Мерцедес

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мерцедес

Мнение от Sawyer »

bega4kata написа: 10.08.2025, 01:28:33 Омръзнало ми е да треперя за джанти, гуми и какъв е пътя и ще мога ли да мина, да се друсам до земята и т.н. Достатъчно. Сега ми е супер спокойно да си пътувам и минавам от всякъде без притеснения
Значи си доста по-смел от мен. Тия паркетници имат минимално предимство откъм проходимост и, за мен поне, не могат да минат отвсякъде без замисляне. Най-тежкият "офроуд", за който стават без да има щети, е (бавно) преминаване през някоя не много голяма неравност и каране по някоя относително равна полянка [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

Минавам от всякъде има пре-достатъчно просвет. И през чакъл, изкопан асвалт с ръб до чакъл, гумите макар и 20 цола имат достатъчно балон. Вчера ми се наложи да мина през подобен трап. И по един разбит много път , често ми се налага да минавам до една къща като ходя в село Кантарджиево. Супер ми е спокойно. Пък като искам да понастъпя, пак става. Спортен режим, стяга окачването, започва да ръмжи на шестак и добре понъварвява.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Мерцедес

Мнение от Sawyer »

bega4kata написа: 11.08.2025, 13:45:06 Минавам от всякъде има пре-достатъчно просвет. И през чакъл, изкопан асвалт с ръб до чакъл, гумите макар и 20 цола имат достатъчно балон
Откъм просвет нещата са доста по-добре. Мисля, че GLC има 8см по-висок просвет от стокова O3 RS - не помня дали беше направил твоята по-ниска

За балона на гумата не съм убеден. При мен е 45 на 20-ките и 40 на 21-ците и не разчитам на него. Не знам при GLC колко е, но едва ли е много по-голям. А на джантите им се трепери. Не че не могат да се оправят, ако се случи нещо, но винаги боли като щетосаш някоя джанта [smilie=blush.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

255/45/20 предните и 285/40/20 задните изобщо не се питеснявам аз ако неволно нацеля някой хендек :)
Или да трябва са се кача на бордюр.
Не като 235/35/19 ;)
Едно 82 височина, друго е 115. Мислех с 19-ки да го взема, но надделя визията пред практичността.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW

Мерцедес

Мнение от Bobeca »

Всъщност и по-големия външен диаметър помага доста - 737 спрямо 648 мм. По-големия диаметър поема по-добре всички остри ръбове и минава с по-голяма лекота.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

Да, и това е вярно. Колкото по-голямо е колелото, толкова са по малки дупките [smilie=sarcastic.gif] Те тея с тротинетките що се пребиват постоянно lol Щото са им малки теркелеците.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

Тунинга продължава [smilie=sarcastic.gif]
След като върнах Китайските лайсни чрез Български пощи за 56лв.до КитайИзображение
Не знам изобщо какво ще получа като пари. Казват от ибей че 150 долара, колкото са лайсните без шипинга и ДДС дето двойно го платих и такса митница. Над 450 лв вече съм дал, ама ще видим. Самия тъп китаец ми писа че щял да ми върне 10 долара и отстъпки при пазарене от него 10%. Подиграва се жълтура. 100 имейла му писах да си губя времето. Не изпрати официално писмо което му беше поискано от dhl България че съм платил ДДС. Както и да е, и те са педераси, защото им предоставих ордер че е платено ДДС вече. Но щом било от Китай, такава била процедурата, пак плащаш ДДС, ако продавача не прати към тях официално писмо, след тяхно поискване.
Та платих стока, ддс, шипинг, пак ДДС, такса митническо освобождаване към ghl. Защото оня (китаеца)като не отговаря, след третия ден започват магазинаж да ми начисляват 22лв без ДДС на ден + 0,45лв. за килограм без ДДС на ден. И се принуждаваш да платиш. И накрая лайсните са мега зле и по дълги, защото за Китай са лонг версии на глц. Това не го знаех аз. Но не е уточнено в сайта от който купувам.
Абе решил съм всичко котайско вече да го избягвам. Нещо реша ли да сменя, никога Китай вече. РЕШИЛ СЪМ ГО. Дори и да е хубаво! Телефона сега като се повтеди Шаомито, го сменям с Айфон. Край с Китай и Китайци. Приключих.
Поръчах от немците истински прагове с лайсни за АМГ.
ИзображениеИзображение
Надявам се немците наистина от Германия да ги пращат, защото от DHL казаха, ако сайта е Европейски, но стоката тръгне от дъжава извън ЕС, пак същата ситуация ще има с ДДС-то. Ама то вече е по сериозно и писах имейл на Германците и те отговориха ,че всичко идва от Германия и няма да дължа нищо повече от това което ще платя в сайта. Пак говорих аз, като парен, и с едните и другите. Така че чакам.
Много ми простее отстрани с обикновен пластмасов праг макар и раздут амг стил.
Мислех с боя, фолио.....но ще стане цигания. Нека е ОЕМ.
Изображение
Реално точно тази част от прага, която блести на снимката, ще е матов хром. Както са рейките, прозорците и т.н.
GUNTER SERVICE
Изображение
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мерцедес

