Историята на един "прероден" Superb III Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Нц, маслото го източват нагоре
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Малко са за бой. Принципно са задължени да ти дадът чеклист с проверените неща. И при мен не винаги са давали...
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Според мен не го сменят,само го фактурират
Последно промяна от Audirulzz на 08.04.2023, 10:35:32, променено общо 1 път.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Измих колата вчера сутринта и я оставих в Трансексперт за смяна на масло Халдекс и масло DSG на 31 000 км. Понеже съм с чисто новия Халдекс 6 и все още няма ремонтен комплект (болтове и уплътнения) за тази версия, пробвахме да видим дали този за Халдекс 5 ще върши работа и ще стане. Само уплътненията (пръстените) стават, болтовете не. В крайна сметка си останах със старите засега, тъй като бяха като чисто нови и нямаше нужда се сменят. Маслото на Халдекса също беше бистро за тези километри, а цедката не беше особено замърсена, в предвид и по-динамичното каране. Единствено се наблюдаваше окис по корпуса на помпата.

И вече всичко перфектно изчистено.

Въздушен филтър на около 5 000 км (каран в изключително чиста среда очевидно...), продухан в последствие с компресор в сервиза. После си го изпрах у нас с комплекта за почистване, който купих на Racingline.

За първи път обслужвам DSG кутия, не знаех че е толкоз жадна (7 литра масло). Отделно филтъра за маслото й, при 4х4 е на неудобно място и за да се достигне до него трябва да се свалят акумулатор, интейк (може и още нещо, не помня).

Колата е готова за път, днес тръгваме към Стара Загора за няколко дена покрай празниците. Планът ми е да карам много тези дни в региона, може да мина и към Бургас някоя сутрин за кафе, ако са останали бавняри там.

И вече всичко перфектно изчистено.

Въздушен филтър на около 5 000 км (каран в изключително чиста среда очевидно...), продухан в последствие с компресор в сервиза. После си го изпрах у нас с комплекта за почистване, който купих на Racingline.

За първи път обслужвам DSG кутия, не знаех че е толкоз жадна (7 литра масло). Отделно филтъра за маслото й, при 4х4 е на неудобно място и за да се достигне до него трябва да се свалят акумулатор, интейк (може и още нещо, не помня).

