireless - Bring wireless Android Auto connection to your car
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Не съм го ъпдейт. Работи топ.
- sve
- Гараж: Roomster 1.4 TDI 80 hp
Superb II 2.0 TDI 170 hp, 4x4, 6DSG
Superb III 2.0 TDI 190 hp, 4x4, 6DSG
Поръчах AAWireless в началото на април и преди 2 дни пристигна. Работи супер добре, ъпдейтнах го до последната версия. Не мога да му намеря удобно място обаче. В подлакътника вътре нямам usb порт (имам само на гърба на централната конзола за пасажерите отзад). Някой знае ли как може да се ретрофитне usb в подлакътника? Или примерно откъде може да се намери такъв кабел в БГ, че от Алиекспрес не ми се чака: 

-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
@sve, аз на твое място не бих правил това. Само има вероятност да добавиш another point of failure... AAWireless и Android Auto като цяло е капризен към кабели, а такъв кабел не се знае с какво качество ще е.
Като съвет мога да ти кажа, че някои си лепят с двойно залепващо AAWireless устройството, така че да го скрият някъде, където да не пречи. Ако успееш да му намериш някъде място в phone box-а може и да ти свърши работа.
Като съвет мога да ти кажа, че някои си лепят с двойно залепващо AAWireless устройството, така че да го скрият някъде, където да не пречи. Ако успееш да му намериш някъде място в phone box-а може и да ти свърши работа.
- sve
- Гараж: Roomster 1.4 TDI 80 hp
Superb II 2.0 TDI 170 hp, 4x4, 6DSG
Superb III 2.0 TDI 190 hp, 4x4, 6DSG
За кабела е ясно, че може да има греда... Искам да ми остане място във phone box-a. Там ми е поставено AAWIRELESS устройството в момента. Затова гледам за вариант - плосък кабел. За варианта в ретрофит на usb в подлакътника най-съм навит, та пак да попитам има ли някой, който да го е правил?
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Оригиналният порт не е просто USB.
Ето това представлява вътре,когато е с поддръжка на Apple car play.

А това му е буксата за кабела отзад. Горните два пина са отделно захранване 5 волта на 1A.
Т.е. За да се ретрофитне, трябва да се вземе оем порт за подлакътника - 80 лв, оем кабел от него до медията, (в Ауди е 180 лв) нямам идея за цена в Еуратек. И да се види на друг Супърб с usb в подлакътника, как е разклонено на две.

Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
panamera
Здравейте, имам устройството от известно време. Още от началото е с последния фърмуер 2.01, така че мога да коментирам само за него. Удобно е няма спор - телефона в джоба - картата на екрана на медията
. Абсолютно всеки път след няколко минути работа, (не съм засичал, но около 5-10мин) устройството се рестартира. След това работи стабилно дълго време - 1-2ч, като много рядко се рестартира втори път. Подчертавам, че се рестартира кутийкта ААwirelss, а не е загуба на връзка или нещо подобно. На същото USB на кабел никога не ми прекъсвало Андроид Ауто-то. Активирал съм ВАГ фикс, но с него и без него поведението с рестарта е еднакво. Не съм пробвал още в донгъл мод, но ще стане и това. Самото устройство за няколко часа работа загрява, но слабо. Телефона от друга страна загрява доста, което не е голям проблем, но сваля здраво и батерията, което вече е проблем. Закачен на кабел същия телефон със същата употреба не загрява и се зарежда. Закачен за 5ГХц WiFi мрежа също не загрява и не сваля батерията. За мен извода е, че има някакъв недостатък на връзката с АAW и за това точи ток като лудо.
Направих тест (някой беше питал) ако закача през AAW и след това свържа телефона и с кабел - няма проблем остава да си работи безжично, а телефона само се зарежда.
За който има часовник Huawei (моя е ГТ2) и има проблем с разговорите през медията. За да работят правилно трябва да се спре функцията за говорене през часовника от настройките за блутуут (съответно се губи възможността да се говори през часовника и по-лошото - ако се разкачи от телефона не се закача сам автоматично). Сега с ААW вече може да не я спирам тази функция, но трябва ръчно от телефона за всяко обаждане да му кажа след като вдигна да прекара разговора през синия зъб на колата. Подобен проблем не съм имал с телефон на Хуавей.
Колата е Супърб 3 от 2019 - точно преди да го има в медията това вградено (пробвал съм през VCDS и съм му активирал де що нещо има свързано, но не тръгва безжично, вероятно го няма хардуера въпреки, че в менютата ги има опциите).
Телефона Шаоми Ми11 ултра с ЕУ РОМ.
Направих тест (някой беше питал) ако закача през AAW и след това свържа телефона и с кабел - няма проблем остава да си работи безжично, а телефона само се зарежда.
За който има часовник Huawei (моя е ГТ2) и има проблем с разговорите през медията. За да работят правилно трябва да се спре функцията за говорене през часовника от настройките за блутуут (съответно се губи възможността да се говори през часовника и по-лошото - ако се разкачи от телефона не се закача сам автоматично). Сега с ААW вече може да не я спирам тази функция, но трябва ръчно от телефона за всяко обаждане да му кажа след като вдигна да прекара разговора през синия зъб на колата. Подобен проблем не съм имал с телефон на Хуавей.
Колата е Супърб 3 от 2019 - точно преди да го има в медията това вградено (пробвал съм през VCDS и съм му активирал де що нещо има свързано, но не тръгва безжично, вероятно го няма хардуера въпреки, че в менютата ги има опциите).
Телефона Шаоми Ми11 ултра с ЕУ РОМ.
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Аз питах и благодаря!panamera написа: 06.06.2022, 11:36:44 Направих тест (някой беше питал) ако закача през AAW и след това свържа телефона и с кабел - няма проблем остава да си работи безжично, а телефона само се зарежда.
Иначе съм в същия като теб случай - Ноември, 2019 и няма Wireless AA. Даже питах в ЕК миналата седмица дали може да се смени/добави нещо, така че да получим желаната функция с OEM средства, но не бяха чували за подобна процедура.
Последва покупка на джаджата, та са си я чакам...
-
nmnikolov
Поне вече доставките се нормализираха и наваксаха с поръчките, че преди се чакаше с месеци за доставката.
-
edisonov
Да дам обратна връзка след около месец ползване. За сега проблем с прекъсвания нямам. Проблем ако мога така да го нарека е, че на 10на пъти веднъж при стартиране не зарежда нещо както трябва и екрана остава черен при което само изключвам от телефона връзка и той автоматично се свързва отново с АА и вече тръгва както трябва . Не е голям проблем и не ме затруднява особено и на фона на включване на кабел е приемливо за мен. Тествах го на дълъг път около 4 часа за което свали малко над 50% от батерията. Беше почнал да загрява телефона и реших да го сложа в жабката и да му пусна охлаждането там. Сега си стои леден въпреки часовете употреба на дълъг път и няма проблем в това отношение. За градско ползване е перфектено и много полезно. Докато вляза, запаля и тръгна вече имам Waze-то на екрана. Други проблеми ефекти или дефекти нямам и дано да нямам
.
А колегата по горе с прекъсването може да е от телефона. Във форума на ААw има доста коментари за Шаоми и проблемите които създават точно с прекъсване поради самия софтуер на тези телефони. Незнам дали и при теб е от това. За сравнение аз съм с Хуавей с андроид 10
А колегата по горе с прекъсването може да е от телефона. Във форума на ААw има доста коментари за Шаоми и проблемите които създават точно с прекъсване поради самия софтуер на тези телефони. Незнам дали и при теб е от това. За сравнение аз съм с Хуавей с андроид 10
-
nmnikolov
Аз дълги месеци нямах проблем, но преди 2-3 месеца реших да пробвам с кабел да вържа телефона и след това не искаше да се върже към AAWireless. То и с кабел доста време му отне на телефона. След което от приложението на AAWireless махнах устройството и отново го закачих. И се започна едно често прекъсване на връзката през 10-15 минути. Направих един reset на AAWireless, изтрих кеша на AA на телефона, изтрих и наново инсталирах приложението на AAWireless и добавих отново устройството и прекъсванията спряха. Имайте предвид и че понякога на точно определени места заради интерференция може пак да ви прекъсне връзката. Заради това в последния firmware добавиха опцията да се избира канал на WiFi мрежата на устройстово. Изберете най-високият възможен такъв.
- vankissa
> Renault Captur TCe 154
Пичове, свръхочакване ли е да очаквам пратката да ми бъде доставена на адреса, на който съм казал?
Току що звъннах на БГ Пощи и ми рекоха, че пратката НЕ била препоръчана и не я следят... DHL знаят, че е пристигнала в БГ на 14.06 и 2 седмици по-късно - нищо на крайния адрес... Аз ще ида в пощата да видя ама как се случи при Вас?
-
nmnikolov
@vankissa, преди година не доставяха с БГ пoщи в БГ. Мисля при мен беше с DHL и нямах проблем, а и си имах tracking номер.
- vankissa
> Renault Captur TCe 154
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Направо се разходи до пощата и ще си я вземеш.
- vankissa
> Renault Captur TCe 154
Хм... аз реших да се активизирам и те от пощата решили баш неска да ми донесат в офиса известие, че имам пратка при тях, еди си къде...
14 дни обработка - добре е...
14 дни обработка - добре е...