Историята на един "препекан" Superb III

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

Sec8200 написа: 18.11.2020, 08:57:33 Гернан хайвей е като German highway
Най-после и аз да го разбера Ко и туй НиещУ - Гернан хайвей. [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] Благодаря ,Тоше!
Dieselgate Team member
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Дълга си е отсечката (задал съм стартиране след Overdrive), мога да меря и в двете посоки - там ще е. На 10 мин от вкъщи е и за бъдещи мерения ще е удобно да я ползвам, за да има еднаква база за сравнения.

Изображение

Ще ходя до Технополис днес да си взема една поставка за телефон с рамо, искам да снимам и видео на оборотомер и скоростомер (преди/след) докато ускорява.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
didoya

Škoda Фен²

Гараж: BMW G20 330xD M-Sport

Мнение от didoya »

Ще мъчиш дизелчето:) Не е за такива подвизи този мотор:) Но пък иначе ако искаш да видиш преди/след ремапа как е - не е лоша идеята.
Запиши си и околната температура как е при замерването, защото при турбо колите и тя оказва влияние.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Драгита, Гернани, да си беше взел един бензин 280, като толкова те сърби... казах ти, плъзнеш ли се по пързалката... спиране няма.
Бееееее.....
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

И не я мъчи кутията (със стартове от място),а и е опасно да спираш на магистралата - за това мери 100-200.Така му задай да мери. То е и без това по-показателно. На 70 даваш пълна газ и докато изпиука устройството.
А по принцип подкрепям мнението на Цецо. Изобщо не е карана и изобщо не е влизано и излизано сумати пъти ,за да ти се износи бравата на вратата. За това не я напъвай повече с ремапи,ами си карай колата,вози си семейството сигурно и комфортно и така... Достатъчно е мощна за безопасност и комфортно пътуване и изпреварване. Йли някой къстъм сейфти ремап,но тогава съвсем няма да го има уау ефекта.Рево ще ти я надънят на над 2 бара.
Последно промяна от bega4kata на 18.11.2020, 11:43:11, променено общо 1 път.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Тия па... я смело давай газ на кочината....нищо няма да и стане от малко раздвижване [smilie=yahoo.gif]
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

@stefan L, не знам дали от този клип точно - аз помня @bega4kata като пускаше от Гернания (сигурно е било някъде около Берлин - не знам и аз точно) ... а кой знае - то това е като градска легенда - не се знае откъде е започнало

@YYakovliev - опасно се движиш в мисленето, хората ти казват къде приключва това (тук има много свидетели на Йехова) - ремапи, втори ремапи, после нови коли, пак ремапи, джанти, манти - почне ли да те сърби няма да има начесване. Така, че помисли [smilie=sarcastic.gif]

Един съвет (безплатен щото ме кефиш) - не питай в този форум за мерене на коли, за ремапи и драгове. Няма два отговора - 90% ще те хлъзнат, че даже ще те засилят lol в България не се пита какво ще ядеш и къде ще седнеш, може да се добави и в Шкода Форума не се пита за ремапи lol

Иначе там е тествано многократно. Става и за кафе срещи и после за мерене на пишки на кой е по-голяма.

Втори съвет (пак безплатен щото ме кефиш) - избирай си правилно с кой ходиш там, трябва да е кеф и да няма после типичните рейсърски тъпотии - тирове, бинокли, па да се тръгва от 40, пак от 60, па до не знам си какво. Това трябва да е кеф.

Трети съвет (пак безплатен :) ) - приеми, че дизела върви и е идеален за магистрално каране. За гоненки не е правен. Ще искаш 280ка бензин след това.

Със здраве - иди си го замери да си го знаеш, ако искаш си го ремапни и пак си го замери той си е твой.