Колата е готова за път, днес тръгваме към Стара Загора за няколко дена покрай празниците. Планът ми е да карам много тези дни в региона, може да мина и към Бургас някоя сутрин за кафе, ако са останали бавняри там.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Отново
за старанието! Аз съм в Нова Загора от днес след обяд за около седмица, като в работните дни се водя на работа, но все пак може да измислим някое кафе 
за старанието! Аз съм в Нова Загора от днес след обяд за около седмица, като в работните дни се водя на работа, но все пак може да измислим някое кафе - Никола Иванов
- Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG - Обратна връзка:
Грехота е да не се срещнем. Звънкайте - аз като цяло съм свободен.
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Че е неудобно, неудобно е , но се достига и без да се свалят тия неща. Всичко обаче става в масло по моста и прочие. Иска после миене.YYakovliev написа: 12.04.2023, 09:23:24 неудобно място и за да се достигне до него трябва да се свалят акумулатор, интейк (може и още нещо, не помня).
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Да, трябва да се сложат кърпи и парцали, иначе настава страшна мизерия, като извадиш филтъра...
- YYakovliev
Да доуточня само, че заради 2-та GPF-а отдолу на генерацията, филтърът на DSG-то при мен може да се достъпи само отгоре, както е показано на снимките. За коли без GPF ставало и отдолу.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Тука съмYYakovliev написа: 12.04.2023, 09:23:24 може да мина и към Бургас някоя сутрин за кафе, ако са останали бавняри там.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- YYakovliev
Бях писал, че кутията вече е ОК след последната корекция и няма повече неща за оправяне, но по време на празничното каране изскочи още нещо... Смешното в случая е, че до сега не съм го видял, защото за първи път качвам семейството на дълго пътуване и карам по-лежерно (след последните корекции). Когато съм сам, стилът ми е доста по-агресивен и няма понятие като междинна газ, съответно всички неща, които чистехме до сега с TVS се въртяха около този начин на шофиране.
Новооткритият проблем се наблюдава и на "D" и на "S". Когато карам на 7-ма предавка и съм на междинна газ (20-30%) и чакам някоя кола да се прибере пред мен от лява лента, за да го изпреваря, след подаване на допълнителна газ, но не до долу, когато сменя на 3-та или 4-та (където проблемите бяха изчистени и колата тръгва бързо и без проблеми), ами до около 70% газ - колата дауншифтва до 6-та или до 5-та, но го прави доста грубо, с елементи на ритане. Като цяло се получава неприятно усещане от работата на кутията, която във всички останали ситуации работи мазно.
Като спре да вали отново ще излизам да им снимам клип на холандците, на какви обороти и с каква междинна газ го прави и се е видяло, че пак ще им пиша. Вече ептен сме влезли в методиката проба-грешка с оправянето на тая кутия, ама други проверени алтернативи за софт, все още няма на хоризонта за моята кола, та няма как, отново ще има занимавка и едни пари за бензин. Вчера говорих с Тодор, защо кутия на толкоз години и уж вече избаран софт за нея прави толкова дефекти - има няколко теории, които звучат доста логично, но засега ще ги спестя. Има и варианта, в който му оставям колата и той да налее нещо негово за DSG-то, което си мисля, че ще работи доста по-адекватно, но нека първо видя какво ще отговорят като им пиша.
Иначе доста покарах тези дни, като изключим горното нещо, колата се усеща чудесно и добре я разтрих.
Новооткритият проблем се наблюдава и на "D" и на "S". Когато карам на 7-ма предавка и съм на междинна газ (20-30%) и чакам някоя кола да се прибере пред мен от лява лента, за да го изпреваря, след подаване на допълнителна газ, но не до долу, когато сменя на 3-та или 4-та (където проблемите бяха изчистени и колата тръгва бързо и без проблеми), ами до около 70% газ - колата дауншифтва до 6-та или до 5-та, но го прави доста грубо, с елементи на ритане. Като цяло се получава неприятно усещане от работата на кутията, която във всички останали ситуации работи мазно.
Като спре да вали отново ще излизам да им снимам клип на холандците, на какви обороти и с каква междинна газ го прави и се е видяло, че пак ще им пиша. Вече ептен сме влезли в методиката проба-грешка с оправянето на тая кутия, ама други проверени алтернативи за софт, все още няма на хоризонта за моята кола, та няма как, отново ще има занимавка и едни пари за бензин. Вчера говорих с Тодор, защо кутия на толкоз години и уж вече избаран софт за нея прави толкова дефекти - има няколко теории, които звучат доста логично, но засега ще ги спестя. Има и варианта, в който му оставям колата и той да налее нещо негово за DSG-то, което си мисля, че ще работи доста по-адекватно, но нека първо видя какво ще отговорят като им пиша.
Иначе доста покарах тези дни, като изключим горното нещо, колата се усеща чудесно и добре я разтрих.
- YYakovliev
Днес излязох да възпроизведа и снимам гореописания проблем. Еми след 115 км опити по магистралата, не успях. При същите условия и дауншифтване, колата си сменяше адекватно.
Единственото нещо, което ми идва на ум е кутията да е правила / направила някакви адаптации по време на празничните пътувания, заради различния стил на каране и сега да е ОК. Спирам да го мисля на този етап, ако се прояви пак някога, ще го гоня.
Единственото нещо, което ми идва на ум е кутията да е правила / направила някакви адаптации по време на празничните пътувания, заради различния стил на каране и сега да е ОК. Спирам да го мисля на този етап, ако се прояви пак някога, ще го гоня.