Октавия 4 / Octavia IV Facelift - общо обсъждане на модела

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

kolyo b8 написа: 15.07.2024, 08:09:53 В менюто на медията би трябвало да имаш раздел какво да показва между оборотомера и километража.
CAR->Setup->Арматурното табло-> Многофункционален индикатор
При мен в това меню няма раздел "Многофункционален индикатор".

В това меню при мен има само следното:
- Арматурно табло
= Съвети за икономия на гориво (включено / изключено)
= Нулиране параметри на движение "От старт"
= Нулиране параметри на движение "Продължителност"

Въпросът е доста маловажен, затова няма нужда да се хабят повече усилия - най-вероятно, както са казали в интернет, има разлика във функционалностите на таблото при MY2022 и MY2023+. Което е странно, тъй като какво да се показва на екрана е въпрос на софтуера, който би трябвало да е максимално унифициран (т.е. да не зависи от хардуерната версия на дигиталното табло).
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Мнение от oggie »

kolyo b8 написа: 10.07.2024, 19:30:02 Може да го проверите през медията.
CAR->Settings ->Огледала и чистачки ->Спускане със задна предавка
Изображение
Явно моята няма такава екстра
Изображение
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Мнение от oggie »

smoke написа: 15.07.2024, 00:20:33 Вашите коли MY2023+ ли са? Ако да, тогава явно е вярно това за разликата между MY2022 и MY2023+.
2022 е произведена моята
Изображение
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

oggie написа: 18.07.2024, 23:15:23 2022 е произведена моята
До края на м.юли произвеждат моделния номер на текущата година. След това през м.август следва годишна ваканция и след това започват да произвеждат моделния номер на следващата година. Ако твоята е произведена след август 2022, тогава е MY2023.

Може пък да се окаже, че има значение и от това дали има фабрична навигация. Доколкото разбрах, ти имаш фабрична навигация. Най-малкото затова трябва да имаш начин да сменяш изгледа в средата на дигиталното табло (за да можеш да визуализираш навигацията там). А аз нямам фабрична навигация и затова няма нужда да имам смяна на изгледа в централната част. Може това да е причината.
lpetrovv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG

Мнение от lpetrovv »

Аз също нямам фабрична навигация (искат ми 900лв), но имам избор, както на гифа горе.
Аватар
andreev

Škoda Racer

Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3

Мнение от andreev »

Аз съм с навигация и не мога да го сменям така
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Мнение от oggie »

smoke написа: 18.07.2024, 23:36:41
oggie написа: 18.07.2024, 23:15:23 2022 е произведена моята
До края на м.юли произвеждат моделния номер на текущата година. След това през м.август следва годишна ваканция и след това започват да произвеждат моделния номер на следващата година. Ако твоята е произведена след август 2022, тогава е MY2023.

Може пък да се окаже, че има значение и от това дали има фабрична навигация. Доколкото разбрах, ти имаш фабрична навигация. Най-малкото затова трябва да имаш начин да сменяш изгледа в средата на дигиталното табло (за да можеш да визуализираш навигацията там). А аз нямам фабрична навигация и затова няма нужда да имам смяна на изгледа в централната част. Може това да е причината.
Нямам идея кога точно е произведена но е 2022 сигурно втората половина на годината. Нямам фабрична навигация. То не е някаква велика информация. Това е
Изображение

Изображение
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

oggie написа: 18.07.2024, 23:51:19 То не е някаква велика информация.
Да, така е.
Просто повдигнах въпроса, понеже ми беше любопитно откъде и как се появява този изглед, който го бях виждал и в снимки в briskoda.

П.П. И аз държа показани на таблото тези показания - оставащ пробег и температурите :)
При мен температурите показват и температура на маслото на скоростната кутия. Предполагам, че понеже съм с RS.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

При мен на Кодиак в средата избирам какво да показва с левия долен бутон от дясната страна на волана.
При вас какво прави този бутон?
И мога да сложа общо взето каквото си искам - фабричната навигация, указания (включително от Waze), данни за асистенти, за шофирането, телефон и т.н.
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Мнение от oggie »

Има някаква промоция на навигацията.
Изображение
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Мнение от atanashh »

При мен имаше опция да се инсталира пробно за месец и не ми хареса. Някой ако ще я купува ако може първо да я пробва...
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

smoke написа: 19.07.2024, 00:00:02 температура на маслото на скоростната кутия
Наредени са и трите или е още един изглед само за кутията ?
Иначе в Леон също с десния "scroll" сменям изгледа в средата - знаци, навигация, данни за пътуване (от старт, продължително, от зареждане), оставащ пеобег
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

istoyanov написа: 22.07.2024, 08:09:16 Наредени са и трите или е още един изглед само за кутията ?
В изгледа за температури се показват и трите заедно (при мен изгледът е като в снимката долу, снимката не е от моята кола):

Изображение

Оказва се, че температурата на маслото на скоростната кутия се показва не само при RS, а и при дуги модификации на О4, но не намерих информация при кои се показва и при кои не. Възможно е температурата на маслото на скоростната кутия да се показва само при "мокрите" DSG, но това е чиста спекулация от моя страна.
vasil_panteleev

Шкода Новак

Мнение от vasil_panteleev »

Здравейте, приятели. След дългогодишна кървава битка с Ауди А4 .. ми дойде до гуша и обмислям да мина на новата Октавия. Спрял съм се на следния двигател - 1,5 TSI, 150 к.c., m-HEV и изпълнение Селекшън. Четох напред назад темите из форума за модела, както и за проблемите. Бих искал да чуя последен ъпдейт по темата - как се държи този двигател, това изпълнение достатъчно ли е и потенциално разни съвети по темата с автомобила, както и за лизинга. Например как е най-добре да си наконфигурираш лизинг и т.н. Благодаря !
sickle

Шкода Новак

Мнение от sickle »

Аз бях с такава доскоро и съм доволен. Отначало е странно с това постоянно гасене на двигателя в движение, но се свиква. Нисък разход и набира яко по инерция. Фейслифта идва с evo2, което е усъвършенстван вариант. Странното е, че няма да има щека за масло, но знам, че не е новост в автомобилния свят. Вече за финансирането по-добре нова тема, защото нюансите са много. Аз лично избрах лизинг в ЕТ поради фиксираната лихва, възможността за връщане или прехвърляне при същите условия. Също така съм доволен от каското в Алианц. Лошото е, че забравяш за някои държави от рода на Македония и Албания, защото там каското не важи и лизинга ги забранява. Ако стане нещо с колата ще си плащаш само вноските....
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”