Еуратек

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
111E8

Škoda Фен

Гараж: Superb 2021 2.0 TDI 110 kW

Еуратек

Мнение от 111E8 »

320 лв гумени стелки отпред, отзад, тунел и багажник за С3.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Еуратек

Мнение от YYakovliev »

В ЕТ, когато си платиш за компютърна диагностика (70лв по последни данни) - издават ли ти се логове, изпринтирани, на различните модули на колата и какви грешки излизат/не излизат за всеки един от тях? Някой който го е правил, може ли да сподели подробности около този процес и как точно клиентът получава резултатите от тази диагностика? Благодаря.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
bakito

Шкода Новак

Гараж: Karoq Facelift Vision, 2.0 TDI, 7DSG, 4x4, 150 HP, 360 Nm, Lava Blue

Еуратек

Мнение от bakito »

@YYakovliev,
Миналата седмица бях да ми сменят гумите и предварително бях заявил няколко грешки, които колата изписваше да ги погледнат с диагностиката. Първо, че отивам с гаранционна кола и грешките на снимка (на таблото нищо не свети) ме накараха да си платя 61лв диагностика. Второ приемчикът дойде и каза - в колата няма никакви грешки, всичко ѝ е наред карай си я! Не ми дадоха никакъв документ с логове или какво точно са проверявали и в кои модули. [smilie=pardon.gif]

Предполагам за да минеш безплатна диагностика с гаранционна кола трябва да отидеш в сервиза, когато индикацията свети.
Smoke_1987+

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb III, 2.0 TDI - 150 h.p. 6DSG, 2016

Еуратек

Мнение от Smoke_1987+ »

YYakovliev написа: 06.12.2022, 19:10:53 ЕТ, когато си платиш за компютърна диагностика (70лв по последни данни) - издават ли ти се логове, изпринтирани, на различните модули на колата и какви грешки излизат/не излизат за всеки един от тях? Някой който го е правил, може ли да сподели подробности около този процес и как точно клиентът получава резултатите от тази диагностика? Благодаря.
Аз съм правил диагностика там и на Супърба, а и на фабията и не съм получавал нищо като резултат от диагностиката, камо ли принтирано на хартиен носител. Общо взето като си я взимам ми е казвано устно какво е светело като грешка и дотам...
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Еуратек

Мнение от baijoro »

Явно не е практика да се прави разпечатка не само в ЕТ. Карал съм кола за диагностика в "Пежо" заради светещ ABS. Платих си, но нямаше разпечатка, а устна лоша новина за 1500 лв за нов блок.
Нямаше как да дам толкова пари за кола, която струва 4000 лв.
Тя пък, като разбра, че съм стиснат, взе, че "оздравя".
Накрая остана единият разговор само.
Документ - ЦЪ.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Еуратек

Мнение от JORDITO »

Няма практика за се дава на хартия лог файл.
Иначе преди години в Шкода сервиз в Испания при платени 90 евро за пълна диагностика бяха разпечатали 9 страници от VAS сесията.
Изображение
ИзображениеИзображение
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
malcho_8010

Шкода Новак

Еуратек

Мнение от malcho_8010 »

Миналата седмица в Италия пълна диагностика(и на хартиен носител данните за мен) и смяна на накладки 143€. Явно тук прибират безотчетно парите.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Еуратек

Мнение от YYakovliev »

Ще ме извините за прекия и леко груб изказ, обаче това нещо не мога да го разбера. Съобразявам се с някои начини на работа на ЕТ, спрямо средата, в която живеем, гледам да съм максимално толерантен и да се впиша в процесите им на работа, за да си запазя психиката (демек да си занижа грубо стандартите и разбиранията за някои неща). Обаче има една граница на ДЕБИЛИЗЪМ, с която никога няма да се примиря, когато стане въпрос за бизнес взаимоотношения и това откровено прекрачва всякакви норми.

Значи да обобщим: отиваш, плащаш 70 лв за "компютърна диагностика" на прага на 2023 година, при което излиза бай Иван и ти казва - "няма грешки, всичко е точно, карай!"

Някой ще ми даде ли пример, в който даваш пари за услуга и получаваш устно потвърждение за резултатите от "свършената работа", за която си платил и до там? Наистина не мога да се сетя за подобно нещо, прехвърлям последните 20 години назад за какво съм дал пари и не ми излиза нищо. Айде, дали са сменили филтри можеш да ги изловиш, ако решиш, ама за това?

JORDITO написа: 06.12.2022, 21:01:06 Иначе преди години в Шкода сервиз в Испания при платени 90 евро за пълна диагностика бяха разпечатали 9 страници от VAS сесията.
Аз мисля, че това трябва е норма и всичко останало като подход е абсолютна гавра с клиента, не си ли съгласен Жорка?

