Автосервизи - мнения, отзиви, казуси

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @zloQQ -
zloQQ написа: 05.09.2021, 23:35:39 в какво се превръщат хората лека полека. Само кинтите са в полезрението!
Което си има елементарно обяснение.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

tuningmania написа: 06.09.2021, 00:23:21 Което си има елементарно обяснение.
Миро, до колкото видях, става дума за познати хора! Поне с приятелите си, човек би трябвало да остане...приятел. Поне аз, държа на моите. Да, всеки бачка за кинти, ама все пак...не всичко е пари
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

peyopetrishki написа: 05.09.2021, 17:39:47 Чакам си хардкопията
Ще почакаш :)
Хартиените са най лесно манипулируеми. Знаеш, че всичко може да се редактира и после разпечати.
На моя VW си излезна историята, от-до в електронната им система, а той е 2005г, благодаря на колегата дето тогава ми я извади.
Günter Stg 1
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Там където има кинти, няма приятели…
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

peyopetrishki написа: 05.09.2021, 17:39:47 Пращам на @skodko (на когото много благодаря!) вина на колата, проверява той в Елза и последният запис за автомобила е 2018-та година на 64000км. Колата е регистрирана април месец 2017-та. Аз я купувам 2021-та на 127000км. Идилия. Пак телефонни разговори, мрънка ми се по телефона, а обяснението е следното: имало оторизирани сервизи в Германия, които още работели на хартия и давали хард копия във ВФ на извършените ремонти, а някой някога ги вкарвал в системата, при мен затова ги нямало, но още вторник ще поискат хард копията. Истина ли е това, нямам представа.
Пейо, брате, ти си уникален пич. Драмата е абонирана за теб. Или по-скоро ти за нея.
Познати ти били, роднини или незнам си какво... какво толкова сложно има да си провериш вина преди покупка и да си спестиш една камара простотии после?
5 минути работа свършена овреме, спестяват дни и седмици тъпотии и ходене по мъките след това.

И какво толкова им треперите на тия коли - сменяйте там каквото има за смяна и давайте газ.
Пък като се казва, че са те излъгали/метнали в даден сервиз/представителство, поне кажи кое е, че да се знае. Макар, че аз тук си мисля, че по-скоро става дума за мърлявщина и недоглеждане, отколкото за целенасочена лъжа.
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Хубаво че писа, Сашо, да знам какво да направя другия път [smilie=sarcastic.gif]

В Пловдив представителство е едно, ама за тебе ще го напиша Хаас-60.

Мърлявщиня, недоглеждане, както искаш го наричай. В правото си има термин за такова нещо :)
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

Ти някак си все знаеш какво трябва да се прави, ама все на теб ти се случват такива щуротии...щото не си направил това, което знаеш, че трябва да се прави ;)

И ок - другия път ще си направя карта на представителствата в България по градове, за да знам къде колко са и кои са...
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Всъщност в цялата история няма драма, освен, че трябва да си преосмислиш понятието приятел. Всъщност ползваш "приятелско семейство" подозирам, че не става въпрос за личен приятел, което обяснява ситуацията. Колата е видимо ОК, пии два презкурина и газ.
Бееееее.....
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

Като прочетох историята на Пейо и се сетих за моя история, ама от обратната позиция. Като продавач попаднал на шашав клиент тип Пейо.

2016та си харесвам мотор. БМВ - голям и сравнително скъп. Търговец на скутери и мотори го продаваше - внос от Италия.
Беше точно това, което търсех за това им казах - докарайте го в БМВ (Аутобавария) за инспекция и ако всичко е ОК - купувам го.
Закараха го хората с ремарке и тн. Със Сашо, майстора в Аутобавария се оказа, че се знаем от 10тина години. Провери в системата, огледа мотора, пусна му диагностика и вика "всичко е ОК, няма драми"
Купих мотора, обслужих го според изискванията на производителя, покарах го малко, ама както животът често прави, нещата рязко се промениха. Родиха ми се 2 деца за 2,5 години и още след първото си казах, че спирам с моторите.
Та от 2017та до юни 2021ва моторът седеше в гаража и съм му навъртял нещо от порядъка на 300-500км.
Въпреки, че не го карах всяка година му сменях маслото и филтрите в официалния сервиз. Никой друг нищо не е пипвал по мотора.
Всеки път като ходех там, ги питах - има ли още нещо за смяна или обслужване. Всеки път ми казваха "не...карай си, следващото обслужване е на 60к км" (моторът беше на 45-46к).

От 2018та някъде го бях пуснал да се продава. Нямаше много интерес, за това почнах да свалям цената. От 16к лева накрая вече беше стигнал 11к.
Обаждаха се някакви хора, отказах няколко оферти за смешни пари и така. Вече дори бях решил, че ще си е вечно мой.

