Имате ли проблеми с Октавия 4 ?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
-
someone87

Качвам снимка от колата.
Из форумите чуждите пишеше че това се сменя. Запазих час в ЕТ и ми дадоха час за след седмица, обикновенно ми дават след 3-4 седмици. Дано не ме вкара в авариен режим и да карам с 40км
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Хахахаха
Пунктоацията е важна като цяло, когато искаш да бъдеш разбран правилно. Едно е снимка на медията, съвсем друго е това, което си писал...
Пунктоацията е важна като цяло, когато искаш да бъдеш разбран правилно. Едно е снимка на медията, съвсем друго е това, което си писал...
-
someone87
А къде се очаква, ако не на инфо на системата се очаква да си видя грешката? Колата през тонколоните да го каже ли?
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Бах, туй е доста добра идея. Светва рошавата ламба и казва: " Имате изгоряла крушка на преден десен габарит". Не да пълнят фейса с въпроси.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- albertf
- Гараж: Skoda Octavia IV, 1.5 TSI
Здравейте колеги, от няколко дни съм собственик на О4 и имам страхотни първи впечатления!
Има само едно нещо, което ме притеснява - среща ли ли сте проблем с трудно влизане на 1-ва скорост (ръчна скоростна кутия), 1.5 TSI, при напълно спрял автомобил. Случи ми се 2-3 пъти за 4-5 дни.![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
Има само едно нещо, което ме притеснява - среща ли ли сте проблем с трудно влизане на 1-ва скорост (ръчна скоростна кутия), 1.5 TSI, при напълно спрял автомобил. Случи ми се 2-3 пъти за 4-5 дни.
- Quasar
- Гараж: Skoda Octavia 4 Edition 1.5 TSI MT
- Обратна връзка:
По въпроса за мултимедията - определено е едното слабо място на октавията. Ежедневно се рестартира малко след запалване на двигателя. Прави го по един до три пъти в рамките на около две минути и не е при всяко запалване, а може би на всяко трето или четвърто за деня. Първоначално забива, десетина секунди по-късно се рестартира, понякога придружено със силно изпукване от тонколоните. Ако маневрирам с включена визуализация на парктроника и забие - извежда ми грешка на парктроника. От време на време ми извежда и грешка на Front Assist, но за кратко и не, когато мултимедията е забила и рестартира. Много рядко се случва и да не зареди профилът с моите настройки. Обмислям дали да не навестя Еуратек, защото цялото нещо е доста дразнещо.
-
Mitko
- Гараж: Оctavia Mk4 1.5 DSG e-tec
Това не е нормално поведение. Моята се е рестартирала 2,3 пъти за 2 години. Два три пъти ми се е налагало и ръчно да я рестартирам. Незареждане на профила също ми се е случвало 4- 5 пъти.
-
asenpopov
- Гараж: Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Втори път я водя в ЕТ Надежда, първият път правиха ъпдейт и ми я издадоха ок, ама вечерта пак същата песен. В събота я карах да и сменят капака на шофьорското огледало, че започна да скърца от ден втори и им показах снимки на всички грешки и пак обясних всичко подробно. Проверили са я, не открили проблем… В неделя сутрин пак същата песен или по-скоро без песен защото и аудиото спира. Днес пак веднъж…. общо взето трябва веднага щом излезе да им я закарам, за кво да ходя на работа като ходенето до ЕТ може да ми се окаже основна работа, за да хванат в крачка.
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
Мога да споделя, че го има и при Г8 със същата кутия и мотор, но само като съвсем нов автомобил и след разработка се поизглажда.albertf написа: 24.04.2023, 09:49:32 среща ли ли сте проблем с трудно влизане на 1-ва скорост (ръчна скоростна кутия), 1.5 TSI, при напълно спрял автомобил
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- albertf
На какви обороти работят вашите О4 1.5 ТSI с ръчни скорости на празен ход при студен и загрял мотор? 
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
На студен 1500 об., на загрял 750 об.
Високите обороти на студен двигател мен много ме дразнят, но са ги вдигнали заради еко изискванията - да може катализатора да загрее по-бързо.
Понякога дори и при загрял двигател (вода и масло), след престой от 15-20 минути, пак вдига оборотите при палене.
Високите обороти на студен двигател мен много ме дразнят, но са ги вдигнали заради еко изискванията - да може катализатора да загрее по-бързо.
Понякога дори и при загрял двигател (вода и масло), след престой от 15-20 минути, пак вдига оборотите при палене.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
1500 об/мин? Бахти пичовете ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- albertf
При мен работи на около 1200 когато я запаля и след около 30сек. спадат до около 600-650, на които работи на свободна предавка постоянно. Не знам дали е нормално за този мотор .... ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)