Спирачни дискове и накладки за ОК1 280мм.

Всичко за Шкода Октавия I и Tour, произведена от 1996г. до 2010г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

dimitrovdimi написа:Днес поръчах дисковете ATE Power Disk и накладки ATE Ceramic. В понеделник пристигат. След монтажа ще споделя как се представят и най-вече колко цапат нецапащите накладки.

При теб с белите джанти много добре ще се види колко цапат.

аз искам задни по-големи дискове да слагам,че от Шкода малко са се изложили

тия АТЕ биват ли като марка??????? прочетох прилични са май от вашите коментари

ОООООпссссссс [smilie=punish.gif] сега видях,че Самуил е написал в друга тема,че само от Сеат ще ми станат дисковете,обаче явно трябва и супортите да се купуват [smilie=bad.gif]
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

La Furia Roja написа: тия АТЕ биват ли като марка??????? прочетох прилични са май от вашите коментари
Ами казват, че са добри. Аз ги слагам като се надявам да се подобри малко спирането. С 17" джанти и гуми колата спира една идея по-трудно предполагам заради по-голямата тежест.
Времето ще покаже дали има ефект и съм сполучил.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

dimitrovdimi написа:Днес поръчах дисковете ATE Power Disk и накладки ATE Ceramic. В понеделник пристигат. След монтажа ще споделя как се представят и най-вече колко цапат нецапащите накладки.
Добър избор си направил и няма да съжаляваш, но за по-добро спиране от висока скорост, трябват по-големи дискове. При теб, ще е малко сложно да преминеш към 288 или 312 мм, защото се сменят шенкели, главини и мисля че външните полуоски също, заради шлиците. И понеже тази интервенция не е малка, не си струва да се прави за 288 мм.
Относно цапането, пак ще го има, но ще е по-малко. И понеже тези дискове са нарязани, ще отделят повече прах от нормалните дискове. От друга страна, тези нарези помагат за отвеждане на газовете, които се получават между диска и накладката, при по-екстремни спирания и загряване на накладките.
Като ги монтираш и започнеш да караш, ще усещаш шумове при по-яко спиране! Това ще е само в началото докато са нови дисковете. След някоко хиляди километра като улегнат няма да се чува нищо. Казвам ти да си знаеш.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

masterOne написа:
Добър избор си направил и няма да съжаляваш, но за по-добро спиране от висока скорост, трябват по-големи дискове. При теб, ще е малко сложно да преминеш към 288 или 312 мм, защото се сменят шенкели, главини и мисля че външните полуоски също, заради шлиците. И понеже тази интервенция не е малка, не си струва да се прави за 288 мм.
Относно цапането, пак ще го има, но ще е по-малко. И понеже тези дискове са нарязани, ще отделят повече прах от нормалните дискове. От друга страна, тези нарези помагат за отвеждане на газовете, които се получават между диска и накладката, при по-екстремни спирания и загряване на накладките.
Като ги монтираш и започнеш да караш, ще усещаш шумове при по-яко спиране! Това ще е само в началото докато са нови дисковете. След някоко хиляди километра като улегнат няма да се чува нищо. Казвам ти да си знаеш.
А трябва ли след монтажа някакво разработване да се прави. Четох в една тема за спирачни системи, че при нови дискове и накладки било необходимо 10 пъти да се спре от 100 до 5 км ( да не е до покой) с плавно ускорение м/у спиранията и с нарастващ интензитет на самите спирания. След което дисковете и накладките се оставят са се охладят до околна температура. Това било за пемпериране на дисковете и освобождаване на остатъчните напрежения в дисковете след изработката. Имали нещо вярно в това.
Аватар
Пешо - Щангата

Škoda Racer

Гараж: Ex О1 TDI 4х4

Мнение от Пешо - Щангата »

Според мен не трябва да се разработват , а по-скоро да не се разчита много на тях първите 200-300 км.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

В началото спирай по-плавно, без екстремни спирачки. Сам ще усетиш, кога са готови.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