Мнение от NRG »

Не знам дали е същия като твоя, но ми харесаха праговете.

Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

NRG, това са степенки.
Не е като моя. За моя степенките са даже по красиви, защо са много елегантно направени. Не харесвам степенки обаче аз :) Първо че по-чичовски става джипа и второ още повече затрудняват влизането и излизането. Винаги си цапаш крачолите при слизане и влизане. Особено отзад за децата е мъка. А аз няма да давам да се стъпва на тях :) Категорично. Друга причина е че са и по тежки, защото са проектирани да издържат до 300кг. А нали гледаме перформънса да е добър все пак. Бегачка ми е ника lol Изображение
Дори са МНОГО добра цена и на промоция 16% към момента.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

Френско сравнение.
ГЛЦ с обикновено окачване и Рено с активно и най-хайенд окачване с камера анализираща пътя.

Наистина има уникална возия, усеща се особено като се качиш в друга кола. При мен в Тигуана най често :)
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мерцедес

Мнение от The Hooligan »

Адът се отваря - Mercedes иска двигатели от BMW?!
[smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]

https://dizzyriders.bg/post/17183/adyt- ... O5mTeTkzoA
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

Няма страшно, Мерцедеса е истински Мерцедес, когато е дизел :)
Първия автомобил е бил Мерцедес
Първият дизелов автомобил пак е бил Мерцедес.
Става въпрос за двигатели 1,5 за моделите с напречни двигатели. А и Б класа. Ще заменят сегашните Рено.
Което звучи по-добре.
По принцип знаете че А и В класите не са истински Мерцедес. Мерцедес започва от Це клас нагоре [smilie=pardon.gif]
А и В ги произвеждат, защото се печели....но това не е Мерцедес с алуминиево окачване, задно задвижване, автоматична скоростна кутия, а са Макферсън, дсг и предно предаване. (4х4) е с халдекс.
Тоест чиста Шкода/Фолксваген.
Няма никакъв смисъл да си купуваш А класа, по-добре вземи ВАГ. За същите пари ще получите повече.
А и Б класа съм карал и те са шумни и друсащи.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Мерцедес

Мнение от Sawyer »

bega4kata написа: 21.08.2025, 11:24:12 Френско сравнение.
ГЛЦ с обикновено окачване и Рено с активно и най-хайенд окачване с камера анализираща пътя.

Наистина има уникална возия, усеща се особено като се качиш в друга кола. При мен в Тигуана най често :)
Виждал съм Rafale на живо само веднъж - на последния автосалон в София. Хареса ми как изглежда - доста агресивни линии (много по-“злобен” от GLC-то във видеото), синият цвят му “стои” много добре, обаче цената… Беше нещо от сорта на 110k. За толкова пари - Kodiaq RS all day every day and twice on Sunday

Малко странно сравнение са направили. Разликата в цените на двете коли е близо 60% от цената на реното. Малко хора с бюджет като за Rafale биха погледнали към GLC и, съответно, почти никой, искащ престижа и качеството на МB, не би слязъл на ниво Рено. 38k евро не са малко пари - GLC трябва да е много повече кола, за да е оправдано да се платят при колебание между двете
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

Sawyer, не сравнявах колите,а возенето :)
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG

Мерцедес

Мнение от pdimanov »

Е, возенето не е ли част от колата? Както @Sawyer спомена, разликата в цената не е малка.

Все едно да отидеш във фитнеса, да вдигнеш 100 от лежанка и да кажеш, че вдигаш повече от 14-годишните в залата. Не сравняваш годините или хората, сравняваш вдигнатите килограми. Здрав си! [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”