Историята на един "препекан" Superb III

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

[smilie=hunter.gif]
Хайде уикенда разтривай нанякъде из баирите.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Утре я изкарвам до Пловдив и обратно че ми се кара много, а напоследък само седи пред блока.

Абе чудя се това с ангренажната система и отклонението, дали случайно има нещо общо с мазането с вакса дето правиха в Еуратек, което в последствие се оказа абсолютно ненужно?
[smilie=pardon.gif]
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Аз не виждам чак отклонение ама... [smilie=pardon.gif]
Те знаят ли, че ангренажа е пресен, пресен?
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Защо ли започва да ми се струва, че си добър човек и леко почват да те плъзгат по пързалката. Почни да я караш тази кола и стига налива пари в нея. Ти ако послушаш и още някой и мотора и купето ще смениш. Карай я и и се радвай.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

@todor87, казах че е пресен. Да разбирам, че тази стойност е нормална и не е нещо за донагласяне, така ли?

@Архимандрит Дионисий, аз колата си я карам и не съм спрял да й се радвам. Мисля че от темата се вижда това. Нещата които оправих последно, сам видях (и на теория и практика), че са за оправяне и за тях никой не съм слушал. Визирам незаключваща се врата и умиращ акумулатор. Все важни неща, а не прищявки? За горното дето питам вече не съм сигурен, защото там вече не разбирам грам.
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Повярвай, ако трябва да се "донаглася" ангренажа, щеше сам да си разбрал отдавна ;)
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Още нещо искам да споделя по тази тема и да си лягам. Може по-старите кучета във форума да споделят какво мислят по този въпрос, защото явно аз нещо не мога да се настроя като новак тука на "правилната" вълна.

Забелязвам, че за пореден път като споделям някви технически неща тук, свързани с облужването на автомобила ми (независимо къде) се получава нещо като "неудобно общо мълчание". Аз много добре разбирам от къде произлиза тоя феномен и добре си навръзвам защо това нещо се поражда. Затова и питам - ако това създава неудобство да си говорим открито и да обсъждаме някакви неща, ще спра да го правя. Идеята ми да поддържам някакъв дневник на колата и да споделям информация по-подробно във форум, беше да е полезно на други хора (включаю и на мен, като човек който не разбира от автомобили), както и да споделям ентусиазма си от марката. Ако това е представено по неудобен за някои хора начин и е причина и предпоставка за недомлъвки, ще направя опит да се съобразя със средата и да се настроя това да не се случва.

Някой?
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

В никакъв случай няма да се нагласяш, съобразяваш и настройваш на каквото и да е. Ти си един от малкото, които са толкова ентусиазирани от своята покупка и аз ти се кефя на оптимизма. Продължавай да споделяш, да тестваш, да си купуваш разни неща за колата, да си я поддържаш и най-вече - карай си я с кеф. наздраве
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @YYakovliev - Макар, да не пиша много, редовно следя Темата ТИ. Не променяй нищо в поведението си! Моля. Всичко е супер.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Продължавай в същия дух!
Общо полезно е.
Няма никакво място за притеснение.
Според мен, разбира се :)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

YYakovliev, Нещо се филмираш, ама няма защо. Форума си има разписани правила и всичко, което не е забранено изрично - е разрешено. ;)

