Привет на всички
Тъй като много хора се интересуват от добавки, тяхното приложение и дали помагат или ефекта е плацебо Стайл , организирахме с колеги един полеви тест на няколко добавки.
Теста е извършен от обучен, разбиращ, занимаващ се основно с презентации и тестове човек и не е манипулиран по никакъв начин.
1.OIL SYSTEM CLEANER или както е познат като флъш.
2.RADIATOR CLEANER- за почистване на охладителна система
3.Какво се случва , ако има има вода в бензина
Държа да отбележа , че изказвам лично мнение на база опит и наблюдения, защото обичам да боравя с факти, а не ЕЖК или аз сипвам Еди си какво и съм Мноу доволИн , без изобщо да се има представа какво и как се случва.
Аз ползвам добавки на RAVENOL и на POWERMAXX.
Ravenol e ясен
POWERMAXX е много популярният и търсен , особено от Дизелгейт мембъри , бранд PRO-TEC , но под друго име за съответен европейски пазар.
PRO-TEC се продава и под името Blue Chem.
Общо казано :
Западна Европа - PRO-TEC
Източен Блок - POWERMAXX
Азия, Австралия , Нова Зеландия - BLUE CHEM
Както е цялата група, произвеждаща и дистрибутораща тези продукти.
https://www.bluechemgroup.com/en/
Повечето добавки са за превенция, а не да съживяваме вече изпаднали в безтегловност - дюзи,ДПФ и прочее скъпи части и агрегати.
Има ефект , но той е временен без значение кой, какво и как предлага по сайтове, магазини и споделя информация.

Както е видно флъша за мотора прави хомогенна смес, защото е на детергентна основа и разтваря мизерии, депозити и се смесва напълно със старото масло.
Не отчупва парчета, запушващи маслени магистрали и цедки.
За тази добавка подкрепям с две ръце при:

Нов внос с незнайна история и грижа.

Смяна визкозитет масло.

Безумните лонг-лайф интервали с предимно градско каране.

Смяна на различни марки масло.

Добавка за промивка на охладителната система.
Вижда се монетата от 5ст как изглежда преди и след .

Нека да е ясно , че АНТИФРИЗА МАЖЕ И ПРЕДПАЗВА охладителната система, но ВОДАТА ОХЛАЖДА двигателя.
И като видя някой да кара лятото на 35-40градуса жега с антифриз разреден за -70 или масово за -50 и ми става Али Ръза Стайл или накратко Прилошаване

.
От 10 години карам в съотношение 10-15% антифриз и 85-90% вода + добавка против корозия и допълнително смазване .

Добавки за бензин……
В случая имаме бензин с вода и три добавки.
Едната е POWERMAXX FUEL

SYSTEM CLEANER, другите две няма да споменавам какви са, защото винаги съм бил лоялен към клиенти, колеги и партньори.
Поне в моите очи е така.
С две думи и снимков материал - с POWERMAXX получихме хомогенна Бяла смес без вода , докато при третирането с другите добавки нямаше никакъв ефект-смесиха се с горивото, но водата остана.

Държа да отбележа, че кола обслужвана с истинско , напълно синтетично масло няма никаква нужда да й се слагат каквито и да било добавки за триене, за създаване на филм и всякакви други неща, защото маслото ще върши тази работа.
Масово температурата на маслото пада с 8-12 градуса след като е подбрано правилно такова за автомобила и стила на шофиране.
В рамките на 0.5л на 100км има и подобрение в разхода на гориво поради оптимална работа на двигателя.
В заключение искам да кажа , че най-добрата превенция и грижа не са добавките, а:

Навременна смяна на маслото 8-10хиляди километра, не може да карате коли , които са стрували като нови 150-160 хиляди лева и ся да ги карате по 20-30 000км с една смяна, което с оглед горивата в БГ и запрашеност въздух си е лошо.Всъщнсто може , ама всеки сам си преценя

Редовна смяна на спирачна течност .
Такава на 5-6 години обезсмисля новите дискове и накладки , които сте сложили.
Максимум две години.

Редовна смяна на антифриз.
Благодаря на всички , които ще отделят време да прочетата публикацията.
За въпроси съм насреща.
Поздрави,
Цецо