Имате ли проблеми с Октавия 4 ?

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Best

Шкода Новак

Мнение от Best »

albertf, Не. Нямам много свободно време за сега, за да мина през сервиза на Шкода и да попитам от какво може да е това и да я видят.
Best

Шкода Новак

Мнение от Best »

albertf, Ако случайно разбереш от какво е или имаш някакво развитие по темата също пиши.
asenpopov

Шкода Новак

Гараж: Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от asenpopov »

bratchet написа: 06.05.2023, 11:08:50 Правиха някакъв ъпдейт в Плевен. Ще видя сега как ще е.
Как е след ъпдейта? Проявяват ли се пак същите грешнки? В събота ходих в ЕТ Дръжба защото в последно време почти при всяко качване в колата почва да прави добре познатите проблеми. Момчето отбеляза всичко изплакано от мен. Във вторник се чухме, каза че при теста който са правили всичко си е излязло, за разлика то ЕТ Надежда предният пък, където нищо не беше излязло като проблем въпреки, че при мен колата си правеше бъзици. Закърпиха положението. Сряда потеглям към Пловдив и с паленето почна пак същият цирк, добре че по пътя с упоритост и 20 рестарта тръгна иначе 4 човека щяхме да се посварим в колата като не мога грам да контролирам охлаждането.
Не знам какво да правя вече... момчето от Дръжба спомена за смяна на медията като я оставях, но като я взех уж всичко беше оправено и "успокоението" беше, че цялата ВАГ група имала проблем с медията и докато не излезе ъпдейт ще е така...
bratchet

Шкода Новак

Мнение от bratchet »

asenpopov написа: 25.05.2023, 14:32:46 Как е след ъпдейта?
За сега няма проблем...
Аватар
albertf

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia IV, 1.5 TSI

Мнение от albertf »

Здравейте, собственик съм на О4 1.5 TSI с ръчна скоростна кутия. Колата е на 2к км и вече може би за 4-5 път ми прави проблем включването на 1-ва скорост от напълно спрял автомобил на светофар. При опит за включване на 1-ва скорост от неутрална, лостът тръгва в правилната посока, но малко преди да включи на 1-ва скорост - спира и не иска напред повече, може само да се върне назад към неутрална. Пак опит за 1-ва и пак не иска и така 3-4 пъти, докато накрая включи на 1-ва и потегля. Дали на някой му се е случвало и какъв може да е проблемът?
Това, което ми прави силно впечатление е, че когато Start-stop системата работи и съответно е загасила автомобила на светофар, когато се натисне съединителя и включването на 1-ва скорост е съвсем лесно, като по мед. Но когато системата е ръчно изключена, се забелязва този проблем, рядко но все пак се проявява по някога... [smilie=search.gif]
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

Не знам на Октавия 4 дали е още със жила или е някакъв друг, но най-вероятно механизмът за превключване се нуждае от настройка.
maiden

Škoda Фен²

Мнение от maiden »

asenpopov написа: 25.05.2023, 14:32:46 "успокоението" беше, че цялата ВАГ група имала проблем с медията и докато не излезе ъпдейт ще е така...
За медията и за предният радар е напълно вярно.
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

albertf написа: 29.05.2023, 15:10:31 Това, което ми прави силно впечатление е, че когато Start-stop системата работи и съответно е загасила автомобила на светофар, когато се натисне съединителя и включването на 1-ва скорост е съвсем лесно, като по мед. Но когато системата е ръчно изключена, се забелязва този проблем, рядко но все пак се проявява по някога..
Аз винаги карам с изключен старт-стоп и нямам никакви проблеми при включване на първа.
asenpopov

Шкода Новак

Мнение от asenpopov »

maiden написа: 31.05.2023, 20:29:25
asenpopov написа: 25.05.2023, 14:32:46 "успокоението" беше, че цялата ВАГ група имала проблем с медията и докато не излезе ъпдейт ще е така...
За медията и за предният радар е напълно вярно.
Някой има ли идея къде може да се проверява какви са последните налични ъпдейти, за да не се налага да звъня или да ходя до ЕТ периодично? До момента са минавали някакви "Over-the-air" ъпдейти, но според мен са нещо дребно, имам предвид за ъпдейти, които само в ЕТ могат да направят. Приемчика в Дружба ми каза, че имали практика всеки автомобил, който влиза в сервиза да го осъвременяват с подледни версии.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ами така е да. Като ходиш в сервиза, ако има нещо важно то си излиза на стенда и се качва.

Друг е въпроса, че не всичко има смисъл. А историята познава случаи и когато ъпдейта вреди.

Карай си колата и не мисли за глупости ако си работи.
Бееееее.....
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

asenpopov, "over-the-air" се инсталират само актуализациите на софтуера на медията. Всички останали актуализации - на софтуерите на двигател, скоростна кутия, фарове и каквото се сетиш друго - не се инсталират автоматично, а могат да се инсталират само чрез специализиран хардуер и софтуер (т.е. в сервиз).
asenpopov

Шкода Новак

Мнение от asenpopov »

Цецо75 написа: 01.06.2023, 14:32:41 Ами така е да. Като ходиш в сервиза, ако има нещо важно то си излиза на стенда и се качва.

Друг е въпроса, че не всичко има смисъл. А историята познава случаи и когато ъпдейта вреди.

Карай си колата и не мисли за глупости ако си работи.
Проблема, е че медията доста често отказва, а покрай нея и някоя и друга функция или асистанс.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Не си първия, май доста народ реве от новите медии в О4. Отивай в сервиза и ги почвай.
Бееееее.....
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

Да знам, че ако ги почна ще има резултат и проблемът ще се реши, да съм ги захапал отдавна... Положението е трагично. Не знам кой ги пише тия софтуери, но за 3 години откакто излезе О4 не могат да накарат медията да работи нормално. Само за последните 2 месеца дойдоха 3 ъпдейта и нищо. При палене се стартира, после гасне, отново се стартира....
P.s. преди 5 мин. дойде поредната актуализация [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

Драгомир написа: 01.06.2023, 18:45:53 Положението е трагично
Същите думи използва един приятел, който е имал вземане даване с VW разработчици.

Е, радвай се че идва нещо. На мен откакто ми изтече "Инфотейнмънт Онлайн" (1г след активиране) - нищо не е идвало по въздух, нищо че имам активно "отдалечен достъп". Може пък и съвпадение да е, но освен "Приемане на настройки" (х2) нищо друго не се е случвало.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”