Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
Само с омв карам, средно между 300 и 400 км прави.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Никаква съществена разлика в регенерациите не виждам. Не знам и как би могло да има, при мен поне колата прави регенерациите основно по калкулирани стойности, измерените винаги са по-ниски. Т.е. няма отде да знае каква нафта и какви добавки съм и налял.ToYaGa написа: 14.11.2019, 18:20:04 Мда, определено колата прави повече регенерации с дизел от Шел, сравнено с дизел от ОМВ. Някой друг има ли подобни впечатления?
Но това е при предното поколение, може при вас да не е така.
Бееееее.....
-
Ме4о Коди
- Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
- Обратна връзка:
От която и да е верига бензиностанции да се зарежда , май трябва да е премиум дизелът им. Аз предпочитам MaxxMotion на ОМВ. А за регенерациите мисля, че няма значение горивото- при мен ги прави на около 250 км. в града. Извънградско няма как да разбра кога регенерира.Преди зареждах и на “Круиз”- цената е добра, дават и отстъпка 10ст.,колата вървеше добре с тяхната нафта, но ме изплашиха разбирачи, че имала много сяра и примеси и отивали дюзите. Някой има ли инфо и наблюдения. От прехваления Ромпетрол определено не съм доволен.
-
kograman
Сподели за Ромпетрола?
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
Ме4о Коди
- Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
- Обратна връзка:
На приятел му замръзна горивният филтър тази зима при пълен резервоар от Ромпетрол на “Цв. Лазаров”.Вярно при -10, но все пак не е добре. Последно аз съм зареждал там преди 2г и колата рязко загуби мощност. Иначе познат цистернаджия ме убеждава как това била най-хубавата нафта в Бг- карали я с шлепове по Дунав от Румъния, всичко друго идвало от Лукойл. Проблемът е , че май може да се манипулира с горивата на самите бензиностанции- това зависи от мениджмънта- нали са франчайз повечето.
- zloQQ
- Гараж: vRS Challange 2.0 TSI
- Обратна връзка:
На Круиз зареждам в 95% от случаите. Останалите 5% - Ромпетрол. За ~40К вече - нямам никакви грижи с автомобила, да оставим, че по-миналата зима си палеше на -25 няколко сутрини подред. На мен, от Еко ми беше замръзнал филтъра точно същите дни на другата кола. От тогава - само Круиз и то, защото ми е по-удобен от Ромпетрол. Иначе преди зареждах само Ромпетрол и колата до 310К нямаше грижа с дюзи 
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Това са глупости.
Дюзи не се преебават от сяра, напротив по-добре им е като има сяра. Новите горива нямат сяра, защото тя е вредна за хората, не колите, за тях си е полезна сярата, заради лубрикантните си свойства (с изключение на филтъра, той мре от сяра).
Дюзи не се преебават от сяра, напротив по-добре им е като има сяра. Новите горива нямат сяра, защото тя е вредна за хората, не колите, за тях си е полезна сярата, заради лубрикантните си свойства (с изключение на филтъра, той мре от сяра).
Бееееее.....
- niki4BG
- Гараж: В процес на търсене... LOADING
За Лукойл на какво мнение сте. Аз зареждам там от известно време, не намирам особена разлика с горивото от ромпетрол. Шел и ОМВ - значително повече регенерации. През определено време ползвам BDC и STP за DPF.
Mоят автомобил:. LOADING... В процес на търсене!
- ToYaGa
- Гараж: Kodiaq II VRS
Mini Cooper SE
Аз добавки не слагам, та вероятно за регенерациите има значение в горивото какво са сипали - общо взето това е разликата между бензиностанциите, предвид факта, че всичко от Лукойл идва.
Skoda Kodiaq II VRS
ex. Skoda Superb III Scout
ex. Skoda Octavia III 4x4
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Не е всичко от там. Ромпетрол и ЕКО 99% съм сигурен че не идва от там.
- ToYaGa
- Гараж: Kodiaq II VRS
Mini Cooper SE
Да, с малки изключения 
Skoda Kodiaq II VRS
-
kograman
Ромпетрол нафтата и 95 е от Румъния. 100 октана и е от Лука.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Аз зареждам бенДЗин 99+ от Круиз последната година, година и нещо и фабията е самоУет
А нафта от големите вериги и без някаква последователност. Ами обикновенните всички с ми еднакви. Като сипя от по скъпите се забелязва разлика,спрямо обикновенната.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Днес е така, утре може и да е друго. Всички продават, според зависи каквото намерят на най-добра цена. Нали не мислиш, че Ромпетрол, ще внасят от Румъния, ако от Лука им идва на по-тънка цена? Да не са прости? Процеса е много динамичен, борси, количества, запаси, складове...Rangel написа: 15.11.2019, 10:23:01 Не е всичко от там. Ромпетрол и ЕКО 99% съм сигурен че не идва от там.
Аз лично не намирам никаква разлика на коя верига зареждам. Ни във вървеж, ни в разход, ни в регенерации. Има разлика между обикновенно и премиум гориво, но това е от добавките. Като че ли върви една идея по мазно, харчи си пак толкова и регенерациите са си същите. И пак дали ще сложа от скъпата на Шел, ОМВ или ЕКО - пак разлика няма. И общо взето скъпата нафта се държи като евтина нафта с BDC, та си мисля, че основното в добавките е да вдигнат цетановото число... и нещо против мръзнене... евентуално.
Бееееее.....
-
Drago9205
- Гараж: 535xi
Разликите спрямо веригите са мининални по мои наблюдения, а на стари коли - не се знае дали промяната в работата на двигателя е от горивото или колата. Сипвам Ромец, Шел, Лукойл, Еко - не мога да кажа, че имам някакви наблюдения за консистентно по-добро представяне на някоя верига. Избягвам да сипвам от разни съмнителни вериги и селски бензоливници и до сега проблеми с кофти нафта не съм имал.
"Премиум" дизелът намирам за пълна загуба на пари - разлика в динамика/разход не виждам - зимата никога не ми е замръзвала и обикновената нафта.
Понеже съм карал и на газ преди време - там вече има голяма разлика, но тя се наблюдава дори при една исъща верига и дори обект спрямо партидата.
"Премиум" дизелът намирам за пълна загуба на пари - разлика в динамика/разход не виждам - зимата никога не ми е замръзвала и обикновената нафта.
Понеже съм карал и на газ преди време - там вече има голяма разлика, но тя се наблюдава дори при една исъща верига и дори обект спрямо партидата.
Последно промяна от Drago9205 на 15.11.2019, 14:28:43, променено общо 2 пъти.