Поръчка на нова Октавия.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Ивайло Димов

Škoda Фен²

Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Ивайло Димов »

С камерата някак си по-спокоен ,особено ако колата се управлява и от женското тяло във фамилията .Дамите имат тежък проблем с пространствената ориентация и паркирането във всичките му вариации.
От всеки дефект-ефект
black_devil

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от black_devil »

smoke написа: 01.02.2022, 20:48:57
black_devil написа: 01.02.2022, 20:35:50 Отпада ми въпроса. Разбрах, че се нарушава гаранцията.
На кое ще се наруши гаранцията - на двигателя ли? Или на окачването?
Никаква гаранция няма да се наруши, тъй като не подменяш нищо и не нарушаваш работата на нищо с добавянето на ОЕМ камера.

П.П. Когато поръчвах моята кола в началото на декември, камерите вече не можеха да се поръчват. Преди 2 седмици питах дилъра, оказа се, че за моето ниво на оборудване вече може да се добави, въпреки че я няма в конфигуратора. Не знам дали и тогава не е можело, но дилърът да не е знаел, но нейсе. Отказах се да я добавям сега, защото (първо) можело да отложи срока за доставка и (второ) ползата от тази камера е доста дискусионна. Наскоро прочетох тук във форума и че в някои съседни държави видеорегистратори и всякакви други камери (вкл. и тази за заден ход) били забранени и трябвало преди пътуване там да се деактивират. Така че не съжалявай.
Вчера ходих до Шкода център Надежда за оферта за въпросната кола и попитах дали мога да поръчам и камерата за заден ход. Обясниха ми, че тъй като в момента има проблем с чиповете (и не знам си още какво), няма как да се поръча за съжаление. Евентуално вече като изтече гаранцията (и лизинга, тъй като смятам на лизинг да я взимам), тогава вече може да се добави. Иначе се нарушавала.

Като ми одобрят лизинга и преведа капарото, ще помоля дилъра все пак да я включи (или поне да пита дали има възможност) и наистина ако не става, ще я карам без камера :)
black_devil

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от black_devil »

Ивайло Димов написа: 02.02.2022, 13:02:44 С камерата някак си по-спокоен ,особено ако колата се управлява и от женското тяло във фамилията .Дамите имат тежък проблем с пространствената ориентация и паркирането във всичките му вариации.
Идеално е за мен [smilie=yahoo.gif]
hvp800

Škoda Ludicrous

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от hvp800 »

ИзтрЪпнал написа: 02.02.2022, 12:04:43 Едиственият проблем на сензорите за паркиране е че при дъжд сигнализират постоянно,
Това при мен се случва , когато има сняг и лед по броните , но пък винаги можеш да цъкнеш копчето , и няма да пищи [smilie=sarcastic.gif]
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Ивайло Димов

Škoda Фен²

Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Ивайло Димов »

Хубава и полезна екстра заедно с паркинг асистента ;)
От всеки дефект-ефект
5rar

Škoda Фен²

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от 5rar »

black_devil написа: 02.02.2022, 13:09:05 Обясниха ми, че тъй като в момента има проблем с чиповете (и не знам си още какво), няма как да се поръча за съжаление. Евентуално вече като изтече гаранцията (и лизинга, тъй като смятам на лизинг да я взимам), тогава вече може да се добави.
Егати логиката [smilie=search.gif] С какво се нарушава гаранцията, ако ти направят заводска подготовка и в последствие от представителството ти я добавят?
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от ИзтрЪпнал »

ABBC3_OFFTOPIC
@Taratajki, @zloQQ, При мен това е фактологията - има ли дъжд/сняг/заледяваване по сензорите/бронята, има и звук постоянен в повечето случаи. Затова попитах и дали при всички са ултрасоник или има и други типове [smilie=pardon.gif] По-скоро аз съм учуден че на вас не ви е пищяло досега в подобни ситуации [smilie=sarcastic.gif] Не изклювам и в моя куфар да е проблема ;)
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от nmnikolov »

