Така е, всичко е разтворила, даже и пистовия ремък, беше някак тръгнал да се разпада, може би от комбинацията от високата температура и обилното поливане с топла нафта, търкаш с пръсти и едно мазно черно полепва по пръстите, това след почистването с клийнъра.zloQQ написа: 25.10.2022, 14:03:21 При теб, нафтата е разтворила всичката мизерия, която се е събирала и с малко Меглио, би трябвало да лъщи чууудно
Попитай майстора?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Попитай майстора?
Günter Stg 1
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Попитай майстора?
Дизелов двигател не се бои от вода. Хубаво е да го подгрееш,и после химията. Чакаш малко,и с водата.
-
AUTOCOMPLEX RS
- Гараж: Сервизът се намира на бул. Европа 130 и Анри Нестле.
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Здравейте но е го загрявай много да не стане беля .
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Попитай майстора?
Ей с това нещо се почисти супер:
https://praktiker.bg/bg/Smazki/OBEZMASL ... N/p/445089
Обаче си трябваше маалко разглабяне и оливане отвсякъде, не само отгоре и отчасти отстрани.
И после с лека струя вода с градинската пръскалка:
https://praktiker.bg/bg/R%C3%A0chni-pr% ... 5/p/468924
И стана работата.
ПС: Отдолу двигателя имаше някакво киче дето и то се напоило яко.
https://praktiker.bg/bg/Smazki/OBEZMASL ... N/p/445089
Обаче си трябваше маалко разглабяне и оливане отвсякъде, не само отгоре и отчасти отстрани.
И после с лека струя вода с градинската пръскалка:
https://praktiker.bg/bg/R%C3%A0chni-pr% ... 5/p/468924
И стана работата.
ПС: Отдолу двигателя имаше някакво киче дето и то се напоило яко.
Günter Stg 1
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Попитай майстора?
Това няма как да стане ново,все ше смърди на нафта.
- MHlebarov
- Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018
Попитай майстора?
Да питам чичо майстора:
предпазната пластина при предните спирачки 340 и 312mm една и съща ли е?
*superb 2018
предпазната пластина при предните спирачки 340 и 312mm една и съща ли е?
*superb 2018
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Не разбира се ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Nikolay Georgiev
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M, Roomster 1.6 TDI (90+)
Попитай майстора?
Здравейте, не открих препоръки по въпроса, който ми се врти в главата, и затова ще попитам тук.
Какви амортесьори да сложа на O3FL, лифтбек, 2.0ТДИ, предно, ръчна с.к., 150кс.
Вече излезе от гаранция, а и усещам, че на някои неравности е като лодка по вълните![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
На 105К е вече и се замислям дали не им е време...
Отделно ми попадна комплект пружини от дизелова РСка, и ги прибрах в гаража...
Та се чудя дали само да сменя амортесьорите, или и пружините. А ако реша да изкарам с настоящите и зимата, ако си купя и прибера новите (какви???) в мазето, дали ще им стане нещо за 5 месеца до пролетта...![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Всеки съвет би ми бил от полза.
Какви амортесьори да сложа на O3FL, лифтбек, 2.0ТДИ, предно, ръчна с.к., 150кс.
Вече излезе от гаранция, а и усещам, че на някои неравности е като лодка по вълните
На 105К е вече и се замислям дали не им е време...
Отделно ми попадна комплект пружини от дизелова РСка, и ги прибрах в гаража...
Та се чудя дали само да сменя амортесьорите, или и пружините. А ако реша да изкарам с настоящите и зимата, ако си купя и прибера новите (какви???) в мазето, дали ще им стане нещо за 5 месеца до пролетта...
Всеки съвет би ми бил от полза.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Попитай майстора?
Майстори, имам едно питане. Но малко история, преди въпроса. От известно време, преди да проведа експеримента "Писта Дракон с Фабия Комби", при каране в доста тесен оборотен диапазон, колата губи мощност. Поне аз така го усещам. Пример- магистрала Люлин качването след първия тунел към Перник, при 80-90 км/ч, педала до долу, колата първо поема да набира, но при около 2700-2900 оборота все едно спира да ускорява. Но не съм го усещал само там. При сходни ситуации, на 5-та, на 4-та, от ниски обороти, до малко преди 3000. Ако съм на по ниска предавка и по бързо ускоря до над 3000, усещането е като съвсем леко разклащане, придърпване, почти не се усеща, ако не го очакваш и после подминава и си продължава да ускорява. А си спомням, че не правеше така
Та въпроса е, какво може да е довело до това поведение?