Естествено, както и в живота, тук си е една безкрайна сапунка с елементи на хорър. Гледай го от веселата страна, щото вземеш ли нещата много насериозно... абе нема смисъл.
Бееееее.....
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Темата с твоята кола е доста интересна и динамична, но за това кратко време останах с впечатлението, че често доста импулсивно и прибързано се хвърляш с покупките.
Изображение
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Ти, па. Темата е 'убава [smilie=thank_you2.gif] Има ли нещо ново, преглеждам го. Ама, какво да коментирам аз, примерно, неща които не разбирам? Колкото до D-bros, и аз харесвам сервиза, въпреки че съм го посетил само два пъти. Усещане просто. Има вид сервиза, учтиви, готини са. Аз си говорих с момчето, дето ми сменя маслото под колата. Огледа я обстойно, каза ми за накладките, доля ми антифриз. Дребни нещица, ама правят добро впечатление [smilie=pardon.gif] То май това са най хубавите сервизи, дето не ходиш често в тях [smilie=sarcastic.gif] Според мен, имат нещо предвид с това изказване за ремъка. Смятам, че можеш да попиташ за детайли и няма да ти откажат разяснения. Все пак, те само коли правят и вярвам, че разбират от работата си.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Когато ходя в сервиз му се доверявам на 100%. Това е и с хората и други бизнеси като цяло, докато не усетя че започва да се играе с доверието ми, тогава от 100% падаме на 0% от днес за утре (без право на поправки). @Rangel-е, ти ще се припознаеш в тия думи вярвам. Като натрупам някакви впечатления и опит, ако някой е тръгнал да ме "пързаля по пързалка", колкото и да ми е непозната материята, идва този момент. На този принцип оперирам и ще продължавам да оперирам, за неща които не разбирам и разчитам на хора професионалисти да вършат работа, когато давам парата. Това важи за Васил, Цецо, сервизи и други познати и приятели около мен дето наистина разбират от коли - всеки със специализацията си. Все хора на които имам пълно доверие, от това което съм видял до сега. Ако пък видя, че тези хора продължават да са съвестни и да държат ниво в работата си - имат клиент за цял живот (буквално) в мое лице.

Форумът е чудесен инструмент да дава различна перспектива на някои процеси и човек да си прави изводи по-бързо. Всички коли досега съм поддържал педантично за моите стандарти, разбирания и възможности. Това ми е в характера и ще продължа да го правя и за Шкодата, защото ми е приятно. Не е нещо, което ме натоварва, а напротив - ако не го правя няма да се чувствам добре. Нещото което ме напряга в случая е заради това мое желание и подход, да се изкарва, че едва ли не аз съм мега лаика дето някви майстори го въртят на малкия си пръст. Не казвам, че това не е вариант - казвам че когато не разбираш от коли и се доверяваш на някви хора, има период на трупане на впечатления да усетя дали това е така или не.

Очаквания да хващам всеки един малък детайл веднагически по няква стойност или че нещо са казали че трябва да се обърне внимание и едва ли не от това да си вадя изводи - няма как да стане и отказвам да се опитвам. Просто го наблюдавах на моменти това и на първоначалното обслужване.
Цецо75 написа: 05.12.2020, 00:45:23 Гледай го от веселата страна, щото вземеш ли нещата много насериозно... абе нема смисъл.
Тук си в десятката, имам наклонност да се припатквам за някви неща, дето не трябва.
nmnikolov написа: 05.12.2020, 00:58:38 Темата с твоята кола е доста интересна и динамична, но за това кратко време останах с впечатлението, че често доста импулсивно и прибързано се хвърляш с покупките.
Импулсивно със сигурност, но може ли да ми дадеш пример за една прибързана и ненужна покупка от както имам колата?
[smilie=pardon.gif]

@todor87, благодаря ти че си един от хората, дето наистина разбират и говорят с конкретика, документи и графики.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

YYakovliev ....

Недей да се обясняваш, няма за какво! Ти си си ти, темата си е твойта и ако някой има нещо против, просто няма да я чете. Нито си обидил някого, нито си засегнал, че да дължиш обяснения.

Имай предвид, че интернет комуникацията е много различна от лафа на живо. Бил си на събиране, трябва да си го усетил. Аз лично, всичко написано в интернет го гледам една идея несериозно, дори да е от хора, които би следвало да познавам добре. Трудно се хващат някой нюанси и стават сакатлъци, ако човек приема написаното буквално и сериозно.
Бееееее.....
Заключено

Обратно към “Superb III”