За сняг и лед по сензорите е напълно нормално да си пищят. Днес единият сензор постоянно ми пищеше отпред. Но тя цялата предница беше в нахвърлян сняг от другите автомобили. Дори номера беше целият покрит и не се виждаше. При дъжд обаче и аз не съм забелязал да имам проблеми с фалшиви аларми от датчиите.
Изображение
Аватар
Migel

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia IV 1.5 TSI Edition

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Migel »

Ще допълня, че задните датчици на О4 (предполагам и при други модели и марки) при движение назад предупреждават за приближаващи и преминаващи коли, вкл. пешеходци. На екрана се илюстрира с червена светлина отляво или отдясно в зависимост от страната, от която идват приближаващите коли или пешеходци. Разбира се, камерата дава по- добър визуален контакт.
@ИзтрЪпнал,
При мен също не е пищяло при дъжд и сняг. Всъщност ти уточняваш, че се получава заледяване върху датчиците и вероятно тогава се получава този проблем. Явно до сега не са се заледявали при мен. Ще следя...тези дни има подходящи условия 😎
Изображение
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от kalata »

5rar написа: 02.02.2022, 13:25:57 Егати логиката С какво се нарушава гаранцията, ако ти направят заводска подготовка и в последствие от представителството ти я добавят?
И аз също се учудих, като се дискутираше по-рано проблематиката.
Явно сега като нямат камери, най-лесното е да изключат цялата екстра от конфигуратора и готово.
Явно и не се занимават да пускат подготовка назад (кабелен сноп).
Щото ако снопа назад е унифициран и включващ всички конектори (вкл и такъв за камерата) не виждам никаква пречка да се добави камерата впоследствие.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от tuningmania »

До "ВСИЧКИ" - Има неща, които могат така да се монтират, че да не оставят никакви следи при евентуален демонтаж. Без рязане, без дупчене и така нататък. Камерата е едно от тези неща [smilie=pardon.gif]
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
v0rt3x

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от v0rt3x »

Относно камерата, сега гледам в ценовата листа тук, че има код PKR (Камера за заден ход и Top LED задни светлини с различни функции и специален стайлинг).
Дали все пак не може да се включи като допълнителна екстра, въпреки, че не излиза в конфигуратора?

Също така, гледам, че в чешкия конфигуратор има включена камера в пакет Style PLUS package - https://cc.skoda-auto.com/cze/en-CZ/ext ... s%7Ccolors

Някак си, чувствам, че нарочно ни цакат тук. Хем отпадат стандартни ексти, хем не се намаля цената :/
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от nmnikolov »

Има разлика в пакетите за различните страни. Поне за O3 камерата не влизаше в нито едно от нивата на оборудване в БГ. За О4 не съм гледал ценовата листа специално за тази екстра.
Изображение
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от baijoro »

Лоша новина за очакващите новата си кола:
https://fakti.bg/avto/649864-skoda-gori ... ra-octavia
black_devil

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от black_devil »

kalata написа: 02.02.2022, 15:06:40
5rar написа: 02.02.2022, 13:25:57 Егати логиката С какво се нарушава гаранцията, ако ти направят заводска подготовка и в последствие от представителството ти я добавят?
И аз също се учудих, като се дискутираше по-рано проблематиката.
Явно сега като нямат камери, най-лесното е да изключат цялата екстра от конфигуратора и готово.
Явно и не се занимават да пускат подготовка назад (кабелен сноп).
Щото ако снопа назад е унифициран и включващ всички конектори (вкл и такъв за камерата) не виждам никаква пречка да се добави камерата впоследствие.
Може би е имал предвид ако друг човек "пипне" автомобила.
Не помня в коя тема тук, във форума, четох, че дори и подготовка не могат (или не искат) да сложат..
baijoro написа: 02.02.2022, 17:20:23 Лоша новина за очакващите новата си кола:
https://fakti.bg/avto/649864-skoda-gori ... ra-octavia
Знаех си, че привършването на 3 химикалки вчера е било съдба :D
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”