Гледах налягането на турбото с Torque, но не мога да преценя дали е ОК, защото не съм го гледал преди тази ситуация, надува до около 1.1 при ускорение и после спада плавно. Но си мисля, че преди вдигаше повече, ама може и да ми се е искало само
С един приятел говорих, той ми обясни, че може байпасния клапан на топлата страна да не затваря плътно, и при ниски обороти да губи част от потока изгорели газове. Изкривявал се от температура някаква "паричка"/пластинка и не затваряла плътно клапана. След като стигне до момента, в който така или иначе отваря и всичко си е наред. Гледахме я с някаква програма за диагностика и той видя, че показателите на ламбда сондата са като за прекалено богата смес и може би тя реже горивото и от там да се получава подобен ефект, загуба на мощност. Нямаше записани грешки, но решихме да нулираме всички адаптации на всички сензори в колата и на прибиране от село, колата си вървеше, както преди проблема. Пробвах я на няколко баира, за сега всичко си е наред.
Понеже знам, че на около моя пробег Фабия 3 1.2 ТСИ често има проблем с тази сонда, какви други евентуални симптоми мога да очаквам, ако проблема е от нея? Как се държи колата, като и се скапе сондата?
Сега само си питам, ако пак се появи ще ида до D-Bros, май само те знаят какви са параметрите на софтуера на REVO, щото моя приятел каза, че без да има изискваните данни, няма как да сравним с настоящите. Което е логично.
Та въпроса е, какво може да е довело до това поведение?
Гледах налягането на турбото с Torque, но не мога да преценя дали е ОК, защото не съм го гледал преди тази ситуация, надува до около 1.1 при ускорение и после спада плавно. Но си мисля, че преди вдигаше повече, ама може и да ми се е искало само
С един приятел говорих, той ми обясни, че може байпасния клапан на топлата страна да не затваря плътно, и при ниски обороти да губи част от потока изгорели газове. Изкривявал се от температура някаква "паричка"/пластинка и не затваряла плътно клапана. След като стигне до момента, в който така или иначе отваря и всичко си е наред. Гледахме я с някаква програма за диагностика и той видя, че показателите на ламбда сондата са като за прекалено богата смес и може би тя реже горивото и от там да се получава подобен ефект, загуба на мощност. Нямаше записани грешки, но решихме да нулираме всички адаптации на всички сензори в колата и на прибиране от село, колата си вървеше, както преди проблема. Пробвах я на няколко баира, за сега всичко си е наред.
Понеже знам, че на около моя пробег Фабия 3 1.2 ТСИ често има проблем с тази сонда, какви други евентуални симптоми мога да очаквам, ако проблема е от нея? Как се държи колата, като и се скапе сондата?
Сега само си питам, ако пак се появи ще ида до D-Bros, май само те знаят какви са параметрите на софтуера на REVO, щото моя приятел каза, че без да има изискваните данни, няма как да сравним с настоящите. Което е логично.
-
Audirulzz
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Сондите на тия коли се водят консуматив и е хубаво да се сменят на 100к км.
Изчакай я малко,да видиш дали прави магарий и ги сменяй
Изчакай я малко,да видиш дали прави магарий и ги сменяй
- Taratajki
Попитай майстора?
То това ми е и питането, какви магарии да очаквам от сондата? Това което съм описал част от симптоматиката ли е? Иначе нямам проблем да ги сменя.
-
Audirulzz
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Бурка смесите и оттам може да забива.
@todor87,
Може да внесе повече яснота,че ги чува повече нещата от мен![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
@todor87,
Може да внесе повече яснота,че ги чува повече нещата от мен
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Попитай майстора?
Нормално се държи за малолитражка...я климатика си пуска я нещо друго...
Сондата...богата била
, ми нормално нали е с чЕп, не я пипайте колата ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Сондата...богата била
- Taratajki
Попитай майстора?
Аз няма да "я пипам" без да съм си изяснил нещата
С'а на тебе ако ти избегат 20- 30 коня, няма и да усетиш, ма при мене и 10 да идат да пасат и се усеща
-
AUTOCOMPLEX RS
- Гараж: Сервизът се намира на бул. Европа 130 и Анри Нестле.
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Здрасти каяба,зякс ,билщейн ,