Октавия 4 / Octavia IV Facelift - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Няма драма сет и това е, както каза @blindbard,
При мен са на един размер зимни и летни гуми 215/55/17 на различни джанти.
При мен са на един размер зимни и летни гуми 215/55/17 на различни джанти.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
6_without_10
Благодаря
Утре ще ги сетна, че са ок и ще видим. Идеята за мен е тия датчици да ми покажат разлика в една и съща гума (т.е. изпуска), а това, че са сменени и са с различно налягане е нормално.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
6_without_10, ти физически отделни датчици имаш ли на всяка гума или са като на О3 през ABS мери обороти?
Ако е второто няма логика да си мислиш, че нещо автоматично разпознава какво си направил...мери разлика и толкова.
Ако е второто няма логика да си мислиш, че нещо автоматично разпознава какво си направил...мери разлика и толкова.
-
6_without_10
Сетнах новите гуми, че са с нормално налягане. Вече минах първите 1000 км и усещането продължава да е страхотно! Няколко въпроса има:
1. С 10 инчовия дисплей а приложения имам само едно - климатизация. Това нормално ли е?
2. На магистралата разпозна знак 70 и наби спирачки, после ускори сама до 140. Бая ръчках, защото преди това не правеше тоя номер. Четох, че има два вида темпомат...сега изключих на спазването на дистанция опциите да следи знаците и да се съобразява с пътя, това ли е начина за изключване?
3. Какво прави този мониторинг на интериора?
1. С 10 инчовия дисплей а приложения имам само едно - климатизация. Това нормално ли е?
2. На магистралата разпозна знак 70 и наби спирачки, после ускори сама до 140. Бая ръчках, защото преди това не правеше тоя номер. Четох, че има два вида темпомат...сега изключих на спазването на дистанция опциите да следи знаците и да се съобразява с пътя, това ли е начина за изключване?
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Ако в колата си оставил деца или домашен любимец и искаш да заключиш колата - с тази функция няма да се включва алармата на автомобила,когато те се движат вътре.
-
sickle
Как изключи спазването на дистанция?6_without_10 написа: 22.11.2024, 18:17:12 Сетнах новите гуми, че са с нормално налягане. Вече минах първите 1000 км и усещането продължава да е страхотно! Няколко въпроса има:
-
6_without_10
В подменюто от инфотеймънта. Имаше две - да разпознава знаците и да се съобразява с тях, да разпознава пътищата. Самото спазване на дистанция се надявам да съм го оставил. Утре ще тествам на магистралата.
-
6_without_10
-
sickle
Мерси, така е и при мен, аз лично бих си спрял и следенето на дистанцията, ако можеше...
-
bat_ton4o
Да споделя един горчив хап от Еуратек- когато си поръчвах Октавията миналия месец смених с калкулатора джантите "ROTARE AERO" 7J x 17"с които идва едишъна от завода, с тези SLAGARD 7Jx17 като доплатих 1400лв. Уверяваха ме че това е разликата в цените между двата модела. Но не-днес отворихме в Еуратек Стара Загора цените на двата модела джанти по каталожен номер и се оказа че разликата е 25лв на джанта- 485лв са ROTARE AERO,а 505лв са другите. Казаха че може би тогава калкулатора нещо е сбъркал. Не си сменяйте джантите когато поръчвате автомобил-плащате почти още един комплект. В чешкия калкулатор разликата в цената е 385лв. ![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Че ти как си ги избрал, като за Едишън от 17'' са само "ROTARE AERO" в българския конфигуратор?
p.s Направо е обидно колко пъти е по-богат чешкия конфигуратор.
p.s Направо е обидно колко пъти е по-богат чешкия конфигуратор.
-
bat_ton4o
Миналия месец можеше да се избира, сега не.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
bat_ton4o написа: 27.11.2024, 18:47:11 смених с калкулатора джантите "ROTARE AERO" 7J x 17"с които идва едишъна от завода, с тези SLAGARD 7Jx17 като доплатих 1400лв
bat_ton4o, докато колата не е влязла в последния месец преди производство можеш да направиш промени по конфигурацията, щом не се касае за генерална промяна като двигател, скоростна кутия или версия (комби - некомби). Отиваш при дилъра, казваш му че искаш да махнеш "екстрата" "друг модел джанти" и той би трябвало да го направи, като пусне към централата промяна на поръчката. Маха другите джанти, изготвяте и подписвате анекс към договора (и цената се коригира съответно) и всичко е ОК. Ако пък се касае за джанти, мисля че би могло да се направят промени даже до последната седмица преди влизането на колата в производство. Да, може да ти се удължи срока на доставка, но сега нещата стават бързо, не е като преди 2-3 години, когато се чакаше по 8 месеца до 1 година.bat_ton4o написа: 27.11.2024, 18:47:11 Не си сменяйте джантите когато поръчвате автомобил-плащате почти още един комплект.
-
bat_ton4o
Произведена е вече,
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
И аз вчера разбрах,че съм пропуснал нещо да поръчам,като съм останал с впечатлението че е включено в пакет климатроник 4 зони и подгрев 4 седалки,ама не е. Било с пакет подгрев на пръскалките за чистачки -за подгрев на волана става въпрос. В понеделник,ще дадат отговор,дали не е късно вече.smoke написа: 28.11.2024, 00:53:10 докато колата не е влязла в последния месец преди производство можеш да направиш промени по конфигурацията, щом не се касае за генерална промяна като двигател, скоростна кутия или версия
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