Историята на един "препекан" Superb III

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Да напиша от днес имах любопитен разговор с един от сервизите тука дето минават огромен процент от Шкодите (включаю и на форума) през него. Пиша това, което запомних и не претендирам да съм разбрал на 100%. Човекът беше много обяснителен, около 15 минути ми говори по темата с техническа терминология. Та въпросния господин го бях попитал за оферти за дискове и накладки алтернативни марки, а в последствие му исках оферта и за ОЕМ части. Каза ми, че да слагам при него ОЕМ части от този тип не е добра идея, защото гаранцията за тях после от Еуратек е под въпрос и ако съм решил да слагам ОЕМ, да си ходя при тях, за да нямам ядове после с рекламации. Друго дето сподели, че от 2 години всички тия части са тотал щета на почти всички марки и много хора се оплаквали непрекъснато от проблеми. (Това дето бяха написали някои от колегите във форума в другата тема).

Говореше за някаква директива от EU?, в която се забранило 2017-2018 използването на някакви материали, които били широко използвани в спирачно-автомобилната индустрия и от тогава начина, по който се правят тия части е различен и не толкова качествен/издръжлив. Сподели опит и с гаранционни коли със сменени ОЕМ дискове/накладки при ЕТ напоследък, дето скърцали след смяната и от ЕТ и при рекламация дигали ръце и казвали, че това било нормално. Не че се чупели/кривели, ама скърцали... Това ми го каза като инфо, не да ме разубеждава да не ходя там.

Та като събрах къде, какво и колко ще струва, примесено с това че искам да имам пълни гаранции за смяната и продуктите дето ще купя, започвам да се насочвам за бъдеща смяна при Еуратек конкретно за тези неща.

И за финал да споделя, че в един от сервизите, които бях питал за ОЕМ части оферта ми обявиха цена от 4500 лева, заради което стоях със зяпнала уста около 10 минути и разсъждавах над каква марка и модел кола карам всъщност. Бентли ли, Шкода ли... Ама затова звънях на 4 места, да си направя изводите и сметките за бъдещето.

Лека вечер.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Кой е този сервиз с 4500лв за накладки и дискове ..., за размер да не кажа страндартен. Че те керамиките са по толкова .... [smilie=hunter.gif]
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

kograman написа: 10.12.2020, 17:41:04 Кой е този сервиз с 4500лв
Най-вероятно , като този дето щеше да ми ремонтира ръчната кутия на Леона за 5000 лв, при цена 6500 за нова.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

@kograman, няма да казвам имена - в тази цена има и предни и задни ОЕМ амортисьори, но това не прави сумата по-малко скандална, в сравнение с всички останали оферти.
;)
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Аз бих изчакал в Шкода пролетната или есенната промоция на -20% части и труд. Освен ако не е спешно. В Шкода цената на час е около цената на сервиз който работи добре. Това отпада като критерий. Частите си ги поръчват директно от завода, по-оригинално от това няма накъде. Отделно, си поемат гаранцията на ремонта, и после без хън мън. И Хън мън станал и си тръгнал [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Много ми е интересно как ще се преборите нещо по гаранция да ви оправят на дисковете, аз съм се борил с Балкан Стар с криви заводски дискове криви, не се преборих. Това е консуматив, реално могат да ми сложат най-най оригиналните и идеално знам, как да ги унищожава (изкривя) за 1000 км.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

Rangel написа: 10.12.2020, 18:13:30 Много ми е интересно как ще се преборите нещо по гаранция да ви оправят на дисковете,
И на мен също [smilie=pardon.gif] Пробвал съм с друг голям вносител ,ама накрая си ги платих и тях и накладките ,защото нали са в "гаранция" новите дискове ,трябвало и накладките да се сменят [smilie=sarcastic.gif]Интересното е ,че бяха задни [smilie=search.gif]
Dieselgate Team member
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Еми не знам за гаранция и борби, но ако ще слагам ОЕМ, към каквото съм се насочил, по-добре да е там. Щото цената от ЕТ за части и труд е същата или по-ниска от на другите места. Имам още време да мисля по въпроса. Не е нещо спешно от днес за утре.
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Искате някой да ви плати,че сте издевателствали над него ??? Говорим за производствен дефект. Аз и на нова кола мога да и хвърля двигателя след ден каране, ама не е в това въпроса.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

