Поредната форумна кОпра комбЕ

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

bega4kata написа: 03.03.2026, 23:47:04 Праговете, много хубаво стоят.
Да, и на мен мн ми допадат. Те са си ОЕМ към перформънс пакета на Купрата.
digitalundgrd написа: 10.06.2025, 18:38:17 Във фабричен вид Cupra ST (Комбито) е много силно "орязана" от към звук с допълнително сложени заглушители и гърнета ( за разлика от хечбек варианта). Предишният собственик е премахнал тези заглушители и е сложил крайни гърнета с клапа. Така звукът е една идея по-приятен (спортен). При затворена клапа е като прахосмукачка, а вътре е тихо като в църква. С отворена клапа и в Cupra режим има малко "живец". Чуват се леки припуквания и DSG "припръцкванията" при смените.
След като направих първото обслужване на Купрата при мой познат, за първи път я видях отдолу какво представлява [smilie=sarcastic.gif]

Оказа се, че реално старият собственик съвсем леко е барал по "генерацията" като си е запазил нещата на 90% сток. Просто крайните гърнета са заменени с такива с клапи.

Поразрових се из нетЯ за инфо как се променят кюнците при различните купри. Има разлика дали е 280/290/300 коня, дали е 2 врата, 4 врата или комби 2wd , комби 4wd, както и варианти с GPF или без GPF.

Моята е предпоследния вариант - 300 к.с., комби, 4х4, без GPF.

Мисля, че може да е интересно за някой :

Изображение

Ето и малко звук при леко подаване на място. От 58 сек преминавам на купра моуд и става една идея по плътен звука. Препоръчително е да се чуе на слушалки или на хубави колонки, понеже аз лично намирам голяма разлика спрямо звученето от телефона :

Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Мнение от Pijomir »

Ти колко коли смени... :) Аз вече 8 година си карам Октавията и още не съм се замислил сериозно за смяна, а на теб това ти е вече 4-та кола откакто се познаваме... :)

Моята я чакам поне 100к да ѝ навъртя, сега е на малко над 86к.

Иначе и на мен Купрата от едно време ми е присърце, може би нещо такова ще взема след още някоя и друга година, освен ако не се върна на корейско.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

ABBC3_OFFTOPIC
Pijomir написа: 12.03.2026, 10:42:43 сега е на малко над 86к.
Моята вече е на 165к, а ги взехме по едно време.
Pijomir написа: 12.03.2026, 10:42:43 Купрата от едно време ми е присърце,
Една Купра R 4x4 те чака в мобилето ;)
VRS
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Мнение от Pijomir »

Добре си и навъртял... Баща ми си взе 2 години след мен метанова Октавия 3 FL и вече гони 200к, но аз с моите 10-11к на година и 100 не мога още да ѝ направя... То затова и не бързам да сменям - безсмислено е малко.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”