Не съм го карал 190ката, но отсега предполагам, че е супер круизер и върви доволно за семейна кола. Кефът от тези дизели е в ниските да си круизваш тихичко, евтинко, да си изпревариш без напрягане. А да и нямат нужда от нещо да ти бръмчи като на безнините - то си бръмчи, даже добре като е под натоварване и изпреварваш. (ако повтаряш замерването пиши на лично - аз може да дойда да видя дали искам 190ка в Супърб след моята Окташа)

Последен съвет (ей го на пак безплатен!) - вече споменахме, но направи един опознавателен тур на трасето. Сложи си и Waze за второ мнение.

Поздрави!
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

За какви залитания само му говорите...
Това е дизел. Друго, освен един софтуер и да иска няма какво да прави [smilie=pardon.gif]
Пуска да мери 100-160, 100-180, 100-200.
Прави два ръна.
След флаша пак и това е...
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Има, има => дюзи, турбо, разпръсквачи помпа с други елементи и т.н
Ако искаш да си играеш, има как. Друг е въпроса дали си заслужава :)

На едно Поло с 1.9 бома дюза, с друго турбо, разпръсквачи от камион МАн 500 кс, и други подобрения върви и трещи като бегачка, е и подпушва като го сръчкаш :)
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

kograman написа: 18.11.2020, 12:29:26 На едно Поло с 1.9 бома дюза
Сравнението е неуместно, не съм виждал някой да извършва подобни "извращения" на ЕА288 ;)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Като измери преди и след какво? Ще се оплаче на Рево, че половин конска сила му се губи?

Сам го каза, тая кола не предполага кой знае какво развитие като силов тунинг. Реално има една стъпка на горе и това няма даже и да я приближи до бегачките, просто ще я направи една идея по нервна и отзивчива при настъпване. Толкоз. То самата идея за мерене на нещо такова е странна, поне на мен ми е странна. Мери се като се прави проект и се гонят някакви ясни цели в посока развитие. Тук развитие няма, всичко свършва на следващата крачка, просто малко повече кеф и толкоз.
Бееееее.....
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

Според мен ремап се прави за да се подобри представянето на колата, еластичността, да се премахне тъпчене във високите, да се отключи малко потенциал, който е заключен заради еко или други норми, но не е опасен за ресурса и здравето на автомобила. Ремап на семейно комби, с цел гонки и подобни щуротии, е пари на вятъра. Фабричния софт е направен да отговори на нуждите на 90% от потребителите, а именно да стигат там за където са тръгнали. За останалите 10% (индивидуалисти), които искат да има малко тръпка по време на пътуването има ремап. Не виждам нищо лошо колегата да направи ремап и да има база за сравнение. Тъкмо ще има и тема за размисъл и конкретни данни освен субективното усещане,че колата е станала самолет.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Точно това ми е мисълта - всеки дето е правил проекти ще ви каже, че между това какво показва драгито/диното и това, което дава колата като усещане има огромна разлика.

А при Явор ще се гони усещане. Затова според мен всякакви мерилки са излишни, единственото, което ще му дадат е порция съмнения в усещането. И евнтуална неудоволетвореност от постигнатото, която е предпоставка за последващи.... харчове.
Бееееее.....
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

todor87 написа: 18.11.2020, 12:07:23 Това е дизел. Друго, освен един софтуер и да иска няма какво да прави
а ... аз като кюмюро-ползвач имам какво да добавя [smilie=sarcastic.gif]

аз така я мислех също - Revo 1 и толкова... обаче като знам, че и сега не ми харесват спирачките ще сменя и тях.
а после и вероятно амортесьори и пружини, че е мека като спира. И накрая си викам - абе много пари и не знам дали ще ми хареса резултата
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Аз на бензиновата си кола правих чип, сложих пружини и това е. 30к км карам. Мисълта ми, че не всеки се лъже по дългите филми.
Всяка турбо кола с чип става доста различна, аз бих сложил веднага. Няма смисъл да се мери нищо, ще се усети в карането след като мине еуфорията ))
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Заключено

Обратно към “Superb III”