JORDITO написа: 06.12.2022, 21:01:06 Няма практика за се дава на хартия лог файл.
Аз също съм против разпечатки на хартия, когато може да се избегне - хората от има няма 15 години вече пращат каквото може по мейла на запад.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Еуратек

Мнение от igeorgiev82 »

YYakovliev написа: 06.12.2022, 21:29:31бай Иван
Аз! [smilie=sarcastic.gif]
Пичове,нещо се омотахте [smilie=sarcastic.gif]
Никой официален сервиз не дава логове след диагностика [smilie=pardon.gif]
Бил съм и в БМВ,Мерцедес и в Порше и Пежо и Сеат и Шкода [smilie=pardon.gif]
За кво са ми,като не разбирам,както са 89% от клиентите[smilie=sarcastic.gif]
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Еуратек

Мнение от tuningmania »

До @igeorgiev82 - Да дадат на другите 11%. Ще си платят хартията и тонера.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Еуратек

Мнение от Rangel »

Аха ей така в БМВ искаха да върнат гаранционната X5M с изчистена грешка за ниско налягане на маслото и уж оглед и нямало проблем, те пък от Германия им казаха, точно преди да я върнат “готова”, че двигателя е за смяна. Той пък 50-60к парички излиза на бензиновата.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Еуратек

Мнение от Цецо75 »

Според мен, новите коли са така натъпкани със сензори, че това да има "някакви" грешки вече се приема за нормално от сервиза. И както каза някой, щом на таблото не свети - праим си пас и те така.

Само, че ако дадат на клиента разпечатка, как да си правят пас...

Чудя се как още извеждат ОБД то така, че да е достъпно. Да могат гадните клиенти да закачат VCDS и 11 и други гадни софтуери да им нарушават хатъра....
Бееееее.....
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Еуратек

Мнение от YYakovliev »

igeorgiev82 написа: 06.12.2022, 22:50:26 За кво са ми,като не разбирам,както са 89% от клиентите
Ванка, че те са длъжни да ти обяснят бе, това си е баш част от проблема, нали и за това си ги дал тия не-малко пари за тая проста и кратка операция? Нали за това имат диагностик/ци..., на които това им е специалността?

А ти като казваш, че си бил във всички тия сервизи, по твоя инициатива и с твои средства ли е правена въпросната диагностика или са минавали колите по някакви гаранционни процеси? Не че второто не го прави малоумно, да нямаш черно на бяло какво е пълното състояние на автомобила ти, ама да кажем, че когато ти вадиш кешовицата, минава границата на тъпизъм (според мен). И както се вижда, по хората правили такава диагностика в чужбина, там дават логове, значи го имат за нормално и може?

И аз не разбирам като ходя на човешка компютърна диагностика (ЯМР), ама съм платил хората да разбират и да си напишат диагнозата, както и да ми дадат резултатите на хартиен и дигитален носител.

Пак питам, кога за последно някой е дал пари за каквато и да е услуга, след което е бил уведомен, че работата е свършена, обаче не му е предоставен какъвто и да е документ за резултата и физически не е могъл по никакъв начин да види, че нещото е било свършено?

@Цецо75, баш така си е.

Искам да изясня още нещо последно и приключвам темата. Тука не става въпрос за някакво вманиачаване, като някои от най-ненормалните клиенти, дето като тракне нещо и тропне и ония са в сервиза всеки ден и карат ЕТ да се разглобява колата и да се търси причината. Тук става въпрос за един прост скан на колата, който търся аз, при което съм напълно ОК да се изтрият всички грешки, след като са ми предоставени логове за тях. После след едни 10-20-30к км, когато се видим с ЕТ, отново се прави подобна операция (пак за моя сметка, няма проблем) и се гледа чак тогава какво излиза повторно и на какво трябва да се обърне внимание. Я някой сензор не работи оптимално, я нещо друго. Аз не искам на секундата всяка една грешка, от 30-те електронни модула на тая кола, да се гледа в детайли, да се търси причината за нея и да се оправя.
Последно промяна от YYakovliev на 07.12.2022, 10:06:04, променено общо 1 път.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Еуратек

Мнение от Цецо75 »

Знаеш ли как ги мразят такива клиенти като теб в официалните сервизи?

Там любимите клиенти са такива дето задават въпроси от сорта - къде се сипва течност за чистачки и на колко да си напомпим гумите. Толкоз. На клиента не му се полага да знае повече.
Бееееее.....
Kiko Varna

Škoda Фен²

Гараж: Градски Транспорт София

Еуратек

Мнение от Kiko Varna »

Няма как да е "нормално" да има грешки.

В бяла държава ще им свалят кожите от дела, ако нова кола ти я върнат с грешки. В Лондон е пълно с automotive insurance lawyers.

Според мен е нормално да свалят лог файла и да го пратят на имейл на клиента, особено за 70 лева. 10 секунди дейност.

Разпечатка е нормално да не искат с оглед на екотенденциите и цените на принтер консумативите.
На морето колите са най-бързи!
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”