Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Мнение от skodko »

Добре де, аз пак съм си член на форума, какво е значението за каква кола се купуват, че да ме задължават и с монтажа...
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Тоше това са условията който сме договорили. За монтажа по-принцип няма как да те задължат.
Но както писах и преди не трябва да се злоупотребява. Същата отстъпката която ползваме ползват и 90 процента от сервизите който взимат гуми от тях останалите 10% имат още 2-3% над това.
Да ти имаш и други място от където може да си вземеш, но голяма част от колегите нямат.

Както писах и горе никой не е длъжен да купува гуми от МединаМед. Мисля, че всеки сам може да си направи сметката кое, къде колко струва и как да си изхарчи парите.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

А ако колата е различна от Шкода, но все пак от групата? Все пак има теми и за други мари във форума? Или пак не става, ако VW/Сеат ? Ясно ми е, че има VW клуб, но може да не ги средвам пък [smilie=kiss3.gif]
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

За порден и последен път ще пиша. Ние сме Шкода Форум България. То и перални обсъждаме ама като отида в Техномаркет неми дават отстъпка с клубната карат.
Аватар
Impress_me

Škoda Фен²

Гараж: Ex: Октавия 2.0ТДИ РС 2008
Ex: Октавия 2.0ТДИ ДСГ РС 2016
Ех: Фабия Монте Карло 1.0ТСИ ДСГ 2018
Ех: BMW X1 18d F48 x-drive
Ех: Skoda Fabia mk3 R5 Edition
Ex: MB W213 All-Terrain
Ex: BMW X1 20d F48 x-drive
Current: BMW 530i x-drive G31
Current: Служебно Камри

Мнение от Impress_me »

Не са им лоши цените на медината с отстъпката. При мен се получава 50лв на парче. Само че нямам карта :), аз и Шкода нямам в момента :(
Аватар
deas

Škoda Фен

Гараж: Octavia 1.9

Мнение от deas »

Impress_me написа: 18.03.2022, 10:22:11 50лв на парче
От коя цена ?
Имат 30 % за всички клиенти (без карта) и 7 % допълнително, ако имаш карта.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Кат са почне с таз цена......

Да го драсна: ОТ ТАРИФНАТА ЦЕНА 37% отстъпка и 20% за монтаж , който иска.
Не знам как е при другите, ама Шкода Форум не взема нищо и от никой, всичко което се прави е на добра воля и ако може да се помогне на колегите, пък те- ако искат, като не искат- има фирми за гуми бол, никой не се кара насила.

Медина дават главно около 30-32% отстъпки от тарифната цена, за някой клиенти стигат 34-35 може би. 37% са с 2% повече (или 7% от моментните на повечето им гуми в сайта), на гума от 400лв - 2% са 8лв х 4гуми= 32лева, а си кешал 25лв. членски внос.
Това за тези които питат: Аз като дам 25, какво ще получа насреща.
Изображение
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Точно това имах предвид, имаме колеги членове на форума с коли различни от шкода, че даже и аз вече нямам шкоди....
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Проблемът е в Медина Бургас и в частност някой от служителите.
Аз съм взел над 10 комплекта до сега и никога съм нямал проблеми. Ясно е, че не всички са били за Шкодата! [smilie=music.gif]
Изображение
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Ти си от тия, които слоупотребяват значи [smilie=pardon.gif]
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Да ти отговоря на майтапа:
Аз не съм търгаш и никога не съм злоупотребявал!
Даже не ги слагам и аз, а работника ходи със служебните коли - без карта.
Това, че управителят е печен и ме таксува за/с картата? Злоупотреба ли е? ОК!
Сложил съм си 3-4 комплекта на Цитроните.

Дори го направихме и Шкодаджия, с РСка го уреди Митака. Купи на @tekamata РСката и е много доволен!
По-скоро бих го нарекъл- добри взаимоотношения!
Изображение
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

2018 г. си взех зимните от София. Само бяха изненадани, че имаме такава отстъпка и звъняха във Варна за потвърждение:)
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Попадали ли сте на гуми един и същ модел, един и същ размер, но различен fuel economy индекс. Например "C" , "D" и "Е". Съответно цената на тези, които са "D" или "Е" е по-висока.

Аз си го обяснявам, че едните са с по-твърда "смеска" от другите, и че по-неикономичните ще "апат" по-добре асфалта.
Изображение

Другото, което ми направи впечатление е, че пише за "D" index-a :
Изображение
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

BlackPearl написа: 18.03.2022, 12:31:08 По-скоро бих го нарекъл- добри взаимоотношения!
Айде ще ти отговоря и аз .

Добри, ама с кого, лично с теб или с всички във форума? Щото действията на собственика аз ги виждам като реверанс към тебе лично. Докато ситуацията на Тодор е обратната - реверанс няма.

Според мен хората са прави да се "цупят", когато идеш с картата да купуваш гуми за произволна кола. Очевидно е много лесно да злоупотребиш. Но пък шефовете им ако вече са решили да поемат тоя риск, служителите следва да продават без да задават въпроси. Лесен начин да се предотврати това не виждам, освен ако не се следят картите. И по-скоро брой покупки от конкретна карта за даден период от време. Така се вменява обаче отговорност на продавача, а те може да не желаят да полагат този труд. Друг вариант е да се комуникира на по-високо ниво, като гуми се заявяват от членовете тук в тема, а един път седмично поръчките се изпращат към продавача, за да е предупреден той и да няма върнати или нацупени. Но пак е допълнителна работа, отговорност и време.

Аз лично не смятам някога да ползвам тия отстъпки, така че съм лаладжия. Мнението ми не изисква отговор, най-логично е нещата да си останат както са сега.

Друго важно нещо исках да отметна, понеже няколко пъти се споменава, че разни "шкодажии" повдигали въпроса относно добавената стойност от това да имаш карта. Отговора е прост за мене, явно не за всички е така.

На мен ми харесва да съм част от тази общност. Дори повече аз имам нужда да споделям автомобилните си виждания, емоции и решения с други заинтересовани хора. Обичам да чета и за чуждите такива. Много ми допада възможността да се срещам и създавам приятелства с хора със същите потребности. Благодарен съм, че има шепа люде полагащи усилия да организират всичко това и съумяващи да пазят тази среда да не отиде по дяволите. Виждайки колко много хора, освен членския си внос, правят и дарения ме навежда на мисълта че не съм сам. Ако някой не разбира тази добавена стойност, спокойно може да си спести вълшебните 25лв и да не умува допълнително :)
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Веднага ти казвам.
Управител е момчето, не собственик. И третира ВСИЧКИ шкодаджии във Варна и които ходят при него, както третира мен.
То си е и до човека! ;)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”