Май/юни тази година един пич идва да го гледа с някакъв негов приятел разбирач/консултант.
Въртяха се, гледаха, накрая мъдро заключиха "Няма удари, боята е оригинална и моторът е супер".
Предложих им да го закараме в сервиз по техен избор или в официалния сервиз на БМВ - имат си услуга инспекция преди покупка. Също така им предложих, че ако се установи нещо различно от това, което им казвам (километри, обслужвания и тн), аз ще платя прегледа. Т.е. те нищо не губят.
Пазех си всички фактури с обслужвания - масла, филтри, крушки, диагностики и тн.

Те казаха "не, няма да го гледаме в сервиз, това което виждаме е достатъчно"
Мина 1 седмица - пак ми звъни...да сме се видели. Искал да го покара.
Идва пак, свалям му на 10,500 (от 11к), защото се съгласявам, че гумите са за смяна и не са ОК. Айде и още 100 лева, щото съм пич.
И тоя вика...не аз повече от 10к не мога да дам.
Гледал бил и друг такъв мотор (ама на 80к км) и там щели да му го дадат на 10к. Ама бил бял и не му харесвал. [smilie=punish.gif]
Леко се изнервих, че се пазарим за 400 лева и малко му казах да си ходи, щото това за мен е несериозно.

Мина още 1 седмица. Пише ми във вайбър да ме пита дали има ГО и такива неща. Пращам всичко каквото имам.
Тоя ден бях на кеф и вече ми беше писнало да се занимавам и му казах, че ако го иска за 10к да идва да го взима.
Пак дойде с някакъв авер, пак гледаха и стиснахме ръцете.

Прехвърлихме мотора. Платих му данъка до края на годината. ГОто също.
На тръгване от нотариуса му предложих да го заведа в БМВ да го запозная с майстора там, ако иска да си го обслужва при тях. Отиваме, запознавам го и аре кой от къде е.

След 3 часа ми звъни - Абе вика, от тоя мотор тече масло. Знаеш ли нещо? Даже вика, маслото е над максимума.
Обяснявам, че за 5 години при мен моторът не е капнал или загубил и капка масло. Единственото, за което се сещам е, от дългото стоене (почти 2 години бе беше каран) може да е изсъхнала някоя гарнитура и сега като го е покарал да е избило от там.
Така или иначе беше ясно, че маслото е за смяна и уж тоя щеше да го кара в БМВ следващата седмица, та не си го сложих много на сърце.
Минаха няколко дни и от любопитство му пиша на новия собственик какво е станало - оправили ли са проблема в БМВ...

И тогава почвам да получавам някакви сълзливи съобщения...
Закарал бил мотора не в БМВ а при някакъв "много известен в БМВ средите" майстор в Пловдив.
Онзи му бил казал, че гарнитурата е за смяна, карданът бил прецакан и незнам си какво било за смяна, нещо по АБСа не било като хората, маслото било грешното, моторът бил имал удари и бил пребоядисван и нещото, което ме изуми най-много "Като му видяха износването на незнам си какво, казаха, че няма как този мотор да е на 47к км". Съответно за ремонта му поискали 3500 лева [smilie=fool.gif]
Разбира се, пловдивския майстор му казал и че "Тия в официалния сервиз нищо не разбират"

Та сега някъде има един пич, който си мисли как съм го прецакал, а пък аз си мисля, как някой майстор в Пловдив е много щастлив, че ще изкара едни добри пари от поредната лековерна рибка.
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

За мен драма няма, смисъл има, ама поста ми не е за това. Споделям защото на фона на тая простотия едно подсещане по телефона или наливане на 200гр повече масло звучат смешно [smilie=sarcastic.gif]
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

Справка по ВИН и искане на разпечатка (ако те правят справката) - правят чудеса.
Rally

Шкода Новак

Мнение от Rally »

Момчета, здравейте.
Някакви впечатления от Любомир от село Труд, който доколкото разбрах е титуловано име за марката?
StanR18+

Шкода Новак

Мнение от StanR18+ »

Колега прав си! И аз сега съм тръгнал по сервизи за ремонт на Шкода Октавия 3 и като приключа, ще напиша отзиви за посетените сервизи. Първо впечатление - никаква информация на видно място за цена на услугите, колко струва смяна, ремонт на еди какво си и т.н. Гаранция за ремонта и вложените части? Ако ремонтират едно, а се повреди друго в процеса на работа кой носи отговорност? Сервиза трябва ли да го отстрани безплатно или ти си плащаш? Може би веднага ще ми отговорят във форум - ходи в ЕТ, да ама аз не искам там да ходя, а другите сервизи да работят като тях.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

1поп
StanR18+ написа: 01.02.2025, 15:39:06 Ако ремонтират едно, а се повреди друго в процеса на работа кой носи отговорност?
[smilie=sarcastic.gif] Еми ти ще си платиш бе колега. Те да не би да го направят нарочно хората.
Взел си си стара кола.
Майко мила,не дай боже такива клиенти :)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

StanR18+ написа: 01.02.2025, 15:39:06 а другите сервизи да работят като тях.
Как работят В ЕТ? Тия неща дето ги описа - ценоразпис предварително и другите неща със чупенето на "друго" и отговорността там има ли ги?
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”