Октавия 4 / Octavia IV Facelift - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- РАПАН
- Гараж: Skoda Fabia 2, Octavia 4 FL.
bega4kata, носи пантофите.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Калцуни става ли?
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
maiden
Скоро и жена ми ще се похвали с такава 

-
vve
- Гараж: Шкода Октавия Скаут
Моя го взех края на септември 22-ра и след няколко месеца го спряха.Май само Супърб.oggie написа: 04.10.2024, 17:11:41 На фейслифта ще пускат ли Скаут? Вчера видях един такъв преди фейслифта изглеждаше супер яко а уж нямаше такива.
-
vlady_r1
Здравейте колеги,
От две седмици се сдобих с Октавия 4 и имам два въпроса.
Единият е как мога да извадя на таблото температурата на маслото а другият е относно инфотейнмънт Columbus при безжична връзка с Android auto качеството на звука е ужасно и се губи смисъла от озвучението Canton. А когато звука е само през bluetooth звука е с невероятно качество. Имали някаква опция с Android Auto само звука да минава през bluetooth?
Единият е как мога да извадя на таблото температурата на маслото а другият е относно инфотейнмънт Columbus при безжична връзка с Android auto качеството на звука е ужасно и се губи смисъла от озвучението Canton. А когато звука е само през bluetooth звука е с невероятно качество. Имали някаква опция с Android Auto само звука да минава през bluetooth?
-
sickle
Има го, но може и да зависи от нивото. На мен така ми я издадоха. Пробвай цъкни дясната врътка, докато отиде на лявото кръгче и после връткай, докато не се покаже. А за звука, аз си ползвам кабела, и без това от безжичното яко загрява тела и дърпа батерия. Иначе връзката там е чрез Wifi и предполагам затова става така със звука.
-
vlady_r1
Мерси колега. Пробвал съм за температурата по този начин но ми излиза само температура на водата. А през кабел звука пак е същият като безжичния, а и телефона ми не се разбира добре с други кабели освен с неговия. Мерси много за инфото спорен ден. Ако някой друг колега има предложение за други опции да сподели.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
флашка
GUNTER SERVICE

-
anttonev
- Гараж: O4 1.5TSI 7DSG 2023
Аз пък имам само температурата на маслото, но трябваше да конфигурирам първо в мултимедията кое да ми се показва на таблото. Я пусни една снимка какво ти излиза.vlady_r1 написа: 15.10.2024, 06:38:18 Здравейте колеги,
-
Kiko Varna
- Гараж: Градски Транспорт София
Стандартният Business модел с какви фарове излиза от завода, как мога да разбера?
На морето колите са най-бързи!
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Със стандартните (нематрични) LED-фарове, с рефлектори.
В ценовата листа има подробно описание на стандартното оборудване на всяко едно ниво. Също така можеш да си конфигурираш кола в конфигуратора, а на последната страница в конфигуратора има линк "Стандартно оборудване" с подробен списък на включеното стандартно оборудване. Още на картинките в първата страница на конфигуратора се вижда, че с матрични фарове стандартно са само Octavia Edition и Octavia RS.
---
Hint: Стандартните (нематрични) фарове според мен са добър вариант, тъй като не отрязват толкова рязко светлината като матричните (така че да виждаш само до коленете на пешеходците) и позволяват ръчна настройка на височината им чрез настройка в мултимедията. За разлика от тях матричните не позволяват ръчна корекция на височината. Промяна на височината на матрични може да се прави само в сервиз чрез съответна процедура.
Последно промяна от smoke на 23.10.2024, 12:41:20, променено общо 1 път.
-
Kiko Varna
- Гараж: Градски Транспорт София
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Стандартните са добър вариант, но нямат нищо общо със матричните. Матричните няма нужда да се регулират ръчно това става напълно автоматично. Ако кола ще се ползва често нощно време извън града матричните са по-добрия избор.smoke написа: 23.10.2024, 12:29:22 Hint: Стандартните (нематрични) фарове според мен са добър вариант, тъй като не отрязват толкова рязко светлината като матричните (така че да виждаш само до коленете на пешеходците) и позволяват ръчна настройка на височината им чрез настройка в мултимедията. За разлика от тях матричните не позволяват ръчна корекция на височината. Промяна на височината на матрични може да се прави само в сервиз чрез съответна процедура.
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Малко извън темата, но може би тук е подходящото място. В копачек от вчера има супер промо на светещи ОЕМ лайстни за предните прагове на Октавия намалени с близо 80 % (около 80 лв им е цената след отстъпката) и намалението е реално гледайки цената по оем номер в ЕТ. Така че ако някой търси, сега е момента:

https://www.kopacek.com/skoda/octavia-i ... -backlight

https://www.kopacek.com/skoda/octavia-i ... -backlight
- РАПАН
- Гараж: Skoda Fabia 2, Octavia 4 FL.