Мнение за конкретна обява за Октавия 3

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
kras4o

Škoda Фен²

Гараж: Superb Scout Diesel, 2021

Мнение от kras4o »

Всички колеги са дали прекрасни препоръки. Ако споделиш какво искаш/ очакваш от колата ще е по-добре. С километрите си определено в графата дизелова, но всичко е индивидуално. Комби/седан? Какво ти липсва в сегашната кола? Защо? Простор, екстри, автомат, имидж ?
Давам пример с мен. Исках круиз, дори не исках автомат. Нищо друго! Взех си по-просторен автомобил, 50% по-мощен, със 30лв по-скъп данък, с панорама, подгрев, АСС, което е супер глезотия и за сравнение аурис 2016 ги нямат. Накрая, но не на последно място не й треперя и пак я забравям отключена. Това да не се чете че ми отиде Шкода чадъра... [smilie=sarcastic.gif]

edit: та се заговорихме ей сега с жената и се сетих за най-важния въпрос: А ЦВЯТ ? Изображение
current: Изображение
ех: Octavia 3, 2.0 TDI.
iliqnskiq

Шкода Новак

Гараж: дъргел газ/бензин

Мнение от iliqnskiq »

Благодаря, @kras4o, наистина прекрасни препоръки и форума като цяло. Накратко: от Велико Търново съм, 185 см. към 100 оки съм, едър. Октавия 3 като размер ми е добре. Карах една сравнително нова Октавия 1.6 115 к.с., като цяло ми хареса, но като че ли ми липсва чувството да ми "изпъне гребенЯ" [smilie=sarcastic.gif] като я понястъпя. Сега карам бая стара кочинка бензин/газ и ми липсва дълга шеста скорост. Карам почти само извънградско всеки работен ден по 80-90 км и чат-пат уикендите 150-200 км.
С представител на Шкода Горна Оряховица съм говорил когато имаха промоция есента на 2020, направи ми оферта за лизинг, но 600-700 лв вноска и Каско 150 лв на месец ми идват в повече. Затова ще дебна някоя върната от лизинг, а пък ако е с ниския клас мултимедия, вярвам @JORDITO, ще удари рамо. [smilie=pleasantry.gif]
Би било добре да има подгрев и хубави фарове, но всичко е на късмет, щом не мога да си я поръчам нова...
Имидж не търся, няма смисъл да дам едни пари, дето нямам, да купя нещо от което нямам нужда, с цел да впечатля едни хора, дето 5 пари не дават за мене /или аз за тях/. [smilie=sarcastic.gif]
sdaskalov86

Škoda Фен

Гараж: VW PASSAT B9 2.0 TDI
Ex. Superb III, 2.0 TDI, 6DSG, ~180 HP, ~400 Nm, ReceChip
Обратна връзка:

Мнение от sdaskalov86 »

Наистина трябва да покараш колите, за да прецениш коя повече ти допада. Аз бях пред същата дилема - след доста търсене месеци наред, бях на косъм да купя подобна кола на оборудване, само че с 1.5 бензин. Беше на 2. и 11 000 км., вътре и вънка беше неразличима от нова. Карах колата, наистина прекрасен автомобил - хубаво вози, средно широка, от към екстрите няма какво да те впечатли, няма и нищо да ти липсва. Единственото, което ме спря тогава е, че беше ръчка. Все клонях към автоматик, но нямаше нищо подходящо на пазара. Накрая, в почивни дни между коледа и нова година, видях случайно един Суперб 3, дизел, автомат, лифтбек. Колата не се продаваше, но след 1ч. разговори и тест драйв със собственика, се договорихме набързо и на другия ден вече беше моя. Особенно като пътуваш извънградско, Суперб-а е доста по-подходящ избор от Октавията - минах 700 км за един ден и беше доста добре. Трябва да се премириш да вземеш някоя година по-стара кола, за да ви влезе в бюджета ти, но ще си купиш кола с повече екстри и по-удобна за извънградско. Хубавите фарове не са екстра за пренебрегване.
Ето пример за Суперб 2:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi? ... ink=irb43p
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=irb8zo
kkolev

Шкода Новак

Гараж: Шкода Октавия 3 FL 2.0 TDI

Мнение от kkolev »

Привет!
Имам абсолютно същият автомобил от почти четири години ( хайде ако трябва да бъдем точни 3 години и четири месеца или според лизинговата схема от 40 вноски :) ). Ползвам го основно за извънградско ( за близки разстояния ползвам пластмасовия "Форд" на съпругата)Като габарити съм близо до твоите с няколко сантиметра по- малко и с около 10 кг. по-малко. Автомобила ми е страшно удобен ( да отбележа че преди да се кача на него карах Пасат Б5,5), като на дълъг път не ме изморява. Поне веднъж на два месеца правя Тервел ( Добричко) - Видин . Двигателя е икономичен - моите наблюдения са около 4,5-4,8 л на 100 км, като средната скорост варира според трафика и времето но се движа горе долу в твоя диапазон. Друго какво да ти кажа - фаровете светят ( не са лед) , пътува се нормално. Климатроника си работи , подгрев на седалките няма , но стои в гараж и не ми е било проблем и приоритет това. Темпомата си работи нормално. Скоростите са достатъчно "дълги" и при изпреварване има ресурс. Двигателя също е с достатъчно ресурс , за да се набира на 6 в баирите. Конкретно за модела , ако мога да бъда полезен питай. Поздрави!
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

То и аз карам такава, но комби. Фарове няма да коментирам [smilie=sarcastic.gif]
За мен най важната "екстра" в една кола е мотора. А този си е екстра [smilie=pardon.gif] Стила ми на каране е "като побеснял", газ и само газ, спирам само в краен случай. При мен разхода е между 6 и 8 извънградско, като второто е магистрално. Градско софийско 7 до 11,според трафика и изминатите километри. София - Загреб ми е най дългият маршрут, без да спирам, освен за две "отводнявания" и да ям на една бензиностанция. Ами, все едно не бях карал 10 часа. Тогава ми даде разход 5.5/100, не можах да повярвам. За мен е оптимален вариант тази кола. Може и по добро, но не е никак лошо. Обаче с тия фарове.... не знам, не знам.
Човека пита за конкретната, а тя е с кофти фарове. Не му трябва. Как ще я кара с такова осветление тези полярни нощи, от по шест месеца [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”