A4tech написа:Според мен не трябва да се разработват , а по-скоро да не се разчита много на тях първите 200-300 км.
Да за първите километри знам докато улегнат не работят добре.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Нарязани дискове е пълна простотия.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
ssiliev

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 1 FL 1,9 TDI ASV (1U5)- "Бабичката"
Karoq SL 1,5 TSI ACT DXD (NU7) - "Младежа"
Обратна връзка:

Мнение от ssiliev »

dimitrovdimi написа:Това било за пемпериране на дисковете и освобождаване на остатъчните напрежения в дисковете след изработката. Имали нещо вярно в това.
Според мен няма нищо вярно в това. Технологията на изработване на дисковете е такава, че минават термообработка с цел подобряване на структурата на материала, което от само себе си включва и освобождаването на вътрешните напрежения преди да започне тяхната окончателна механична обработка и да добият вида в който ние си ги купуваме.
Ако има напрежения и се налага да се прави това темпериране след монтажа им, при освобождаването на тези напрежения най-малкото което ще се случи е да се изкривят и да започнат да тропат.
george

Шкода Новак

Гараж: О1 1.9 TDI-PD

Мнение от george »

На същата кола аз съм с обикновени дискове и накладки Ate. Добре спират. Дискът не се криви. Единствена забележка - при отпускане /освобождаване/ на спирачката се чува един звук като от челюстите на натисната велосипедна спирачка. Не би трябвало да го има този звук. Затова продължавам да си мисля, че най-добрия избор за дискове и накладки е от ЕТ.
Аватар
orange

Шкода Новак

Мнение от orange »

dimitrovdimi, имаш ли вече впечатления от Ate power discs и Ate ceramic ?
Има ли разлика в спирането на колата, добри ли са накладките като не са загряти, има ли повече шум заради нарязаните дискове ?
Според някво инфо в нета се препоръчва Ate ceramic да се комбинират с гладки дискове, а не с нарязяни ... незнам дали наистина е така.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Дисковете и накладките вече станаха на около 3000 км. Още не са се изгладили добре дисковете ( фабрично са набраздени, трябва да станат огледални за да са 100% в работно състояние )
Колата спира брутално, накладките спират еднакво добре студени (нямат нужда от подгряване), както и загрели ( Варна-Бургас през слънчев бряг със старите дискове и накладки последните завой нямаше никой) с тези вече два пате минавам и не успявам да ги запаля.
Шум или свирене аз от нарязаните дискове не чувам.
АТЕ Сeramuc се комбинира и с двата вида дискове. Нарязаните са за по-спортно каране ( по-голямо натоварване) предполага се, че и сплавта от която са изработени е по-добра.
Също добро страна на тези накладки е, че не цапат толкова много джантите.
Снимки има в моята тема можеш да видиш там.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Преглеждайки този сайт,в него се ориентирам за предлагане и цени,останах изненадан от различните цени на еднакви марки.
Видях,че има с датчик,без датчик.
Вие какво ще препоръчате?
Не съм състезател,за ориентир ще кажа,че с един комплект предни съм изкарал близо 90000км.
https://www.autopower.bg/%D0%BD%D0%B0%D ... 968c1.html
Благодаря предварително!
Аватар
Stefanov

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia I 1.8 20V
Octavia II 2.0 TSI Facelift

Мнение от Stefanov »

Митак старите ти дискове 280 мм ли бяха ?
Щот знам че не си с 15- ски, тоест ако сложа 280 мм дали ще опират на моите 15-ски ?
Аз също съм с АТЕ и съм много доволен .
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Да и старите и новите са на 280мм. Нямаш грижи с 15".
Аз за да не сменям размета на дисковете заради по-тежките 17" заложих на по добри дискове и накладки.
Със старите 17" 225/45/17 не можеше да ги блокира и да се включи ABS.
С новите не е проблем при рязко спиране има достатъчна сила на спирачната система да блокира гумите и задейства.АВS
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia I”