Избор на Октавия Комби - кой мотор?

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

.
Последно промяна от Sec8200 на 21.10.2017, 20:18:34, променено общо 1 път.
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Мнение от PRO »

Тоше, ела на Шипка и ще видим как е. Удивителни и препинателни на теория може много да си говорим. Бате Стефан ти е писал какво е G-то. На твоя любим GT-R също е доста високо в завоите, и то само заради 4х4. Но всеки си хвали своето, лошо няма ;)
Обръщаме темата пак.
TSI Team
Аватар
skauta

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI

Мнение от skauta »

То и аз бях с перфектни резултати, като я взех мойта, ама после ми се разгони фамилията. Тука всичко е лотария и каквито диагностики и прегледи да и правят, няма как да хванат всичко, особено в мотора. Съветът ми е да не оставаш с празна банкова сметка след покупка. Между другото мойта също беше швейцарка.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

.
Аватар
skauta

Škoda Фен²

Шкода Фабия 1 TDI

Мнение от skauta »

ТТодоров написа: Обаче не мисля, че е по-стабилно в завой. Освен, ако някой не ме убеди в обратното.
При подобни 'ретроактивни' системи като Халдекс, които чакат да превърти, че да прехвърля усилия назад няма как да стане ОСВЕН със симулиране на електронен диференциал с ABS-а, което е меко казано закърпване.
Тоше, усилието си се прехвърля моментално и това аз лично съм го усетил при хлъзгав път на завой. Тука не говоря за сравнение между джип и кола, където центърът на тежестта е различен. Това, което го писах, е на база реални ситуации, в които съм попадал и си усещам колата как е реагирала, а не някакви мои размишления и страсти. Утре, ако се видим може да говорим, за да не изместваме темата сега.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

ок, не споря.
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Гараж: Шкода120L-52hp,
Обратна връзка:

Мнение от Баш Майстора »

skauta написа: Тоше, усилието си се прехвърля моментално и това аз лично съм го усетил при хлъзгав път на завой.
Ей тука е истината.Много помага в такава ситуация,особено на сняг.
An4ooo

Шкода Новак

Мнение от An4ooo »

Интересни коментари относно 4х4то на Октавията. Я кажете ся и за този DSG автомат какви са ви впечатленията. Следя си темата с интерес :)
Аватар
skauta

Škoda Фен²

Шкода Фабия 1 TDI

Мнение от skauta »

Автоматът си е доста добър, ама тръпката се губи. Пет години бях и ми писна. Вече за пенсията може да си взема, евентуално. ;)
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

skauta написа: Съветът ми е да не оставаш с празна банкова сметка след покупка.
Що за съвет? Купи си нова ли ?
skauta написа: усилието си се прехвърля моментално и това аз лично съм го усетил при хлъзгав път на завой
Нещо си далеч от истината. Адаша е много прав.

И както казах по-рано. Лимита е доста далеч от повечето виждания на колегите тук.

Относно ДСГ-то: ок си е, иска само оригинално масло и навременна смяна.
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от Баш Майстора »

За какви лимити говорим?Опита ми с 4x4 е с глупава УАЗ-ка.При СНЯГ и ЛЕД,скорост 50-60км/ч няма кола 2x4,която да остане на пътя при един порядъчен завой.Уазката си остава в пътя като тухла.При нея разпределението на колелата е само от дифа,е кво да говорим за по-интелигентните съвременни системи?
Пак казвам,говоря за конкретната ситуация сняг И лед в завой.
..И естествено задкормилното да дава газ,не да се ошашка и т.н.

Толкова по темата за стабилност.Относно питането на автора,аз мисля,че не си заслужава 4x4 при нормална употреба на колата.Излишни килограми,консумативи и т.н.Но ако не го бъркат парите-защо пък не!
Аватар
skauta

Škoda Фен²

Шкода Фабия 1 TDI

Мнение от skauta »

todor87 написа:
skauta написа: Съветът ми е да не оставаш с празна банкова сметка след покупка.
Що за съвет? Купи си нова ли ?
Естествено, че човек трябва да си остави резерви за обслужването и за евентуални изненади, особено за кола втора употреба и предвид нашия пазар. Това имах предвид. Казвам го от личен опит.
Ето тука малко научно обосновани изводи относно задвижването. От цялата работа май всичко си зависи от пътните условия, поне това разбрах.
https://fakti.bg/avto/1294-istinata-za- ... -predavane
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Стига глупости. Като влезеш с висока скорост в завоя на хлъзгав път и усетиш, че колата не завива достатъчно и ще дадеш газ и 4х4 то ще те изтегли и ще го вземеш [smilie=sarcastic.gif]
Пробвайте. Яно не сте.
Много врц сте гледали.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Баш Майстора написа:За какви лимити говорим?Опита ми с 4x4 е с глупава УАЗ-ка.При СНЯГ и ЛЕД,скорост 50-60км/ч няма кола 2x4,която да остане на пътя при един порядъчен завой.Уазката си остава в пътя като тухла.При нея разпределението на колелата е само от дифа,е кво да говорим за по-интелигентните съвременни системи?
Пак казвам,говоря за конкретната ситуация сняг И лед в завой.
..И естествено задкормилното да дава газ,не да се ошашка и т.н.

Толкова по темата за стабилност.Относно питането на автора,аз мисля,че не си заслужава 4x4 при нормална употреба на колата.Излишни килограми,консумативи и т.н.Но ако не го бъркат парите-защо пък не!
Точно поради тази зимна слава на 4х4 автомобилите, всичко мой приятели с такива имат и лопата в багажника.
Присъствал съм на Субаро сбирка зимата на Узана. Два дни такова ринене падна. Пък ние с обикновените автомобили си стояхме до къмината и им гледахме сейра.
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от Баш Майстора »

bega4kata написа:Стига глупости. Като влезеш с висока скорост в завоя на хлъзгав път и усетиш, че колата не завива достатъчно и ще дадеш газ и 4х4 то ще те изтегли и ще го вземеш [smilie=sarcastic.gif]
Пробвайте. Яно не сте.
Много врц сте гледали.
Ми пробвал съм десетки пъти с Уазката,на сняг и лед ,скорост 60км макс,то на горе Господ трябва да ти помага.Ако пуснеш газта -тръгва да пързаля,но ако поддържаш не мърда.Обикновена кола е в банкета-гаранция.Имаш си джипка-пробвай си,ама вие нямате сняг... :)
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”