Поръчка на нова Октавия.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от YYakovliev »

Eager написа: 23.01.2022, 11:17:17 В моя договор - който, разбира се, може да е различен от други договори - изрично са написали ЕТ:
Това в кой точно договор го пише? За покупко-продажба или за доставка или друг?
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
IvayloE

Шкода Новак

Гараж: ...

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от IvayloE »

Доколкото разбрах от разговорите ми с отп, може да се вкарват пари по главницата по всяко време.
Когато си взимах служебна бележка от банката, ме попитаха колко е лихвата в отп, с цел да ми предложат потребителски кредит. След като им отговорих че е 2%, коментара на банкерката беше "Не можем да се класираме", въпреки преференциалните условия. Лично за мен нямаше друга алтернатива, освен отп, тъй като съм моряк и нямам постоянен договор.
Аватар
Eager

Škoda Фен

Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Eager »

YYakovliev написа: 23.01.2022, 11:55:28 Това в кой точно договор го пише? За покупко-продажба или за доставка или друг?
За оперативен лизинг. Затова и "наемодател".

А относно потребителските кредити, за съжаление съм теглил немалко през годините. Сега лихвите са по-поносими, ама пак не си е работа. В ДСК едно време бяха 12%, после паднаха ма 9%, 7.5%.. Понекога ги вдигат опратно. Сега като гледам са написали 5.25%. Аз съм дългогодишен клиент, редовни вноски, имам частно банкиране, и когато стандартните лихви бяха 7.5% говорих с управителя на клона, и той успя да ми издейства 4.04% лихва. За по-ниска не съм чувал поне, може би ако има сериозни депозити?

На фона на това гледам ОТП дават 2.55% за лизинг на автомобил. Предполагам има и по-близки до 2%. Ако целта е да се минимизира цената, така изглежда по-изгодно от потребителски. Иначе ако целта е удобство, и да е на твое има колата, и 2% от сумата не са проблем - както каза Цецо може да е по-удачно с потребителски.
Изображение
Ивайло Димов

Škoda Фен²

Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Ивайло Димов »

И двата вида кредитиране си има положителни и отрицателни страни .При лизинг получаваш колата ,1 ключ ,копие на големия талон и 1 договор с лизингодателя ,задължително пълно автокаско за щети и кражба ,но пък вероятността да те одобрят е голяма щото кът не плащаш идват и си я взимат .При банков кредит колата става твоя веднага ,каското е по желание или може само за щети да си направиш ,но пък банката може да не ти отпусне такъв потребителски кредит .Като вече за обслужването тря си аджамия ,че да си я купиш и да си сменяш консумативите където си решиш .Най-добре си е оторизиран сервиз ,за да си знаеш ,че ако нещо се издъни от производствен дефект ще го покрият за тяхна сметка .
От всеки дефект-ефект
Аватар
audiman

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 1U5 1.9 TDi ASV,
Skoda Octavia NX5 2.0 TDI 7DSG Комби

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от audiman »

Има ли някой с Октавия 4 и 18" джанти да каже как е возията. А като бонус може да качи снимка в темата "Снимки на вашите шкоди".
Изображение
Zhivkov00

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia Mk4 RS 2.0TSI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Zhivkov00 »

audiman написа: 23.01.2022, 20:20:48 Има ли някой с Октавия 4 и 18" джанти да каже как е возията. А като бонус може да качи снимка в темата "Снимки на вашите шкоди".
Чакам я да дойде до седмица-две, обаче е РС-ка с DCC на 18-ки. Когато дойде споделям отзиви
pesho0o

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от pesho0o »

Здравейте, аз съм с 18ки и нямам проблеми с возията. Всеки има различно усещане, но аз съм свикнал да карам с големи джанти от предишните ми автомобили.

Изображение
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Erebus »

А защо е толкова висока? С пакет за лоши пътища ли е?
pesho0o

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от pesho0o »

Здравейте, стандартно окачване без пакет за лоши пътища. По-късно ще я снимам и ще пратя снимки на цялата кола да придобиете идея за височината.
pesho0o

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от pesho0o »

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
audiman

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 1U5 1.9 TDi ASV,
Skoda Octavia NX5 2.0 TDI 7DSG Комби

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от audiman »

Обмислям колата да я платя в брой, съответно изниква въпроса как да я взема от ЕТ Г. Оряховица. Единия вариант е с пътна помощ до КАТ Разград, другия е с временни номера и на собствен ход. Интересува ме кой виант е по-удачния и какви стъпките и цените.
Изображение
kograman

ŠKODA MASTER

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от kograman »

Говори с дилъра. Имат временни номера.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
Nikolayri

Шкода Новак

Гараж: Октавия 2021, 1.5 TSI, MT

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Nikolayri »

В Пловдив нямаха номера, но ми намериха репатрак да ми я докара до кат. Срещу заплащане разбира се.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Rangel »

Над 10к няма да стане в брой или просто искаш да кажеш, че я купуваш без лизинг?
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от nmnikolov »

Е той сигурно има предвид, че ще извади всички пари и ще я плати цялата без лизинг или кредит. [smilie=sarcastic.gif]

Edit: явно си си редактирал коментара докато писах моя
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”