Никой няма да покрие криви дискове да е ясно само :)
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

YYakovliev написа: 10.12.2020, 18:25:44 Еми не знам за гаранция и борби, ...
Да Ви споделя опит от VW. Миналата година смених задни дискове и накладки в Порше. Два месеца след смяната се оплаках от вибрации при спиране. Взеха колата и я провериха - оказа се, че единият диск има малко отклонение от геометията. Смениха и двата диска в комплект с накладките. Дисковете бяха ОЕМ. Нямаше борби и т.н. Само да се знае,че гаранцията е 10 хил км или годините. При мен винаги първо настъпват километрите. Към момента на смяна бяха навъртяни 8 хил км. За гаранцията важи фактурата с която е направена смяната. Когато ти сменят част с такава от тях винаги те предупреждават да си пазиш фактурата в случай на проблем (не ми я искаха при смяната на дисковете).
Когато се стопиха датчиците на ДПФ-а, пътната помощ беше за сметка на VW и мина към гаранцията за мобилност -автомобила не е в гаранция, но се обслужва там. Предполагам, че и в ЕТ трябва да е същата ситуация с гаранцията на частите и сервиза. Нямам оплаквания от ОЕМ дисковете. До момента са направени по две смени на дискове отпред и отзад.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

От ОЕМ и аз съм много доволен.
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

kolyo b8 написа: 10.12.2020, 20:45:59
YYakovliev написа: 10.12.2020, 18:25:44 Еми не знам за гаранция и борби, ...
Да Ви споделя опит от VW. Миналата година смених задни дискове и накладки в Порше. Два месеца след смяната се оплаках от вибрации при спиране. Взеха колата и я провериха - оказа се, че единият диск има малко отклонение от геометията. Смениха и двата диска в комплект с накладките. Дисковете бяха ОЕМ. Нямаше борби и т.н. Само да се знае,че гаранцията е 10 хил км или годините. При мен винаги първо настъпват километрите. Към момента на смяна бяха навъртяни 8 хил км. За гаранцията важи фактурата с която е направена смяната. Когато ти сменят част с такава от тях винаги те предупреждават да си пазиш фактурата в случай на проблем (не ми я искаха при смяната на дисковете).
Когато се стопиха датчиците на ДПФ-а, пътната помощ беше за сметка на VW и мина към гаранцията за мобилност -автомобила не е в гаранция, но се обслужва там. Предполагам, че и в ЕТ трябва да е същата ситуация с гаранцията на частите и сервиза. Нямам оплаквания от ОЕМ дисковете. До момента са направени по две смени на дискове отпред и отзад.
Аз пък не съм доволен от гаранционното обслужване в Порше, но не спамя в темата на колегата. Има си отделна тема за VW.
didoya

Škoda Фен²

Гараж: BMW G20 330xD M-Sport

Мнение от didoya »

Аз вече смених едни накладки при ЕТ и нямам забележки, никакви разлики спрямо тези за първоначално вграждане.

Аз лично за дискове и накладки само ОЕМ слагам, без значение от колата.
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

Аз от 7 години не слагам ОЕМ дискове и накладки.
Преди слагах АТЕ, нарязани, но след като един комплект се изкриви без да съм давал много зор на спирачките, минах на Брембо и Цимерман.
Отделно нарязаните дискове вкарван един малко неприятен вибро-стържещ звук. Все едно се минава много бързо с нож по феродото на накладките.
Günter Stg 1
Заключено

Обратно към “Superb III”