Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Колеги, защо не се придържате към темата? Какви са тия лекции г-н Златев?
Според мен и двата мотора са таш@к... Разхода е ок на бензина, но не бих казал, че е нещо свръх понеже 3/4 от конете все още не са папкали
По темата: http://www.dailymail.co.uk/home/event/a ... acker.html
Е как после човек да не отиде и да си вземе Форд??
skodko написа:И като сметнеш бъдещите ремонти по дизела и икономията ти отива в г*за.
Стига с тези бъдещи ремонти. Какво повече се ремонтира на дизела?
Ми примерно, че егра е с 2 кръга- високо и ниско налягане, вариатори на разпр. вал, има датчици следящи компресията на всеки цилиндър при подгревните свещи, като по този начин си регулира впръскването. И като има знам изработката на новите коли след 5-тата година и 150 000 км пробег всичко ще почне да дефектира едно по едно.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Оспамихме темата има нужда от разчистване. То относно новите двигатели дали ще е бензин или дизел май и двата ще изкарат еднакво дълго. Аз по принцип съм скиптично настроен към малките бензинови мотори. Още като излезе ОК3 ходих да карам тестова тук във Варна. Образеца беше 1.4 122к.с ако не се лъжа. Още с излизане от салона на долу по булеварда усетих колата че се движи много по-леко сравнение с моята. В последствие хванахме за Добрич през Аксаково по равния път добре 4-5-6 скорост 60-70км/ч поради ограниченията. В началото на баира бях със скорост 90км/ч на 6 предавка, ограничението свърши и газ. Педала до тенекията, а нищо не се случва. Слагам 5 предавка газ докрай и пак нищо. Слагам 4 предавка газ усеща се че има нещо под капака ама май е умряло, Нямам спомен дали не сложих и трета. ( на този баир с старата ми фабия 1.4 TDI 75к.с хвърчи) . Така баира свърши хващаме равното 4 предавка 100-110 длагам 5-6 двигателя не се чува тръгвам да изпреварвам камион ( на дизелите които карам това се случва на 5) и тук така по навик газ до ламарината да ама нищо 5-4 и нещата започват да се случват. Ето това не ми харесва на малките мотори. Икономични са поради наличието на предавки, но не и много удобни за моя стил и доста извънградско каране. Несъмнено тези коли с DSG ще са по-добър вариант, иначе за едно ходене до София ще имаш мускулна треска на ръката.
Не знам, но на мене много често ми се случва ситуация камион след него нова кола предполагам малолитражка и като тръгне да изпреварва девет дена път с камили.
P.S Нямам търпение да се повозя в форда на Маджо да видя дали е по-различен този Eкобуст сравнение на шкода мотора, в се пак няколко години подред е печели приза двигател на годината.
Много тъпо ревю, тоя ако мисли да реди такива глупости и по Топ геар, явно ще спра да го гледам. Седалките били от източният блок?? Той май никога не е виждал Лада?
Много тъпо ревю, тоя ако мисли да реди такива глупости и по Топ геар, явно ще спра да го гледам. Седалките били от източният блок?? Той май никога не е виждал Лада?
Това е Англииски черен хумор, сърказъм. Имат в предвид под голямото иронично заглавие, че колата е на много високо ниво, въпреки че не е произведене в Германия, просто трябва да се прочете цялата статия И че всеки производител вече трябва да се съобразява с тях
skodko написа:И като сметнеш бъдещите ремонти по дизела и икономията ти отива в г*за.
Стига с тези бъдещи ремонти. Какво повече се ремонтира на дизела?
Ми примерно, че егра е с 2 кръга- високо и ниско налягане, вариатори на разпр. вал, има датчици следящи компресията на всеки цилиндър при подгревните свещи, като по този начин си регулира впръскването. И като има знам изработката на новите коли след 5-тата година и 150 000 км пробег всичко ще почне да дефектира едно по едно.
И всичко това за 0,367л по-малко гориво/100км и 10-12гр CO2! При бензина по-различна ли е ситуацията? Да не се налага след време за смяна на ЕГР или турбо, да се сваля главата?
Ревюто може да е тъпо, но има и доза истина. На мен ми хареса сравнението с дръжките на Хамерикански хладилник. Както казва Златев английска му работа
nzlatev написа:
Това е Англииски черен хумор, сърказъм. Имат в предвид под голямото иронично заглавие, че колата е на много високо ниво, въпреки че не е произведене в Германия, просто трябва да се прочете цялата статия И че всеки производител вече трябва да се съобразява с тях
Ами аз я прочетох цялата и това не променя факта, че е тъпа, половината статия се говори за нещо друго? Какво изобщо научавам от тази статия? Да не си купувам нова кола? Хумор и сарказъм са подходящи за някоя комедия.
nzlatev написа:Това е Англииски черен хумор, сърказъм. Имат в предвид под голямото иронично заглавие, че колата е на много високо ниво... И че всеки производител вече трябва да се съобразява с тях
Именно. Не е толкова ревю, колкото споделяне на положителни впечатления от колата по типично английски начин.
А Top Gear че вече няма да е същото, е ясно. Единственият от бъдещия екип, който си струва да се гледа, е Chris Harris, който обаче изглежда ще се появява само от време на време.
@bega4kataказа: Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Ауууууууу и аз видях подобни Ужаси в нета.
Дано не е вярно.
Подобни гротески дори Циганките от Милотек не са правили
@bega4kataказа: Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.