Преди време,бях питал Хюндай дали дават тест драйв за уикенд.Отговориха ми положително.Тази седмица в Понеделник се обадих да питам дали имат свободен Айоник 5 и с какво оборудване и дали е свободен за събота и неделя.Отговора беше:"Да,записах ви заповядайте в 12:00ч. че преди вас в 11 има тест"Викам-Супер.Трябваше да пътувам до Казанлък за една каубойска среща с класа
Та речено сторено.
В Събота 11:30 бях в Хюндай а колата ме чакаше на зарядната Айоник 5 Фейслифт Ниво Премиум 325к.с. 4х4 заредена на 72%.
Подписахме договора,взех ключовете прехвърлих си багажа(1 раница и кабел) и тръгнах.
Пътуването бях решил да го правя изцяло по Подбалканската.От над 10г. ползвам само него, като си ходя и за магистрала не искам да чувам.
Та тръгнах аз като поддържах същото темпо с което карам Шкодата.
Резултата при пристигане в Казанлък с една спирка на Пирдоп на Шел за цигара и тоалетна,без да зареждам:

Пристигнах на 34% беше мръсна жега и държах климатика на 19-20 градуса.
На станцията(240kw) бях така
Тая кола смуче целия наличен ток,не съм подгрявал подготвял батерия и т.н.т
След като се изключих,дойде една Тесла У на 7% повече от 150кв. не вдигна
Дразнещите неща:
Багажника е мноо лъзгав
Всичко отзад се разхожда.
Трябва си някоя гумена подложка или мрежа да се укрепи всичко.
Еко кожата запарва.Да има обдухване,ама не ми се реве от кръст пак,така че за мен тая екстра не съществува.
Тук може би решението би било Пакета N line,който е със седалки с алкантара.
Духалките на климатика.
Не можах да намеря положение в което да не духа срещу мен или срещу седналия до мен.В случая до мен нямаше никой,но ако има,няма да е комфортно на никой.
Климатика ми се видя слаб(може и аз да не съм намерил някоя настройка)
Като цяло,колата вози много комфортно(20" джанти),има сила(а тя не е от най-силните) да изпреварваш без да се замисляш,просто натискаш и заобикаляш.Широка е,седалките са удобни.
С 2 думи бих казал,че е много способен електромобил,който заслужава внимание.